"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

15 C
Trikala

Στην Επιτροπή διαχείρισης προβλημάτων του Υπουργείου Οικονομικών ο Σταύρος Τραγάνης

lafarm

Σχετικά άρθρα

Eπιτροπή στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών συγκροτείται με σκοπό τη διαχείριση προβλημάτων και την καλύτερη ενημέρωση των φορέων της αγοράς (λογιστές, φοροτεχνικοί, οικονομολόγοι, επιχειρήσεις), ώστε οι μεταρρυθμιστικές και κανονιστικές μεταβολές να εισάγονται με βέλτιστο τρόπο.

Με απόφαση του Υπουργού Κωστή Χατζηδάκη ορίζονται τα μέλη της ως εξής:

1. Μαριάννα Ηλιοκαύτου, υπάλληλος με βαθμό Α’, του κλάδου ΠΕ Εφοριακών, που υπηρετεί στο Γραφείο του
Υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ως Πρόεδρο.

2. Χρήστος Μπουράνης, υπάλληλος με βαθμό Α’, του κλάδου ΠΕ Πληροφορικής,

3. Ηρακλής Κόλλιας, υπάλληλος με βαθμό Α’, του κλάδου ΠΕ Εφοριακών, που υπηρετούν στο ως άνω Γραφείο.

4. Χρήστος Κουτσούκος, υπάλληλος με βαθμό Α’, του κλάδου ΠΕ Εφοριακών, αναπληρωτή Προϊστάμενο στο Ε’ Τμήμα – Κωδικοποίησης της Νομοθεσίας της Διεύθυνσης Φορολογικής Πολιτικής του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

5. Αντώνιος Ντίνος, υπάλληλος που υπηρετεί στη Διεύθυνση Ελεγκτικών Διαδικασιών της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογίας της Α.Α.Δ.Ε., με αναπληρωτή τον Αθανάσιο Γκαραβέλα, υπάλληλο που υπηρετεί στη ίδια Διεύθυνση.

6. Μαγδαληνή Κορδώνη, υπάλληλος του κλάδου ΠΕ Εφοριακών, που υπηρετεί στη Διεύθυνση Επιχειρησιακών Διαδικασιών της Γενικής Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Α.Α.Δ.Ε., με αναπληρώτρια την Αικατερίνη Καστανά, υπάλληλο του κλάδου ΤΕ Πληροφορικής.

7. Δημήτριος Ίσαρης, Λογιστής – Φοροτεχνικός, με αναπληρωτή τον Χρήστο Κρίγκα.

8. Σταύρος Τραγάνης, Λογιστής – Φοροτεχνικός, με αναπληρωτή τον Απόστολο Μολιώτη, Λογιστή – Φοροτεχνικό.

9. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Λογιστής – Φοροτεχνικός, με αναπληρώτρια τη Σοφία Γκλιάτη, Λογίστρια – Φoροτεχνικό, ως εκπρόσωποι Λογιστές-Φοροτεχνικοί του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας.

10. Παναγιώτης Βρουστούρης του Κωνσταντίνου, Ορκωτόw Ελεγκτής Λογιστής, με αναπληρωτή τον Κωνσταντίνο Θεοδωρακόπουλο του Αντωνίου, Ορκωτό Ελεγκτή Λογιστή, αναπληρωτή Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Λογιστικών και Ελεγκτικών Θεμάτων, Μελετών και Υποστήριξης Ποιοτικών Ελέγχων της Ε.Λ.Τ.Ε.

11. Κωνσταντίνος Νιφορόπουλος του Ιωάννη, Ορκωτός Ελεγκτής Λογιστής, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Βασίλειο Τσώκο του Ευαγγέλου, Ορκωτό Ελεγκτή Λογιστή, Αναπληρωτή Προϊστάμενο του Τμήματος Ελεγκτικών Θεμάτων και Υποστήριξης Ποιοτικών Ελέγχων της Ε.Λ.Τ.Ε.

Γραμματέαςτης Επιτροπής ορίζεται το υπ’αρ. 2 μέλος.

Έργο της Επιτροπής είναι:

– Η διατύπωση απόψεων σχετικά με κανονιστικές και νομοθετικές ρυθμίσεις, που άπτονται του αντικειμένου
της φορολογικής πολιτικής, και επί εκκρεμών και δυσεπίλυτων θεμάτων αρμοδιότητας του Υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης,

– η υποβολή προτάσεων για τη βελτίωση της λειτουργίας του κλάδου των λογιστών – φοροτεχνικών και την
άμεση αντιμετώπιση ζητημάτων που άπτονται της αρμοδιότητας του Υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και
Οικονομικών,

– η ενημέρωση και η προετοιμασία των φορέων της αγοράς (λογιστές, φοροτεχνικοί, οικονομολόγοι, επιχειρήσεις), ώστε οι μεταρρυθμιστικές και κανονιστικές μεταβολές να εισάγονται με βέλτιστο τρόπο.

Τα αναπληρωματικά μέλη της Επιτροπής συμμετέχουν στις συνεδριάσεις αυτής σε περίπτωση κωλύματος των τακτικών μελών, και εξαιρετικά, παρουσία και των τακτικών μελών.

Η Επιτροπή συνεδριάζει τουλάχιστον μία φορά τον μήνα και εκτάκτως, όταν προκύπτουν επείγοντα θέματα που έχουν διαπιστωθεί από τους λογιστές – φοροτεχνικούς κατά την υλοποίηση και διεκπεραίωση των μέτρων του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, στο πλαίσιο της αρμοδιότητας του επαγγέλματος τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης