"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

15 C
Trikala

Στη διεθνή τουριστική έκθεση του Λονδίνου WTM 2014 η Περιφέρεια Θεσσαλίας

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, στο πλαίσιο της προώθησης του θεσσαλικού τουριστικού προϊόντος, συμμετείχε στη 35η διεθνή τουριστική έκθεση του Λονδίνου “World Travel Market –VTM 2014”, που αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις για τον Τουρισμό παγκοσμίως. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε από τις 3-11-2014 έως τις 6-11-2014, στο εκθεσιακό κέντρο Excel του Λονδίνου και η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετείχε με δικό της περίπτερο, ως συνεκθέτης του ΕΟΤ.

 

Με σύνθημα «Μια Περιφέρεια-Χίλιοι προορισμοί», τα στελέχη της Περιφέρειας διένειμαν στους ενδιαφερόμενους έντυπα και πληροφοριακό υλικό από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες και τους ενημέρωναν για τον πολιτισμό της περιοχής, την πλούσια παράδοσή της και τους τουριστικούς της προορισμούς. Το ενδιαφέρον των επισκεπτών εστιάστηκε, μεταξύ των άλλων, στις φυσικές ομορφιές της περιοχής, στις νέες μορφές εναλλακτικού τουρισμού, όπως ο θρησκευτικός, ο ιστορικός, ο ιαματικός, ο συνεδριακός κ.α., καθώς και στο μοναδικό φυσικό ανάγλυφο της περιοχής μας.

 

Το περίπτερο της Ελλάδας στην WΤΜ εγκαινίασε η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, παρουσία πλήθους τουριστικών παραγόντων και επισκεπτών. Την Υπουργό πλαισίωναν ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Πάνος Λειβαδάς, ενώ την Περιφέρεια Θεσσαλίας εκπροσώπησαν ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Σποράδων κ. Πλωμαρίτης Νικόλαος, η διευθύντρια Εμπορίου και Τουρισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας κα. Κατσαρού Ελένη και το στέλεχος της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας κα. Παπαθεοδώρου Ευαγγελία.
Η συγκεκριμένη τουριστική έκθεση φέτος προσέλκυσε το ενδιαφέρον επισκεπτών που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, από όλα τα μέρη του κόσμου. Ο αριθμός τους ξεπέρασε τις ογδόντα χιλιάδες κατά την διάρκεια της έκθεσης, ενώ ιδιαίτερα αυξημένη ήταν η επισκεψιμότητα τις δύο πρώτες ημέρες, που σημείωσε αύξηση της τάξης του 7%. Έντονη ήταν επίσης και η παρουσία των διεθνών ΜΜΕ. Η τουριστική αγορά της Αγγλίας αποτελεί μία αγορά-στόχο για τον ελληνικό τουρισμό και μια μεγάλη παραδοσιακή αγορά για τη Θεσσαλία.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν επαφές με στελέχη του ΕΟΤ, δημοσιογράφους και επαγγελματίες του τουρισμού για την προώθηση όλων των μορφών τουρισμού, καθώς και την προβολή των θεσσαλικών προορισμών μέσω της διοργάνωσης φιλοξενιών.

 

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, πέραν των μελών της αποστολής, συμμετείχαν και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό από όλη τη Θεσσαλία, στους οποίους δόθηκε η δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με tour operators και διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, δείχνοντας σημαντικό ενδιαφέρον για τους τουριστικούς προορισμούς της περιοχής μας, που προσφέρουν στους επισκέπτες τη δυνατότητα εναλλακτικών επιλογών, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

 

Στη φετινή διοργάνωση, εκτός από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, συμμετείχαν με δικά τους περίπτερα ο Δήμος Σκιάθου, ο Δήμος Νοτίου Πηλίου, καθώς και ξενοδοχειακά συγκροτήματα. Από το Δήμο Αλοννήσου συμμετείχε η υπεύθυνη τουριστικής προβολής κα Αναγνώστου.

londino2 londino3

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης