Στα Τρίκαλα είχε πάρει το “βάπτισμα του πυρός” ο νέος γραμματέας της ΔΗΜΑΡ Reviewed by Momizat on . Αγνωστος στους πολλούς ο νέος γραμματέας της ΔΗΜΑΡ, γνωστός στους τρικαλινούς. Πριν από 45 μέρες, κατά την επίσκεψη του Φ. Κουβέλη στα Τρίκαλα, ο κ. Θαν Θεοχαρό Αγνωστος στους πολλούς ο νέος γραμματέας της ΔΗΜΑΡ, γνωστός στους τρικαλινούς. Πριν από 45 μέρες, κατά την επίσκεψη του Φ. Κουβέλη στα Τρίκαλα, ο κ. Θαν Θεοχαρό Rating: 0

Στα Τρίκαλα είχε πάρει το “βάπτισμα του πυρός” ο νέος γραμματέας της ΔΗΜΑΡ

Αγνωστος στους πολλούς ο νέος γραμματέας της ΔΗΜΑΡ, γνωστός στους τρικαλινούς. Πριν από 45 μέρες, κατά την επίσκεψη του Φ. Κουβέλη στα Τρίκαλα, ο κ. Θαν Θεοχαρόπουλος βρισκόταν εξ ευωνύμων του προέδρου του κόμματος, στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των κτηνοτρόφων του νομού. Θεωρήθηκε ότι, επειδή είχε θητεύσει στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ως ειδικός γραματέας, κατά τη διάρκεια της συμμετοχής της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση, μετείχε στη συνάντηση λόγω γνώσεων και αρμοδιότητας.

Εκ των υστέρων φάνηκε ότι, ουσιαστικά, έπαιρνε μια πρώτη γεύση από το τι σημαίνει η θέση του γραμματέα ενός κόμματος.

Διαβάστε μερικές απόψεις του, όπως διατυπώθηκαν σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό:

Σημεία συνέντευξης του γραμματέα της Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ, Θανάση Θεοχαρόπουλου, στο ΒΗΜΑFM και στους Βασίλη Χιώτη, Νότη Παπαδόπουλο και Γιώργο Παπαχρήστο.

Η ΔΗΜΑΡ θα παρουσιαστεί ενωμένη, παρά τις διαφορετικές απόψεις

«Θεωρώ ότι όχι απλά είναι πολιτικά διαχειρίσιμες οι διαφορετικές απόψεις, αλλά το επόμενο χρονικό διάστημα η ΔΗΜΑΡ θα παρουσιαστεί ενωμένη. Υπάρχει μια διαφορετική τάση στο κόμμα, με διαφορετικές απόψεις που εκφράζει, αυτές αναλύθηκαν στο συνέδριο και πήρε συλλογικά τις αποφάσεις του. Είναι δείγμα δημοκρατίας, δεν είναι δείγμα αδυναμίας του κόμματος.»

 

Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις συνεργασίες της ΔΗΜΑΡ

«Στο επίπεδο των περιφερειών, θα επιδιώξουμε τη συνεργασία σε βάση πολιτικής προγραμματικής συμφωνίας. Δεν μας αφορούν πολιτικές περιχαρακώσεων. Στο θέμα των δημοτικών εκλογών, πρέπει να αναδειχθούν δημοτικά συμβούλια και δήμαρχοι στο πλαίσιο αυτοδιοικητικών κριτηρίων. Αυτά πρέπει να είναι τα χαρακτηριστικά των δημοτικών εκλογών και θα στηρίξουμε τη συγκρότηση τέτοιων ανεξάρτητων αυτοδιοικητικών κινήσεων στο πλαίσιο του προοδευτικού προσανατολισμού, που θα στηρίζουν την αυτενέργεια των ενεργών πολιτών. Πέρα από κομματικές προτιμήσεις, γιατί αυτή είναι η λογική μας. Η δημοκρατική λειτουργία και η προγραμματική συνέπεια αυτών των συνδυασμών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ανταπόκριση στους στόχους μας»

Για τον προοδευτικό πόλο, τις ευρωεκλογές  και τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο προοδευτικός πόλος δεν πρόκειται να αποτελέσει το συμπλήρωμα μιας λαϊκίστικης και ανεύθυνης Αριστεράς που επαγγέλλεται επιστροφή στο χθες, αγνοώντας την ανάγκη μεγάλων αλλαγών. Σήμερα βλέπουμε έναν λόγο της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαφορετικό, ανάλογα με το κοινό που απευθύνεται κάθε φορά και βλέπουμε και ένα πολιτικό σχέδιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης που δεν περιλαμβάνει κανένα μεταρρυθμιστικό πλαίσιο. Πολλές φορές με την πολιτική που επαγγέλλεται, υπάρχει ο κίνδυνος να οδηγήσει σε ευρωπαϊκά προβλήματα τη χώρα όσον αφορά στην παραμονή της στην ευρωζώνη. Στις ευρωεκλογές, η Δημοκρατική Αριστερά συλλογικά αποφάσισε στο Συνέδριο της ότι θα συμμετάσχει στην ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών και εξουσιοδοτήθηκε η Κεντρική Επιτροπή στο επόμενο χρονικό διάστημα να προχωρήσει στις κατάλληλες διεργασίες για ένταξη και στο κόμμα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή