"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.5 C
Trikala

Στην ηγεσία του ΑΣΕΠ ο Απόστολος Παπατόλιας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Για πρώτη φορά αυτοδιοικητικός στην Ανεξάρτητη Αρχή

Στην ηγεσία του ΑΣΕΠ ο Απόστολος Παπατόλιας για τα επόμενα έξι χρόνια. Ο πρώην Νομάρχης Μαγνησίας και πρώην γενικός γραμματέας της ΕΝΠΕ, δημοτικός σύμβουλος Βόλου, επελέγη ανάμεσα στα 24 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) και είναι ο πρώτος αιρετός της Αυτοδιοίκησης που συμμετέχει στη διοίκηση του ΑΣΕΠ από τη σύσταση της Ανεξάρτητης Αρχής.

Ο Απόστολος Παπατόλιας διαθέτει ένα πλούσιο βιογραφικό καθώς μεταξύ άλλων είναι Διδάκτωρ Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Paris X-Nanterre, πρώην Ειδικός Επιστήμονας του Συνηγόρου του Πολίτη, πρώην στέλεχος ΜΟΔ Α.Ε., Πρόεδρος της Ομάδας Αμεσης Παρέμβασης στη Δημόσια Διοίκηση, Πρόεδρος Επιτροπής που συστάθηκε στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με αντικείμενο την Αναμόρφωση του Ελληνικού Διοικητικού Συστήματος και τη Δημιουργία Επιτελικού Κράτους, μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Διατραπεζικού Κέντρου Εκπαίδευσης και Τεκμηρίωσης της ΟΤΟΕ, Ιδρυτικό μέλος (2002) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιστημονικού Ομίλου «Αριστόβουλος Μάνεσης» κ.α.

Τη νέα σύνθεση Ανεξάρτητη Αρχή του ΑΣΕΠ ενέκρινε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Η απόφαση ελήφθη ύστερα από διαβούλευση με τα κόμματα, με πλειοψηφία 4/5, όπως ορίζεται στο άρθρο 101Α του Συντάγματος. Το ΑΣΕΠ συγκροτείται από 28 μέλη (Πρόεδρο, 3 Αντιπροέδρους και 24 Συμβούλους).

Στη θέση του Προέδρου του ΑΣΕΠ παραμένει ο κ. Ιωάννης Καραβοκύρης, Επίτιμος Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που επελέγη από τη Διάσκεψη των Προέδρων τον Νοέμβριο του 2014 για θητεία έξι (6) ετών ενώ για τις θέσεις των τριών Αντιπροέδρου του ΑΣΕΠ επελέγησαν οι Διονύσιος Λασκαράτος, Ηλίας Νικολόπουλος, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου και Αθανάσιος Παπαϊωάννου, δικηγόρος, πρώην Γενικός Γραμματέας της Βουλής.

Tο Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ), συστάθηκε με το Ν. 2190/1994 ως ανεξάρτητη αρχή επιφορτισμένη με τον έλεγχο της ορθής εφαρμογής των διατάξεων που διέπουν τις προσλήψεις στο δημόσιο τομέα, δεν υπόκειται σε εποπτεία και έλεγχο από κυβερνητικά όργανα ή άλλες διοικητικές αρχές αλλά σε κοινοβουλευτικό έλεγχο σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, ενώ οι πράξεις του δεν υπόκεινται σε ιεραρχικό έλεγχο από άποψη νομιμότητας αλλά μόνο σε δικαστικό έλεγχο.

ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης