Στην Αγία Παρασκευή στην αρχαία Πέλινα Reviewed by Momizat on . Πάμπολλα τα πανηγύρια της Αγ. Παρασκευής σε πολλα χωριά των Τρικαλων. Ενα απ αυτά στο χωριό Πετροπορος, στην πλαγιά του βουνου, στη θέση οπου ηταν κτισμενη η αρ Πάμπολλα τα πανηγύρια της Αγ. Παρασκευής σε πολλα χωριά των Τρικαλων. Ενα απ αυτά στο χωριό Πετροπορος, στην πλαγιά του βουνου, στη θέση οπου ηταν κτισμενη η αρ Rating: 0

Στην Αγία Παρασκευή στην αρχαία Πέλινα

Στην Αγία Παρασκευή στην αρχαία Πέλινα

Πάμπολλα τα πανηγύρια της Αγ. Παρασκευής σε πολλα χωριά των Τρικαλων. Ενα απ αυτά στο χωριό Πετροπορος, στην πλαγιά του βουνου, στη θέση οπου ηταν κτισμενη η αρχαία πολη Πελινα,στην οποια ειχε στρατοπεδευσει ο Μεγας Αλέξανδρος κατα την εκστρατεια του στις Θηβαις.Στο πισω μερος της Εκκλησίας υπαρχει ενας βαθυς λακος που τον συνοδευουν μυθοι, αλλα η ιστορια θέλει οτι έπεσε εκει καποιος μετεωριτης και σχηματιστηκε το εν λόγω ανοιγμα.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, δέντρο, φυτό, βουνό, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Η τοποθεσία ονομάζεται του βυθού λογω του κρατηρος που σχηματιστηκε, η ” βουστζμα” λογω του νερού που αναβλυζει στον βυθό, η “ζουρ παπα”(τρελλος παπας).
Για το τελευταιο ο μυθος θελει τον παπα να φιλησε την κορη του, βυθιστηκε η περιοχη και σχηματιστηκε το εν λογω ανοιγμα.
Ακομα η περιοχή φερει το αρχαιο ονομα Δολινη.

Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες

Στις φωτο διακρινονται ο κρατηρας, τείχη της αρχαιας πολης καθως και το εκκλησια σμα που παραβρεθηκε στον εσπερινό και απολαυσε την φιλοξενια της εκκλησιας.

Θανάσης Μπαρούτας

Η εικόνα ίσως περιέχει: 17 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες
Η εικόνα ίσως περιέχει: 16 άτομα, άτομα στέκονται, πλήθος, ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή