Στη ΔΕΗ Τρικάλων ο ΣΥΡΙΖΑ, αντιδρώντας στο ξεπούλημα Reviewed by Momizat on . «Η ΔΕΗ και οι υποδομές της αποτελούν περιουσία του ελληνικού λαού. Κανένα ξεπούλημα δεν θα γίνει ανεκτό».   Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής την Παναγιώτα «Η ΔΕΗ και οι υποδομές της αποτελούν περιουσία του ελληνικού λαού. Κανένα ξεπούλημα δεν θα γίνει ανεκτό».   Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής την Παναγιώτα Rating: 0

Στη ΔΕΗ Τρικάλων ο ΣΥΡΙΖΑ, αντιδρώντας στο ξεπούλημα

Στη ΔΕΗ Τρικάλων ο ΣΥΡΙΖΑ, αντιδρώντας στο ξεπούλημα

«Η ΔΕΗ και οι υποδομές της αποτελούν περιουσία του ελληνικού λαού. Κανένα ξεπούλημα δεν θα γίνει ανεκτό».

 

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής την Παναγιώτα Δριτσέλη επισκέφτηκε σήμερα το πρωί την ΔΕΗ Τρικάλων, στα πλαίσια του συντονισμού των δράσεων για την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης του δικτύου μεταφοράς ρεύματος που σχεδιάζουν από κοινού κυβέρνηση και δανειστές. Αυτή την στιγμή, συζητείται, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, το ξεπούλημα του πλειοψηφικού πακέτου της εταιρίας του δημοσίου που διαχειρίζεται το δίκτυο μεταφοράς της ηλεκτρικής ενέργειας (ΑΔΜΗΕ ΑΕ), σε τιμή τουλάχιστον 5 φορές κατώτερης της αξίας του. Ο ΣΥΡΙΖΑ, συνομιλώντας με τους εργαζόμενους της ΔΕΗ τόνισε ότι ζητά την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, τον οποίο σκανδαλωδώς ξεπουλά η κυβέρνηση, αφού η πώληση του θα κοστίσει, τελικά, περισσότερο από τα έσοδα που υπολογίζεται πως θα επιφέρει. Ακόμη, επισημάνθηκε το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας αποτελούν σημαντικά εργαλεία για την ανασυγκρότηση της χώρας και τέτοιες εξελίξεις, ουσιαστικά, ακρωτηριάζουν τις όποιες δυνατότητες. Γι’ αυτό το λόγο, ο ΣΥΡΙΖΑ θα παλέψει με όλα τα μέσα που διαθέτει, εντός και εκτός Βουλής, για την αποτροπή αυτών των σχεδίων.

dei1Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την ιδιαίτερη ανησυχία τους για τις εξελίξεις καθώς η εν λόγω ιδιωτικοποίηση θα οδηγήσει στην κατάρρευση κάθε πλαισίου προστασίας των καταναλωτών και στην πλήρη παράδοση της ηλεκτρικής ενέργειας στην ιδιωτική κερδοσκοπία. Στο πλαίσιο αυτό έχουν προγραμματιστεί μια σειρά από κινητοποιήσεις και δράσεις ευαισθητοποίησης, ώστε να αποτραπεί το ξεπούλημα της δημόσιας υποδομής της ΔΕΗ έναντι «πινακίου φακής».

Η ακύρωση των μνημονιακών σχεδίων για ξεπούλημα του δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας και της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού γενικότερα αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης της Αριστεράς. Η υφαρπαγή της δημόσιας περιουσίας και των βασικών υποδομών της χώρας δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή.

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή