"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

Στα Τρίκαλα συγκροτήθηκε η πρώτη Επιτροπή Στήριξης της κυβέρνησης

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με ουσία και πολιτική δράση, με στήριξη της κυβέρνησης αλλά και κριτική, τρικαλινοί που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, αναλαμβάνουν ρόλο. Ρόλο πολιτικό και σαφή, οριοθετημένο και συγκεκριμένο. Περίπου 70 άτομα συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής στην αίθουσα «Αίγλη» του ξενοδοχείου «Πανελλήνιον» και όρισαν τον τρόπο με τον οποίο θα στηρίξουν την κυβέρνηση. Σε οργανωτικό επίπεδο, συγκροτήθηκε μια 7μελής επιτροπή, η οποία σε πρώτη φάση θα ασχοληθεί με την πιο συγκεκριμένη οργάνωση της ολομέλειας. Κάτι που θα φανεί σε δέκα ημέρες περίπου, μετά την ολοκλήρωση της ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.
Πάντως, η συνάντηση της Κυριακής ήταν ενδεικτική της ανταπόκρισης σε μια προσπάθεια που αποκτά πολιτικά χαρακτηριστικά, τα οποία δεν είχαν ξαναεμφανιστεί στη χώρα μας. Είναι ένα εγχείρημα που δεν υποκαθιστά της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν είναι πολιτικό όργανο, αλλά οργανωτική δομή των πολιτών, που δεν έχει καμία σχέση με…. Πολιτοφυλακή (όπως ορισμένοι έσπευσαν να διακινήσουν εντέχνως και πολύ πονηρά) . Με παριστάμενους, δε, και τους τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό (Σάκη Παπαδόπουλο, Παναγιώτα Δριτσέλη, Χρήστο Σιμορέλη), με μέλη της Νομαρχιακής, αλλά, κυρίως, με κόσμο που απλώς ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ, το εγχείρημα δυναμώνει. Ηδη, μάλιστα, υπήρξαν προσκλήσεις από άλλες περιοχές της χώρας, για να «μεταφερθεί» η… τεχνογνωσία και η μαγιά που γεννήθηκε – πανελληνίως η πρώτη φορά – στα Τρίκαλα.
Την 7μελή επιτροπή απαρτίζουν οι: Αποστολίδου Aναστασία, Ζαχαρόπουλος Θανάσης, Κρικώνης Βαγγέλη, Παπαευθυμίου Βασίλης, Τόλιας Νίκος, Ζήκος Θύμιος, Ντάκος Κώστας. Το δε κείμενο, το πρώτο πολιτικό κείμενο – απόφαση της συνάντησης, είναι το εξής:

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΕΞΑΓΓΕΛΙΩΝ

ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 

Σε μαζική συγκέντρωση που έγινε στα Τρίκαλα συγκροτήθηκε η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ του Κυβερνητικού έργου, με βασικό πυρήνα την ομάδα των πολιτών που υπέγραψαν το κείμενο υποστήριξης του ΣΥΡΙΖΑ για τις πρόσφατες εκλογές. Η βάση συγκρότησης της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ δεν είναι άλλη από το ιδεολογικό και πολιτικό πλαίσιο των προεκλογικών εξαγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ. Είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε την εφαρμογή αυτών των εξαγγελιών και να βοηθήσουμε,
α) κινηματικά, στο να δυναμώσει η λαϊκή υποστήριξη στην Κυβέρνηση στις δύσκολες διαπραγματεύσεις με τους δανειστές μας για το χρέος και να εφαρμοστεί άμεσα το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και
β)προγραμματικά με την εμβάθυνση των θέσεων για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την εξειδίκευσή τους στην περιοχή μας. Θα είμαστε όμως εδώ και για να αντιδράσουμε σε πιθανές παραλείψεις αλλά και για να ασκούμε και επικοδομητική κριτική εκεί που είναι αναγκαίο.
Το πρόγραμμα δράσης και πολιτικών πρωτοβουλιών της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ θα οριστικοποιηθεί σε επόμενη συγκέντρωση που θα γίνει μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης στη Βουλή. Η λειτουργία της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ είναι ανοικτή και οι αποφάσεις λαμβάνονται στις συνελεύσεις των μελών ενώ για τον συντονισμό εκλέχτηκε επταμελής ομάδα συντονισμού που την αποτελούν οι: Αποστολίδου Aναστασία, Ζαχαρόπουλος Θανάσης, Κρικώνης Βαγγέλης, Παπαευθυμίου Βασίλης, Τόλιας Νίκος, Ζήκος Θύμιος, Ντάκος Κώστας.

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης