Στην Αυστρία ο Γ. Χονδρός για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και της Ευρωπαϊκής Αριστεράς Reviewed by Momizat on . Στην εκλογική του περιφέρεια, την Αυστρία (!), κάνοντας περιοδεία, βρέθηκε τις τελευταίες μέρες ξανά, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το Europa Anders, Γιώργος Χον Στην εκλογική του περιφέρεια, την Αυστρία (!), κάνοντας περιοδεία, βρέθηκε τις τελευταίες μέρες ξανά, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το Europa Anders, Γιώργος Χον Rating: 0

Στην Αυστρία ο Γ. Χονδρός για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και της Ευρωπαϊκής Αριστεράς

Στην Αυστρία ο Γ. Χονδρός για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και της Ευρωπαϊκής Αριστεράς

Στην εκλογική του περιφέρεια, την Αυστρία (!), κάνοντας περιοδεία, βρέθηκε τις τελευταίες μέρες ξανά, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το Europa Anders, Γιώργος Χονδρός.

Εκπροσώπησε την Ελλάδα στη συζήτηση στρογγυλής τράπεζας που διοργάνωσε το πολιτικό Ινστιτούτο Aktionsradius, με θέμα “ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΣΤΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ”, με συνομιλητές τους, Anis H. Bajrektarevic, Πολιτικό επιστήμονα από τη Βοσνία, Joachim Becker, Καθηγητή στο Οικονομικό Παν/μιο Βιέννης και τον εκδότη Martin Birkner. Η συζήτηση ανέδειξε την πολύπλευρη σημασία των κινημάτων αντίστασης και την συμβολή τους στην προοπτική μετασχηματισμού των ευρωπαϊκών κοινωνιών.

Πήρε μέρος στον πολιτικό ακτιβισμό της λίστας Europa Anderes, με τον οποίον η λίστα εναντιώνεται στη διάσωση της τράπεζας “HYPO ADRIA” με 18 δις ε από τις τσέπες των φορολογουμένων πολιτών της Αυστρίας.
Ρωτήσαμε τον Γιώργο Χονδρό για την εμπειρία του μέχρι τώρα από τη συμμετοχή του στον ευρωπαϊκό προεκλογικό αγώνα και την σημασία αυτών των εκλογών: «Δύο είναι οι βασικές μου διαπιστώσεις μέχρι σήμερα. Πρώτον ότι μεγάλα τμήματα των ευρωπαϊκών Κοινωνιών συνειδητοποιούν ότι υπάρχει εναλλακτική λύση στις πολιτικές λιτότητας και αυτές βρίσκονται στις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, και δεύτερον ότι η απήχηση του ΣΥΡΙΖΑ στους Ευρωπαίους εργαζόμενους και εργαζόμενες είναι τεράστια, άρα και η ευθύνη μας αντίστοιχα.

Η σημασία των Ευρωεκλογών είναι τεράστια τόσο στην Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Στην Ελλάδα γιατί με την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση της υποτέλειας, της λιτότητας και της καταστροφής θα αναγκαστεί να φύγει και οι εθνικές εκλογές θα δώσουν την νίκη στην Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην Ευρώπη, η ενίσχυση των δυνάμεων της Αριστεράς θα ευνοήσουν την δυνατότητα υλοποίησης του προγράμματος της Ελληνικής κυβέρνησης της Αριστεράς. Μς άλλα λόγια, για να πετύχουμε τον στόχο μας, πρέπει στην Ελλάδα να κερδίσουμε τις ευρωεκλογές και σε κάθε Ευρωπαϊκή χώρα η Αριστερά να βγει ιδιαίτερα ενισχυμένη. Τα μηνύματα είναι πολύ θετικά και για τους δυο στόχους μας και μια απλή επιβεβαίωση είναι η μεγάλη επιτυχία των εκδηλώσεων σε Ελλάδα και Ευρώπη με την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα, επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Ευρωπαϊκής Αριστεράς».

Σχόλια (1)

Αφήστε το σχόλιο σας