Στην απεργία των λαϊκών αγορών ο Γ. Καΐκης Reviewed by Momizat on . Δελτίο Τύπου Στο πλευρό των μικρών αγροτοπαραγωγών και αυτοαπασχολούμενων  επαγγελματιών πωλητών η «Λαϊκή Συσπείρωση» Στην απεργιακή συγκέντρωση των μικρών αγρο Δελτίο Τύπου Στο πλευρό των μικρών αγροτοπαραγωγών και αυτοαπασχολούμενων  επαγγελματιών πωλητών η «Λαϊκή Συσπείρωση» Στην απεργιακή συγκέντρωση των μικρών αγρο Rating: 0

Στην απεργία των λαϊκών αγορών ο Γ. Καΐκης

Στην απεργία των λαϊκών αγορών ο Γ. Καΐκης

Δελτίο Τύπου

Στο πλευρό των μικρών αγροτοπαραγωγών και αυτοαπασχολούμενων

 επαγγελματιών πωλητών η «Λαϊκή Συσπείρωση»

Στην απεργιακή συγκέντρωση των μικρών αγροτοπαραγωγών και αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών πωλητών στις λαϊκές αγορές του Ν. Τρικάλων βρέθηκε σήμερα ο Γιώργος Καΐκης, υποψήφιος δήμαρχος Τρικκαίων.

Οι αγροτοπαραγωγοί και επαγγελματίες της Λαϊκής Αγοράς αντιδρούν στο νομοσχέδιο που συζητιέται στη Βουλή «Για την άσκηση εμπορικών δραστηριοτήτων εκτός καταστήματος», που φέρνει νέο ισχυρό πλήγμα στα συμφέροντα τους.

Ο Γιώργος Καΐκης συνοδευόμενος από τον Κώστα Τάσιο , δημοτικό σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης είχαν την ευκαιρία για να συζητήσουν για την ουσία του ζητήματος με τους ανθρώπους της λαϊκής αγοράς.

Μιλώντας στους απεργούς οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», τόνισαν τα εξής: «Το νομοσχέδιο προβλέπει την αυστηροποίηση των όρων για τη χορήγηση αδειών, καθώς απαιτείται πλέον φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα όταν η πλειοψηφία των φτωχών αγροτών και μικροπωλητών είναι υπερχρεωμένοι.

Οι θέσεις των πάγκων θα ρυθμίζονται με σύστημα ηλεκτρονικής κλήρωσης μία φορά το χρόνο, σύμφωνα με τις προτάσεις του ΟΟΣΑ, ενώ διαχωρίζονται οι θέσεις των αγροτοπαραγωγών από τους επαγγελματίες – πωλητές.

Με μια σειρά μέτρα που εισάγει το Ν/Σ αυτό, δημιουργούνται οι όροι για το σταδιακό εκτοπισμό από τις λαϊκές αγορές των ανθρώπων του μεροκάματου, προς όφελος των μεγαλεμπόρων και των εμπορικών αλυσίδων, που ετοιμάζονται να καταλάβουν τους πάγκους και θα εκμεταλλεύονται μισθωτούς των 400 ευρώ το μήνα.

Στο πνεύμα του “Καλλικράτη”, μεταφέρουν στους δήμους και την αρμοδιότητα να αποφασίζουν για τον ανώτερο αριθμό θέσεων όλων των λαϊκών αγορών, που λειτουργούν στη χωρική τους αρμοδιότητα. Δημιουργούν, έτσι, άμεση σύνδεση των μικροπαραγωγών – μικροεπαγγελματιών, με τη δόκανο του δήμου που προσβλέπει σε ρουσφέτια και ανταποδοτικά τέλη. Πολύ πιθανό λοιπόν κάποιοι αργά ή γρήγορα να περισσεύουν. Ποιοι θα είναι αυτοί και με τι κριτήρια;

Καλούμε τους μικρούς παραγωγούς και επαγγελματίες των λαϊκών αγορών του Ν. Τρικάλων να καταδικάσουν αυτές τις πολιτικές, της ΕΕ και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, που οδηγούν στην εξαθλίωση 50.000 οικογένειες και απειλούν με διάλυση τις λαϊκές.»

Από το Γραφείο Τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή