Στην “άκρη του γκρεμού” ΔΕΗ, ΕΛΤΑ, ΛΑΡΚΟ και ΕΛΒΖ Reviewed by Momizat on . ΔΕΗ, ΕΛΤΑ, ΛΑΡΚΟ και ΕΛΒΖ βρίσκονται πλέον στην “κόψη του ξυραφιού”. Οι 4 ΔΕΚΟ πληρώνουν... διαχρονικά λάθη του ελληνικού κράτους. Μπροστά σε δύσκολες αποφάσεις ΔΕΗ, ΕΛΤΑ, ΛΑΡΚΟ και ΕΛΒΖ βρίσκονται πλέον στην “κόψη του ξυραφιού”. Οι 4 ΔΕΚΟ πληρώνουν... διαχρονικά λάθη του ελληνικού κράτους. Μπροστά σε δύσκολες αποφάσεις Rating: 0

Στην “άκρη του γκρεμού” ΔΕΗ, ΕΛΤΑ, ΛΑΡΚΟ και ΕΛΒΖ

Στην “άκρη του γκρεμού” ΔΕΗ, ΕΛΤΑ, ΛΑΡΚΟ και ΕΛΒΖ

ΔΕΗ, ΕΛΤΑ, ΛΑΡΚΟ και ΕΛΒΖ βρίσκονται πλέον στην “κόψη του ξυραφιού”. Οι 4 ΔΕΚΟ πληρώνουν…
διαχρονικά λάθη του ελληνικού κράτους. Μπροστά σε δύσκολες αποφάσεις οι σημερινές διοικήσεις των συγκεκριμένων Δημοσίων Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας. Συσσωρευμένες ζημίες 8,5 δισ. ευρώ έχει ο ΟΣΕ, παλιά… αμαρτία αποτελεί η ΕΑΒ. ΔΕΗ, ΕΛΤΑ, ΛΑΡΚΟ και Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΛΒΖ) έχουν περιέλθει σε ένα σημείο, που είναι, σχεδόν, χωρίς επιστροφή. Οι λανθασμένοι χειρισμοί από τις ελληνικές κυβερνήσεις, που επέμεναν να τις χρησιμοποιούν ως το μακρύ χέρι του πελατειακού κράτους και της εξυπηρέτησης συμφερόντων. Οι αλλαγές και το άνοιγμα των αγορών προβλημάτισαν, αλλά δεν εμπόδισαν, όπως γράφει η εφημερίδα Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, τις κυβερνήσεις να συνεχίσουν τη στρεβλή διαχείριση των ΔΕΚΟ. Η ΔΕΗ είναι ίσως η πιο χαρακτηριστική περίπτωση. Επί σειρά ετών η επιμονή διατήρησης του μονοπωλίου της σε μία απελευθερωμένη αγορά έγινε με τεράστιο κόστος, ενώ οι εμμονές, σημειώνει η εφημερίδα, της σημερινής κυβέρνησης στη μη πώληση μέρους επιχείρησης επιδείνωσε το πρόβλημα. Εις βάρος της ΔΕΗ επιχειρήθηκε να σωθούν τα ΕΛΤΑ ή η ΛΑΡΚΟ. Τα ταχυδρομεία βρίσκονται ενώπιον μίας ακριβής αναδιάρθρωσης και η ΛΑΡΚΟ πιο κοντά από ποτέ στο τέλος μετά το τελεσίγραφο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για επιστροφή κρατικών ενισχύσεων 136 εκατ. ευρώ. Τα χρέη της συγκεκριμένης βιομηχανίας προς τη ΔΕΗ ξεπερνούν τα 300 εκατ. ευρώ και προσαυξάνονται κατά 4,5 εκατ. το μήνα, ενώ η ζωή της παρατείνεται μέχρι να γίνουν οι εκλογές.

Σχόλια (2)

 • Δικαιόπολης

  Περί πωλήσεων αγορών και νεοφιλελευθερισμού και άλλων τινών.
  Τα μεγαλύτερα σκάνδαλα, ενορχηστρωμένα με πολλαπλή δολιότητα και ιδιάζουσα ανηθικότητα έχουν γίνει από τους υπεύθυνους της διακυβέρνησης του Ελληνικού Κράτους επί των Δημοσίων Επιχειρήσεων και δυστυχώς αυτοί ανήκουν σε ένα ευρύ πολιτικό φάσμα.
  Τα λάθη είναι διαχρονικά και πολλαπλά ο συντάκτης του σχετικού άρθρου που αναφέρεστε κάνει έναν πολύ επιφανειακό υπαινιγμό για τις συνεχείς λαθεμένες πρακτικές διαχείρισης των δημοσίων επιχειρήσεων κυρίως σε ότι αφορά την πρακτική του ξεπουλήματος των. Αν ψάξει σε βάθος θα βρει πολύ μεγάλη σήψη.
  Τα πάντα όμως κρίνονται εκ του αποτελέσματος και ιδού.
  Σχετικά με τις πωλήσεις των Δημοσίων Επιχειρήσεων και την ωφέλεια τους στο κράτος μας και τους πολίτες του, ας αναλογιστούμε όλοι και ας απαντήσουμε στις παρακάτω ερωτήσεις.
  Που πάνε τα καθαρά κέρδη των συναλλαγών –πληρωμών- μας
  -Όταν κάποιος σήμερα παίζει ΠΡΟΠΟ, στοίχημα κλπ που πάνε τα καθαρά κέρδη;
  -Όταν κάποιος πολίτης πληρώνει cosmote που πάνε τα καθαρά κέρδη;
  -Όταν κάποιος πολίτης αγοράζει ένα τσιμέντο ΗΡΑΚΛΗΣ που πάνε τα καθαρά κέρδη;
  Αναμένω την απάντηση από κάποιο νεοφιλελεύθερο ή σύγχρονο φιλελεύθερο αλλά πατριώτη, αν υπάρχει.
  Δικαιόπολης

  Απάντηση
 • Δικαιόπολης

  Αναμένω ακόμη την απάντηση από κάποιο ταπεινό ή επιφανή νεοφιλελεύθερο ή σύγχρονο νεοφιλελεύθερο οικονομολόγο. Υπάρχει κανείς;
  Δικαιόπολης

  Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή