Στη Βιέννη οι μαθητές του Λυκείου Πύλης Reviewed by Momizat on . Στις αρχές Μαρτίου οι μαθητές της Γ΄ Τάξης του Γενικού Λυκείου Πύλης πραγματοποιήσαμε την πενθήμερη εκδρομή μας στο Βελιγράδι, τη Βουδαπέστη και τη Βιέννη, συνο Στις αρχές Μαρτίου οι μαθητές της Γ΄ Τάξης του Γενικού Λυκείου Πύλης πραγματοποιήσαμε την πενθήμερη εκδρομή μας στο Βελιγράδι, τη Βουδαπέστη και τη Βιέννη, συνο Rating: 0

Στη Βιέννη οι μαθητές του Λυκείου Πύλης

Likeio Pilis

Στις αρχές Μαρτίου οι μαθητές της Γ΄ Τάξης του Γενικού Λυκείου Πύλης πραγματοποιήσαμε την πενθήμερη εκδρομή μας στο Βελιγράδι, τη Βουδαπέστη και τη Βιέννη, συνοδευόμενοι από το διευθυντή του σχολείου Χρήστο Κωνσταντό και τις καθηγήτριες Φλώρα Οικονόμου και Ειρήνη Μιχαήλ.
Ξεκινήσαμε γεμάτοι προσμονή και ενθουσιασμό και έπειτα από ένα πολύωρο και κουραστικό αλλά συνάμα ενδιαφέρον ταξίδι, φτάσαμε στον προορισμό μας.
Η Βουδαπέστη είναι πόλη με τη δική της ξεχωριστή ομορφιά, με ένα ασύγκριτο σκηνικό και ένα πέπλο μυστηρίου να την καλύπτει! Φυσικό σύνορο των δύο περιοχών της – της Πέστης στο ανατολικό πεδινό κομμάτι της και της Βούδας στα δυτικά- είναι ο Δούναβης, που χαρίζει στη Βουδαπέστη μεγάλο μέρος της μαγείας της. Με επτά γέφυρες να ενώνουν τις δύο περιοχές και φαντασμαγορικούς φωτισμούς να αντανακλώνται στην επιφάνεια του ποταμού, τα βράδια αποτελεί μια από τις ομορφότερες εικόνες που μπορεί να αντικρίσει ο επισκέπτης. Η Βουδαπέστη ιδρύθηκε ως φρούριο από τους Ρωμαίους και κατά τον 9ο αιώνα έγινε πρωτεύουσα του κράτους των Μαγυάρων, προγόνων των σημερινών Ούγγρων. Με χίλια χρόνια ιστορίας, αποτελεί μοναδικό μωσαϊκό αρχιτεκτονικών επιρροών.
Μας εντυπωσίασε η Πλατεία των ηρώων, την οποία κοσμούν τα αγάλματα των εξεχόντων προσώπων της ιστορίας της χώρας και τα αγάλματα των επτά πολεμάρχων των ουγγρικών φυλών. Στη συνέχεια περιηγηθήκαμε στη λεωφόρο Andrassy, μήκους 2,5 χιλιομέτρων, με κτίρια μοναδικής αρχιτεκτονικής και με το κτίριο της Όπερας να δεσπόζει. Επιπλέον, ο λόφος Gellert, το πιο δημοφιλές μέρος για εκδρομή, με το κάστρο-φρούριο των Αψβούργων και το άγαλμα της ελευθερίας στην κορυφή αλλά και η πανοραμική θέα όλης της πόλης μας άφησαν άναυδους. Σημείο αναφοράς επίσης για τη Βουδαπέστη ήταν ο νέο-ρωμαϊκού ρυθμού Πύργος των ψαράδων, το Κοινοβούλιο σε νεογοτθικό ρυθμό και η Βασιλική του Αγίου Στεφάνου, ιδρυτή του βασιλείου της Ουγγαρίας, που πραγματικά μας μάγεψαν.
Εντυπώσεις χάραξε στην ψυχή μας και η Βιέννη με τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα και τον αέρα αρχοντιάς που αποπνέει. Η πόλη, ένα πολιτιστικό κέντρο με παλιά ιστορία και η βιεννέζικη αρχιτεκτονική με το παλάτι του αυτοκράτορα Φραγκίσκου-Ιωσήφ και της πριγκίπισσας Σίσσης, μας έκανε να νομίζουμε πως ταξιδέψαμε στον… παράδεισο.
Τελικός μας προορισμός το Βελιγράδι, με τον ιερό ναό του Αγίου Σάββα, έναν από τους μεγαλύτερους ναούς στην Ευρώπη, αφιερωμένο στον ιδρυτή της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και το Kalemegdan, το παλαιότερο σημείο της «λευκής πόλης», όπως αποκαλείται, να δεσπόζει. Τέλος κατευθυνθήκαμε στην πλατεία της Δημοκρατίας, όπου βρίσκονται κάποια από τα σπουδαιότερα αξιοθέατα της πόλης συμπεριλαμβανομένου του μπρούτζινου αγάλματος του Πρίγκιπα Μιχαήλ, που αναπαριστά την απελευθέρωση του Βελιγραδίου από του Οθωμανούς.
Την Παρασκευή το πρωί πήραμε το δρόμο της επιστροφής για την Ελλάδα πλημμυρισμένοι από ενθουσιασμό και γεμάτοι ζωηρές εντυπώσεις.
Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το διευθυντή του σχολείου μας, τις συνοδούς καθηγήτριες καθώς και το σύλλογο διδασκόντων για την ευκαιρία που μας έδωσαν να πραγματοποιήσουμε αυτή την εκδρομή που θα μας μείνει αξέχαστη!
Οι μαθητές της Γ΄ Τάξης του ΓΕΛ Πύλης

Αφήστε το σχόλιο σας