Στην Καλαμπάκα… μια υπέροχη μουσική βραδιά… Reviewed by Momizat on . Μία υπέροχη εκδήλωση κι ένα μοναδικό αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη δόθηκε «στην Καλαμπάκα μια βραδιά». Τα εκατό χρόνια από τη γέννησή του γιόρτασε το βράδυ της Μία υπέροχη εκδήλωση κι ένα μοναδικό αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη δόθηκε «στην Καλαμπάκα μια βραδιά». Τα εκατό χρόνια από τη γέννησή του γιόρτασε το βράδυ της Rating: 0

Στην Καλαμπάκα… μια υπέροχη μουσική βραδιά…

tsitsanis-afieroma_18-8-15_00000-750x511

Μία υπέροχη εκδήλωση κι ένα μοναδικό αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη δόθηκε «στην Καλαμπάκα μια βραδιά».

Τα εκατό χρόνια από τη γέννησή του γιόρτασε το βράδυ της Τρίτης η Καλαμπάκα, η πόλη που πριν από κάποια χρόνια έφερνε κοντά της τον μεγάλο συνθέτη, στιχουργό και τραγουδιστή εξαιτίας μιας «τρελής ξανθιάς».

tsitsanis-afieroma_18-8-15_00011

Το υπαίθριο θέατρο Καλαμπάκας γέμισε από κόσμο και οι καλλιτέχνες του πάλκου σκόρπισαν στον Καλαμπακιώτικο ουρανό μελωδίες λατρεμένες, που όλοι οι παραβρισκόμενοι για ακόμη μια βραδιά σιγοψιθύρισαν.

Την ενορχήστρωση των τραγουδιών που ακούστηκαν επιμελήθηκε ο Δημήτρης Αδάμος, ο οποίος έπαιξε και μπουζούκι. Μπουζούκι έπαιξε επίσης ο Δημήτρης Μπίτος, ενώ τους συνόδευσαν ο Κώστας Δριτσέλης (κιθάρα), ο Γιώργος Νάκας (πλήκτρα), ο Κώστας Λάμπας (μπάσο), ο Θωμάς Μαυρατζάς (κρουστά) και η Βάσω Μπαταλογιάννη (τουμπερλέκι).

tsitsanis-afieroma_18-8-15_00012

Τα τραγούδια του μεγάλου συνθέτη απέδωσαν θαυμάσια ο Μπάμπης Αντωνίου, η Μαρία Πουλιανίτη και η Πόπη Σφήνα, όπως και οι Καλαμπακιώτες Γιάννης Σκονδριάννης, Σπύρος Λιακόπουλος και Γιάννης Τσικέλης.

Ο φιλόλογος Σπύρος Βλιώρας για μία ακόμη φορά επιμελήθηκε θαυμάσια τα κείμενα και το οπτικοακουστικό υλικό που παρουσιάστηκε στη μουσική βραδιά, ενώ μέσα από την αφήγησή του μάθαμε άγνωστες πτυχές των τραγουδιών και του μεγάλου Τρικαλινού καλλιτέχνη.

Συμμετείχαν χορεύοντας τραγούδια του Τσιτσάνη οι Βασίλης Νταμπαλής και Χρήστος Σιάπκας.

tameteora,gr

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή