"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.3 C
Trikala

Στην κυκλοφορία και πάλι η σήραγγα Μαλακασίου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στην κυκλοφορία έχει δοθεί από το πρωί η σήραγγα Μαλακάσι Α’ που παρέμενε κλειστή τις τελευταίες δύο εβδομάδες προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες συντήρησης.

Επίσημα η Εγνατία ΑΕ δεν έχει προχωρήσει σε καμία ανακοίνωση για την πλήρη αποκατάσταση της κυκλοφορίας. Δεν έχει αποστείλει επίσης έγγραφο προς την Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων ώστε να προχωρήσει σε άρση των κυκλοφοριακών μέτρων.

Ωστόσο οι οδηγοί που κινούνται στην Εγνατία Οδό βρίσκουν την σήραγγα ανοιχτή στη μία λωρίδα κυκλοφορίας ενώ από την δεύτερη απομακρύνεται σταδιακά η σήμανση που είχε τοποθετηθεί, κάτι που σημαίνει ότι και αυτή θα αποδοθεί στην κυκλοφορία τις επόμενες ώρες.

Αρχικά η σήραγγα επρόκειτο να μείνει κλειστή μέχρι και την Μεγάλη Τετάρτη. Ωστόσο από την περασμένη Παρασκευή ο Υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος είχε ανακοινώσει από το βήμα της Βουλής ότι οι εργασίες θα ολοκληρωθούν νωρίτερα κι έτσι θα ταξιδέψουν απρόσκοπτα οι εκδρομείς  για το Πάσχα.

Ο έλεγχος από τους πραγματογνώμονες που είχε προηγηθεί απέδειξε ότι η συγκεκριμένη σήραγγα δεν έχει κανένα στατικό πρόβλημα.

Οι εργασίες συντήρησης που έγιναν αφορούσαν στην αντιμετώπιση της αποφλοίωσης που αποδίδεται στην κακή αποστράγγιση.

Σημειώνεται ότι με την ολοκλήρωση της παραχώρησης που αναμένεται μέσα στο καλοκαίρι θα γίνουν έργα συντήρησης τόσο στις σήραγγες όσο και σε άλλα σημεία του αυτοκινητοδρόμου.

Το θέμα με την συγκεκριμένη σήραγγα στο Μαλακάσι ανέκυψε μετά τις αναφορές που είχε κάνει ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης στην Περιφερειακή Επιτροπή περί κινδύνου κατάρρευσης της σήραγγας, κάτι που προκάλεσε τεράστια ανησυχία αλλά αποδείχθηκε ότι ήταν μία… υπερβολική και άστοχη αναφορά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης