Στα Τρίκαλα ρεκόρ εκπαιδευτικών κενών λόγω αυξημένων παραιτήσεων – Aποχωρούν 100 καθηγητές και 60 δάσκαλοι Reviewed by Momizat on . Ο πληθυσμός των μονίμων εκπαιδευτικών στο Νομό Τρικάλων αναμένεται να ελαττωθεί κατά περίπου 160: πρόκειται για τη μεγαλύτερη έξοδο των τελευταίων 10 χρόνω Ο πληθυσμός των μονίμων εκπαιδευτικών στο Νομό Τρικάλων αναμένεται να ελαττωθεί κατά περίπου 160: πρόκειται για τη μεγαλύτερη έξοδο των τελευταίων 10 χρόνω Rating: 0

Στα Τρίκαλα ρεκόρ εκπαιδευτικών κενών λόγω αυξημένων παραιτήσεων – Aποχωρούν 100 καθηγητές και 60 δάσκαλοι

Στα Τρίκαλα ρεκόρ  εκπαιδευτικών κενών λόγω αυξημένων παραιτήσεων – Aποχωρούν 100 καθηγητές και 60 δάσκαλοι

Ο πληθυσμός των μονίμων εκπαιδευτικών στο Νομό Τρικάλων αναμένεται να ελαττωθεί κατά περίπου 160: πρόκειται για τη μεγαλύτερη έξοδο των τελευταίων 10 χρόνων.

Στα Τρίκαλα περισσότεροι από 100 καθηγητές και 60 δάσκαλοι έχουν καταθέσει αιτήσεις συνταξιοδότησης.

 Η αλήθεια είναι ότι η σχολική χρονιά που έρχεται (2021/22) θα σπάσει κάθε ρεκόρ στον αριθμό κενών θέσεων στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια, ΕΠΑΛ).

Ο φόβος για αρνητικές εξελίξεις στο συνταξιοδοτικό, οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την αξιολόγηση, ακόμη και ο κορονοιός «διώχνουν» τους εκπαιδευτικούς άρον-άρον από τα σχολεία δημιουργώντας ένα νέο πονοκέφαλο για τις υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας.

Είναι φανερό ότι οι 5.000 διορισμοί που έχει εξαγγείλει το Υπουργείο Παιδείας για το 2021 δεν μπορούν να καλύψουν ούτε μέρος των κενών που θα δημιουργήσουν οι φετινές παραιτήσεις.

Βρισκόμαστε στην εποχή των αναπληρωτών «νομάδων εκπαιδευτικών», η επινόηση των οποίων καταργεί την παιδαγωγική σχέση και την αφοσίωση, που είναι απαραίτητες στην εκπαίδευση, η οποία είναι προφανέστατο ότι έχει ανάγκη από μόνιμους διορισμούς κι όχι από πλανόδιους εκπαιδευτικούς για να κλείνουν τρύπες του συστήματος.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή