Στην κορυφή του Ολύμπου ο ΣΟΧΤ Reviewed by Momizat on .   Στην ψηλότερη κορυφή της Ελλάδας βρέθηκε το πεζοπορικό τμήμα του ΣΟΧΤ. Η ομάδα ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου 3/9 από τη θέση Πριόνια σε υψόμετρο 1100 μ.   Στην ψηλότερη κορυφή της Ελλάδας βρέθηκε το πεζοπορικό τμήμα του ΣΟΧΤ. Η ομάδα ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου 3/9 από τη θέση Πριόνια σε υψόμετρο 1100 μ. Rating: 0

Στην κορυφή του Ολύμπου ο ΣΟΧΤ

Στην κορυφή του Ολύμπου ο ΣΟΧΤ

 

Στην ψηλότερη κορυφή της Ελλάδας βρέθηκε το πεζοπορικό τμήμα του ΣΟΧΤ. Η ομάδα ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου 3/9 από τη θέση Πριόνια σε υψόμετρο 1100 μ. ακολουθώντας τη διαδρομή από το καταφύγιο Α΄ – “κοφτό”, βρέθηκε το απόγευμα της ίδιας μέρας στο Οροπέδιο των Μουσών όπου είχε προγραμματιστεί διανυκτέρευση στο καταφύγιο “Χ. Κάκαλος”.

Εμφάνιση pic (8 of 15).jpg

Η ζεστή φιλοξενία, το εξαιρετικό φαγητό και οι βαθυστόχαστες συζητήσεις που φέρνει η κούραση και το υψόμετρο είναι από τις όμορφες αναμνήσεις της εξόρμησης.

Το πρωί της επόμενης μέρας η ομάδα μοιράστηκε στα δύο. Η ομάδα κορυφής αποτελούμενη από όσους διέθεταν την εμπειρία και το κουράγιο να προσεγγίσουν την υψηλότερη κορυφή της Ελλάδας, (Μύτικας 2917μ) ξεκίνησε την επίπονη και ιδιαίτερη ανάβαση από το Λούκι στην κορυφή.

Εμφάνιση pic (2 of 15).jpg

Για την επιστροφή επιλέχτηκε η διαδρομή από Κακόσκαλα- Σκάλα- Καταφύγιο Α’. Τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας ακολούθησαν την εντυπωσιακή διαδρομή της επιστροφής διασχίζοντας τα Ζωνάρια και η ομάδα ξαναέσμιξε στο Καταφύγιο Α΄ για την επιστροφή στη θέση Πριόνια. Συνοδοιπόροι σ’ αυτή την εξόρμηση ήταν και μέλη του ΟΧΟ Καρδίτσας καθώς η ανάβαση ήταν μέσα στις κοινές που έχουν προγραμματίσει ο ΣΟΧΤ με το σύλλογο της γειτονικής πόλης.

Εμφάνιση pic (1 of 15).jpg

Η δράση του συλλόγου συνεχίζεται με πλούσιο πεζοπορικό πρόγραμμα για το φθινόπωρο ενώ τη Δευτέρα 12 Σεπτέμβρη ξεκινούν οι εγγραφές στην Παιδική Αθλητική Ακαδημία Αναρρίχησης καθημερινά 18:00-20:00 στο Μύλο Ματσόπουλου. Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα δράσεων του συλλόγου υπάρχουν στην ιστοσελίδα www.soxt.gr ή στο τηλέφωνο 6986573367

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή