"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.5 C
Trikala

Στην πλατεία Ρ. Φεραίου στα Τρίκαλα σήμερα η συγκέντρωση για τον Παύλο Φύσσα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η Πρωτοβουλία Μαθητών Τρικάλων, η Ανοιχτή Συνέλευση του Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ, συλλογικότητες, κινήματα και οργανώσεις καλούν στην συγκέντρωση για τα 5 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στα Τρίκαλα. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 8 το βράδυ στην πλατεία Ρήγα Φεραίου και θα ακολουθήσει πορεία.

Η Πρωτοβουλία Μαθητών έχει στείλει ανακοίνωση στα μέσα ενημέρωσης με την οποία καλεί τους Τρικαλινούς να κατακλύσουν την πλατεία και να δώσουν ένα ηχηρό αντιρατσιστικό μήνα, «υπενθυμίζοντας στους νοσταλγούς του Γ’ Ράιχ πως ο Παύλος χτυπάει ακόμα στις καρδιές μας και ζει μέσα από τους αγώνες μας. Δεν ανεχόμαστε να κυκλοφορούν ελεύθεροι οι φασίστες δολοφόνοι σπέρνοντας το δηλητήριο του ναζισμού».

Αναλυτικά, στο κείμενό τους Τρικαλινοί μαθητές, μεταξύ άλλων, αναφέρουν τα εξής:

«Είναι υπόθεση όλων μας να υπερασπιστούμε τις γειτονιές μας και τις αξίες της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης και της ελευθερίας, έννοιες άμεσα συνυφασμένες με την πόλη μας. Μία πόλη που στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των μεταναστών και των προσφύγων. Μια πόλη που υπέφερε από τις θηριωδίες των ναζί. Μια πόλη που ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ.
Ας μην ξεχνάμε πως ο ναζισμός θεριεύει μέσα σε κλίμα απάθειας, αμάθειας και αδιαφορίας. Κι όπου αυτό συμβαίνει, το δίκαιο πεθαίνει. Γι’ αυτό ως μαθητές καλούμε όλους τους πολίτες να δώσουν το μαζικό παρόν στους δρόμους και να αγωνιστούμε όλοι μαζί για το δίκαιο.
Γιατί εάν παλεύουμε στο παρόν, το μέλλον θα είναι δικό μας. Το χρωστάμε εξάλλου στους εαυτούς μας, σε όλους όσους αγωνίζονται για μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις, μα προπάντων στην μνήμη του Παύλου.
Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό είναι αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη και της ζωής ενάντια στο θάνατο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης