Στην Τσεχία το Εσπερινό ΕΠΑΛ Τρικάλων Reviewed by Momizat on . Στην πόλη Κάρβινα της Τσεχίας και στο σχολείο  Obcodni Akademie Karvina πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση των συμμετεχόντων στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Comenius Στην πόλη Κάρβινα της Τσεχίας και στο σχολείο  Obcodni Akademie Karvina πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση των συμμετεχόντων στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Comenius Rating: 0

Στην Τσεχία το Εσπερινό ΕΠΑΛ Τρικάλων

Στην Τσεχία το Εσπερινό ΕΠΑΛ Τρικάλων
Στην πόλη Κάρβινα της Τσεχίας και στο σχολείο  Obcodni Akademie Karvina πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση των συμμετεχόντων στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Comenius  «Αειφόρος Ανάπτυξη- Ένα πράσινο μέλλον για την Ευρώπη» από  τις 3 έως τις 7 Φεβρουαρίου του 2014. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν αντιπροσωπείες από 7 ευρωπαϊκές χώρες: Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία, Λιθουανία, Λετονία, Ρουμανία και Τσεχία.
Κατά την επίσκεψη τους στο σχολείο οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις τόσο πολιτιστικού όσο και οικολογικού περιεχομένου εστιάζοντας ιδιαίτερα στο θέμα της υπερθέρμανσης του πλανήτη, που ήταν και το κεντρικό θέμα της δεύτερης συνάντησης. Παράλληλα ενημερώθηκαν για το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας από εκπροσώπους του τοπικού Πανεπιστημίου. Η συνάντηση έκλεισε με συζήτηση για τον προγραμματισμό του όλου έργου και την επίτευξη των επιμέρους στόχων.
Μετά το πέρας των εργασιών στο σχολείο, οι συμμετέχοντες επισκέφτηκαν τα αξιοθέατα της πόλης και έγιναν δεκτοί στο δημαρχείο, όπου  πληροφορήθηκαν για την ιστορία της πόλης, τη μεγάλη ανεργία που πλήττει την πόλη καθώς και για τις προσπάθειες της τοπικής αυτοδιοίκησης να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.
Η επίσκεψη  εμπλουτίστηκε με περιήγηση στον Ενεργειακό σταθμό Ντετμαρόβιτσε αλλά και στο Παλιό ανθρακωρυχείο- Μουσείο (Lantek mine museum)- προορισμοί συναφείς με τους στόχους του προγράμματος – και πεζοπορία στα  τσεχικά βουνά.
Η ελληνική αντιπροσωπεία αποτελούμενοι από τους καθηγητές κ. Ανάργυρο Νίκα, κα Χαρίκλεια Ρουσουλιώτη και τους μαθητές Αλέξανδρο Παναγιώτη Μπαμπούρη και Δήμητρα Καλλιάρα έδωσε δυναμικά το παρόν. Μάλιστα η παρουσίαση ελληνικών εδεσμάτων από την ελληνική κουζίνα έκλεψε την παράσταση και έδωσε τη δυνατότητα στη χώρα μας να προβληθεί ιδιαίτερα στην τοπική εφημερίδα, Karvinsky  Denik.
Επίσης, κατά τη ζωντανή παρακολούθηση αγώνα  ice hokey (εθνικό σπορ της χώρας) η ελληνική σημαία μαζί με τις σημαίες των άλλων αντιπροσωπειών κυμάτισε περήφανα στις εξέδρες του γηπέδου, ενώ οι Έλληνες μαθητές έδωσαν κατ΄επανάληψη συνέντευξη  μιλώντας για τη χώρα τους.
Μια ακόμα προσπάθεια ανταλλαγής οικολογικών προβληματισμών και γνωριμίας των ευρωπαϊκών πολιτισμών έλαβε τέλος. Περιμένουμε με αγωνία την επόμενη συνάντηση στο Barreiro της Πορτογαλίας  από 24 έως 28 Μαρτίου.
tsexia3 tsexia tsexia1

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή