Στηρίζουν τους αγρότες οι θεσσαλικοί Σύλλογοι Γυναικών – μέλη της ΟΓΕ Reviewed by Momizat on . Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής η Πανθεσσαλική συνάντηση των συλλόγων γυναικών μελών της Ο.Γ.Ε. Γυναίκες εκπρόσωποι από όλη τη Θεσσαλία –Λάρισα, Βόλο, Τρί Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής η Πανθεσσαλική συνάντηση των συλλόγων γυναικών μελών της Ο.Γ.Ε. Γυναίκες εκπρόσωποι από όλη τη Θεσσαλία –Λάρισα, Βόλο, Τρί Rating: 0

Στηρίζουν τους αγρότες οι θεσσαλικοί Σύλλογοι Γυναικών – μέλη της ΟΓΕ

Στηρίζουν τους αγρότες οι θεσσαλικοί Σύλλογοι Γυναικών – μέλη της ΟΓΕ

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής η Πανθεσσαλική συνάντηση των συλλόγων γυναικών μελών της Ο.Γ.Ε. Γυναίκες εκπρόσωποι από όλη τη Θεσσαλία –Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα, Καρδίτσα αλλά και Δεσκάτη-συναντήθηκαν στο στέκι γυναικών στη Λάρισα. Στην περιφερειακή σύσκεψη συμμετείχαν οι πρόεδροι των Δ.Σ. των Συλλόγων Λάρισας κ. Κυριακή Καρυώτη, Βόλου κ. Ρίτσα Ρούση , Τρικάλων κ. Ειρήνη Πετράκη και Καρδίτσας κ. Κλεοπάτρα Ζούκα, μέλη των ομάδων της ΟΓΕ, καθώς και μέλη του Συλλόγου ΟΓΕ Δεσκάτης. Το ξεκίνημα της νέας χρονιάς βρίσκει τις γυναίκες του ριζοσπαστικού κινήματος πιο έμπειρες, πιο αποφασισμένες και  πιο δυναμικές μπροστά στις εξελίξεις. Ένα χρόνο μετά το 11ο Συνέδριό της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, οι σύλλογοι γυναικών-μέλη της Ο.Γ.Ε. στη Θεσσαλία, προχώρησαν σε απολογισμό της δράσης τους ανταλλάσοντας εμπειρία και προχώρησαν στο σχεδιασμό της δράσης τους για το επόμενο διάστημα.

Μεταξύ άλλων, τις  απασχόλησε ιδιαίτερα το ζήτημα του ξεκληρίσματος των μικρομεσαίων αγροτών, ενόψει και των φορολογικών αναδιαρθρώσεων που προωθούν κυβέρνηση και Ε.Ε.

Οι Σύλλογοι Γυναικών Θεσσαλίας –μέλη της Ο.Γ.Ε., εκφράζουν την αλληλεγγύη τους και στηρίζουν τις κινητοποιήσεις που οργανώνουν οι μικρομεσαίοι αγρότες στη Θεσσαλία αλλά και πανελλαδικά. Καλούν τις εργαζόμενες και άνεργες γυναίκες, στις πόλεις και τα χωριά, να συμπαρασταθούν στον αγώνα των αγροτών.

Οι Σύλλογοι Γυναικών Θεσσαλίας –μέλη της Ο.Γ.Ε  τόνισαν ότι τα προβλήματα της φτωχής αγροτιάς είναι προβλήματα όλου του λαού αναδεικνύοντας ότι η πολιτική της ΕΕ και των εκάστοτε κυβερνήσεων είναι αυτή που ξεκληρίζει τους αγρότες και πλήττει συνολικά τα λαϊκά στρώματα. Η ίδια αυτή πολιτική έχει επιπτώσεις στη διατροφή και την ένδυση του λαού ενώ οδηγεί στη συρρίκνωση μια σειρά κλάδους. Τέλος επισήμαναν ότι οι φόροι και τα χαράτσια λεηλατούν το πενιχρό εισόδημα, οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί απειλούν εξίσου αγρότες και αγρότισσες, εργαζόμενους και εργαζόμενες, άνεργους και άνεργες. Διπλό είναι το βάρος της αντιλαϊκής πολιτικής για τις αγρότισσες καθώς  αυξάνεται ο αριθμός αυτών που δεν ασφαλίζονται, που δουλεύουν ως «συμβοηθούντα μέλη», που βλέπουν τη σύνταξη να γίνεται άπιαστο όνειρο, που στερούνται ακόμα και τη στοιχειώδη υγειονομική περίθαλψη. Οι συνεχείς αναδιαρθρώσεις στον τομέα της υγείας, το ανελέητο χαράτσωμα σε συνδυασμό με της πλήρη απαξίωση του δημόσιου χαρακτήρα της (κατά 826 εκατ. ευρώ μειωμένος ο προϋπολογισμός του 2014 για την υγεία), το κλείσιμο των κέντρων υγείας, η έλλειψη ιατρικού προσωπικού στις απαξιωμένες εναπομένουσα υποδομές,  οδηγεί τις γυναίκες της υπαίθρου στον πλήρη αποκλεισμό από κάθε είδους παροχή υγείας, ακόμα και αοι τα βασικά. Την ίδια στιγμή πρόκληση αποτελεί η κερδοφορία των μεγάλων βιομηχανιών του κλάδου της υγείας με τις ευλογίες και κάθε διευκόλυνση από κυβέρνηση και Ε.Ε.

Οι Σύλλογοι Γυναικών Θεσσαλίας –μέλη της Ο.Γ.Ε  καλούν τις γυναίκες της υπαίθρου, μπροστά στις αγροτικές κινητοποιήσεις που ξεκινούν, να μην αρκεστούν στο ρόλο του θεατή και του συμπαραστάτη. Να γίνουν οι ίδιες πρωταγωνίστριες στην οργάνωση, στη δράση, στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες. Οι σύλλογοι και οι ομάδες της ΟΓΕ θα βρεθούμε δίπλα τους, στηρίζοντας τον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς.

 

Κυριακή 26/1/2014

Τα  Δ.Σ. των Συλλόγων Γυναικών μελών της ΟΓΕ στη Θεσσαλία

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή