"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.3 C
Trikala

Στην Ολομέλεια της Βουλής φέρνει το ΚΚΕ το θέμα των  Παιδιατρικών Κλινικών Τρικάλων & Καρδίτσας 

lafarm

Σχετικά άρθρα

KKE

Με το που προέκυψε , πριν 15 μέρες, το σοβαρό ζήτημα του κλεισίματος της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Τρικάλων , το ΚΚΕ παρενέβει και με  κατάθεση Ερώτησης στη Βουλή. Μάλιστα, ήταν  η 3η φορά στο διάστημα των τελευταίων 14 μηνών, που το ΚΚΕ παρέμβαινε  κοινοβουλευτικά για το σοβαρό ζήτημα της έλλειψης παιδιάτρων στις δημόσιες δομές  του νομού Τρικάλων.

Οι εξελίξεις στις ημέρες  που μεσολάβησαν δείχνουν ότι δε βαδίζουμε σε ουσιαστική λύση του προβλήματος. Αντίθετα προωθούνται λύσεις της λογικής  να ζούμε με μειωμένες  απαιτήσεις , χωρίς κάλυψη στοιχειωδών και επείγουσων  αναγκών,  συμβιβασμού  με τη βάρβαρη πραγματικότητα.   Παγιώνεται η υποβάθμιση , η εκ περιτροπής λειτουργία της κλινικής ,  η συνεφημέρευση με το νοσοκομείο της Καρδίτσας, η κάλυψη , κι αυτής της λειψής λειτουργίας,  με συμβασιούχο γιατρό  ή  και γιατρούς με «μπλοκάκι».

Οι εξελίξεις δεν αφήνουν περιθώρια για κανένα εφησυχασμό. Aντίθετα,  χρειάζεται αυξημένη εγρήγορση.  Γι’ αυτό  το ΚΚΕ καταθέτει επίκαιρη  ερώτηση στη Βουλή για το ζήτημα, αξιοποιώντας το δικαίωμα -που δίνεται από τον κανονισμό- να κληθεί ο αρμόδιος υπουργός να απαντήσει  ενώπιον της Ολομέλειας.

Επίσης , το ΚΚΕ θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις   στα σωματεία και  συλλόγους  του μαζικού κινήματος , αλλά και στους κρατικούς φορείς. Είναι επιβεβλημένο και από τις αρνητικές εξελίξεις  αυτή η προσπάθεια να συνεχιστεί , ώστε ο αγώνας για υγεία για όλους, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες, να γίνει κτήμα όλων των λαϊκών στρωμάτων. Είναι επιβεβλημένο ο λαός να μη συμβιβαστεί μ’ αυτή την κατάσταση. Μόνο με τους αγώνες  μπορεί να επιβάλει το δίκιο του.

nosokomeio

Στην Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε  στη Βουλή ο βουλευτής  του ΚΚΕΓιώργος Λαμπρούλης, ,αναφέρει συγκεκριμένα:

«    ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων

 

Θέμα:

Να στελεχωθούν άμεσα οι παιδιατρικές κλινικές των Νοσοκομείων Τρικάλων και Καρδίτσας.

 

Λουκέτομπήκεστην Παιδιατρική Κλινική του ΓΝ Τρικάλων, μέσα στη 3ημερη αργία των Απόκρεων, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν τα 12 παιδιά που νοσηλεύονταν σ’ αυτή με ασθενοφόρα στην παιδιατρική κλινική του Γ.Ν.Λάρισας και να μείνουν χωρίς παιδίατρο οι Νομοί Τρικάλων και Καρδίτσας.

Η εξέλιξη αυτή δεν αποτελεί «κεραυνό εν αιθρία».Η εκρηκτική κατάσταση με τις τεράστιες ελλείψεις παιδιάτρων στις δημόσιες δομές υγείας του Νομού Τρικάλων ήταν ήδη γνωστή από τα τέλη του 2013, αφού με την προγραμματισμένη συνταξιοδότηση Παιδιάτρων μέσα στο α’ εξάμηνο του 2014 θα υπήρχε σοβαρή εκδήλωση του προβλήματος στο ΓΝ Τρικάλων με την κάλυψη των αναγκών της παιδιατρικής κλινικής, του τακτικού και έκτακτου ιατρείου.

Το πρόβλημα οξύνθηκε ιδιαίτερα όταν από το Σεπτέμβρη του 2014 έκλεισε η παιδιατρική κλινική του Γ.Ν.Καρδίτσας, αφού έμεινε μόνο η διευθύντρια γιατρός, με αποτέλεσμα όλα τα παιδιατρικά περιστατικά να τα δέχεται η παιδιατρική κλινική του Γ.Ν. Τρικάλων και μάλιστα με 3 ειδικευμένους παιδιάτρους για όλο το 24ωρο καθημερινά.

Η οριακή και επικίνδυνη κατάσταση λειτουργίας των δύο Νοσοκομείων σε Τρίκαλα και Καρδίτσα είχε ως αποτέλεσμα την αναστολή λειτουργίας και της παιδιατρικής κλινικής του Γ. Ν. Τρικάλων τις τελευταίες μέρες λόγω ασθένειας των παιδιάτρων .

Επανειλημμένα οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου, αλλά και φορείς της περιοχής έχουν αναδείξει το ζήτημα, ζητώντας την αντιμετώπιση των τεράστιων κενών σε ιατρικό προσωπικό, όχι μόνο παιδιάτρων αλλά και άλλων ειδικοτήτων.

Γίνεται κατανοητό πως η έως τώρα λειτουργία των δύο κλινικών στηριζόταν αποκλειστικά και μόνο στην υπερπροσπάθεια και την υπερεντατικοποίηση της εργασίας γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, που εδώ και μήνες βιώνουν καθημερινά μια άνευ προηγουμένου τραγική και επικίνδυνη κατάσταση τόσο για τους ίδιους όσο και για τους ασθενείς- παιδιά.

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια ακόμη περίπτωση που επιβεβαιώνει τις αρνητικές και επικίνδυνες επιπτώσεις στην υγεία του λαού μας, από τη συνειδητή υποχρηματοδότηση και υποβάθμιση της λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων, προκειμένου αφενός να προχωρήσει η εμπορευματοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας, αφετέρου να δοθεί πεδίο δράσης για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στο χώρο υγείας.

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει, ώστε άμεσα να στελεχωθούν οι παιδιατρικές κλινικές των Νοσοκομείων Τρικάλων και Καρδίτσας με τον αναγκαίο αριθμό σε παιδιάτρους μόνιμης και σταθερής εργασίας.»

 

 

ΤΡΙΚΑΛΑ  11/03/2015                             ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο.  ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης