Στην Κολωνία το 10ο φεστιβάλ Θεσσαλών Ευρώπης Reviewed by Momizat on . Η Ομοσπονδία Θεσσαλικών Συλλόγων Γερμανίας και άλλων κρατών Ευρώπης «ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ» α.Σ. και ο Θεσσαλικός Σύλλογος Κολωνίας» με τη συμμετοχή των Συλλόγων-Με Η Ομοσπονδία Θεσσαλικών Συλλόγων Γερμανίας και άλλων κρατών Ευρώπης «ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ» α.Σ. και ο Θεσσαλικός Σύλλογος Κολωνίας» με τη συμμετοχή των Συλλόγων-Με Rating: 0

Στην Κολωνία το 10ο φεστιβάλ Θεσσαλών Ευρώπης

Στην Κολωνία το 10ο φεστιβάλ Θεσσαλών Ευρώπης

Η Ομοσπονδία Θεσσαλικών Συλλόγων Γερμανίας και άλλων κρατών Ευρώπης «ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ» α.Σ. και ο Θεσσαλικός Σύλλογος Κολωνίας» με τη συμμετοχή των Συλλόγων-Μελών (Μονάχου, Νυρεμβέργης, Βισμπάντεν, Ελβετία, Ντύσσελντορφ, Σβάινφουρτ, Βερολίνο, Γκύτερσλο και Μπίλεφελντ) και της ομάδας Θεσσαλών Ουγγαρίας, Αυστρίας, Δανίας, Γαλλίας και Ιρλανδίας διοργανώνουν το 10ο Φεστιβάλ Θεσσαλών Ευρώπης στη Κολωνία στις 22 Μαρτίου 2014. Στο Φεστιβάλ θα συμμετέχει επίσης και ο ελληνικός Σύλλογος παραδοσιακών χορών Τίμπιγκεν και περιχώρων «ΡΕΑ». Πρόκειται για την επόμενη μεγάλη εκδήλωση της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης που οι Θεσσαλοί θα εορτάσουν όλοι μαζί ένα τρικούβερτο παραδοσιακό Θεσσαλικό γλέντι.
Το πολιτιστικό γεγονός θα αρχίσει το Σάββατο 22 Μαρτίου 2014, όπου θα βραβευτούν εκπρόσωποι Δήμων της Θεσσαλίας που δραστηριοποιούν μια αδερφοποίηση με ένα Δήμο της Ευρώπης. Το πρόγραμμα θα συνεχίσει με το εορταστικό μέρος όπου οι Σύλλογοι-Μέλη της Ομοσπονδίας θα παρουσιάσουν με τα χορευτικά τους παραδοσιακούς θεσσαλικούς χορούς και όχι μόνο. Στόχος του 10ο  Φεστιβάλ Θεσσαλών είναι α) η σύσφιξη σχέσεων μεταξύ των Ομογενών και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ιδιαίτερα η γνωριμία θεσσαλικής νεολαίας Ευρώπης, β) η ενημέρωση για την ανάπτυξη, το μέλλον της ιδιαίτερης πατρίδας μας Θεσσαλίας, γ) οι τρόποι συνεργασίας των Θεσσαλών Ομογενών με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και δ) ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα. Θα υπάρχει μουσική από την Ελλάδα(κλαρίνο Μιχάλης Ράπτης, τραγούδι Μιχάλης Πάνος). Το Φεστιβάλ θα συνοδεύεσει η ορχήστρα «Το Αστέρι» του Νικολάου Τσαπραντζή.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Διαμαντής Γκίκας

Ο Α’  Γραμματέας Ιωάννης Κίτσιος

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή