Στην Οιχαλία μετά την περιφορά η Παναγία Οδηγήτρια Reviewed by Momizat on . Πλήθος κόσμου και φέτος παραμονή του Δεκαπενταύγουστου παρευρέθηκε στην περιφορά της εικόνας της Παναγίας της οδηγήτριας  στο Αχλαδοχώρι, στην Κρήνη και στην Οι Πλήθος κόσμου και φέτος παραμονή του Δεκαπενταύγουστου παρευρέθηκε στην περιφορά της εικόνας της Παναγίας της οδηγήτριας  στο Αχλαδοχώρι, στην Κρήνη και στην Οι Rating: 0

Στην Οιχαλία μετά την περιφορά η Παναγία Οδηγήτρια

Στην Οιχαλία μετά την περιφορά η Παναγία Οδηγήτρια

Πλήθος κόσμου και φέτος παραμονή του Δεκαπενταύγουστου παρευρέθηκε στην περιφορά της εικόνας της Παναγίας της οδηγήτριας  στο Αχλαδοχώρι, στην Κρήνη και στην Οιχαλία.

Σύμφωνα με την παράδοση η εικόνα της Παναγίας βρέθηκε σε δύσβατο και δασώδες μέρος της περιοχής πριν από πολλά χρόνια από 8 κυνηγούς οι οποίοι καταγόταν από τρία χωριά: Tην Οιχαλία, το Αχλαδοχώρι και το Κουτσίκοβο. Έτσι αποφάσισαν κάθε χωριό να φιλοξενεί την εικόνα στην ενορία του για τέσσερις μήνες το χρόνο. Όταν το Κουτσίκοβο έπαψε να υφίσταται αποφασίστηκε τους 4 επιπλέον μήνες η εικόνα να παραμένει στην Οιχαλία.

Ο ιερέας του Αχλαδοχωρίου την συνοδεύει μέχρι την εκκλησία της Κρήνης εκεί τοποθετείται στο ιερό και οι πιστοί θα περάσουν να χαιρετίσουν την Παναγιά τους. Ακολουθεί πομπή στην Κρήνη  και ο Ιερέας του χωριού παραδίδει την εικόνα συνοδεία πιστών στα σύνορα με την Οιχαλία στον Άγιο Αθανάσιο στον ιερέα της Οιχαλίας που περιμένει την Παναγιά έξω απο το ναό, μετά την δέηση η πομπή παίρνει τον δρόμο της για την Οιχαλία όπου όλο το χωριό την περιμένει, εκεί μετά από σύντομη στάση οι πιστοί σχηματίζουν πομπή και συνοδεύοντας την εικόνα στην Εκκλησιά του χωριού όπου εγκαθίσταται μέχρι την δεύτερα ημέρα του Πάσχα που θα ακολουθήσει την αντίστροφη διαδρομή.

Κατά την περιφορά η εικόνα μεταφέρεται από τους κατοίκους του Αχλαδοχωρίου, της Κρήνης και της Οιχαλίας από ώμο σε ώμο αναπαριστώντας τους Κυνηγούς εκείνης της εποχής που μετέφεραν την εικόνα διαδοχικά ο ένας μετά τον άλλον μέχρι τον κάμπο.

Πηγήkrinitrikalon.blogspot.gr

panag-axlad panag-axlad1 panag-axlad2 panag-axlad3 panag-axlad4 panag-axlad5 panag-axlad6 panag-axlad8

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή