Στη Θεσσαλία η «άγνωστη» στους περισσότερους ελληνική παραλία που ανακηρύχτηκε η 7η καλύτερη στον κόσμο! Ποια είναι; Reviewed by Momizat on . Δεν είναι καμία από τις γνωστές σε όλους μας παραλίες που είθισται να παίρνουν όλα τα ‘’βραβεία’’. Σύμφωνα με την  Guardian, στη λίστα με τις 50 καλύτερες παραλ Δεν είναι καμία από τις γνωστές σε όλους μας παραλίες που είθισται να παίρνουν όλα τα ‘’βραβεία’’. Σύμφωνα με την  Guardian, στη λίστα με τις 50 καλύτερες παραλ Rating: 0

Στη Θεσσαλία η «άγνωστη» στους περισσότερους ελληνική παραλία που ανακηρύχτηκε η 7η καλύτερη στον κόσμο! Ποια είναι;

Στη Θεσσαλία η «άγνωστη» στους περισσότερους ελληνική παραλία που ανακηρύχτηκε η 7η καλύτερη στον κόσμο! Ποια είναι;

Δεν είναι καμία από τις γνωστές σε όλους μας παραλίες που είθισται να παίρνουν όλα τα ‘’βραβεία’’. Σύμφωνα με την  Guardian, στη λίστα με τις 50 καλύτερες παραλίες του κόσμου, συμπεριλαμβάνεται μια ελληνική που δεν είναι και τόσο διάσημη. 

Αυτή η λίστα έκανε τη διαφορά, συμπεριλαμβάνοντας την παραλία Φακίστρα του Πηλίου και τον Αγιο Γεώργιο της Νάξου. Άγρια, βοτσαλόστρωτη και απόμακρη, η Φακίστρα, η οποία κατέκτησε την έβδομη θέση στην πρώτη 50άδα του κόσμου, βρίσκεται στο ανατολικό Πήλιο, κοντά στην Τσαγκαράδα. Εχει λευκή άμμο, βότσαλα και καθαρά καταγάλανα νερά,γράφει ο Guardian εξηγώντας τους λόγους που την επέλεξε.

Παράλληλα, σημειώνει ότι είναι μια παραλία την οποία τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, μπορεί να την απολαύσει κανείς -σχεδόν- μόνος του. Τιρκουάζ νερά, ψιλή άμμος και απόκρημνο βραχώδες τοπίο Σε έναν μικρό κολπίσκο περιτριγυρισμένων από επιβλητικά και απότομα βράχια, βρίσκεται η Φακίστρα, μια παραλία άγριας και πρωτόγονης ομορφιάς.
Η Φακίστρα βρίσκεται στο ανατολικό Πήλιο, σε μικρή απόσταση από την Τσαγκαράδα, και βρέχεται από το Αιγαίο. Χαρακτηρίζεται από καθαρά τιρκουάζ νερά, ψιλή άμμο με βοτσαλάκι και απόκρημνο βραχώδες τοπίο τριγύρω. Χωρίς ξαπλώστρες, ομπρέλες, μαγαζάκια. 

Όπως την περιγράφει η ιστοσελίδα discoverpelio.com, η Φακίστρα είναι σχετικά απομονωμένη και αναξιοποίητη χωρίς, βέβαια, αυτά να της στερούν κάτι από την ομορφιά της. Δεν υπάρχουν ούτε ξαπλώστρες με ομπρέλες, ούτε μαγαζιά τριγύρω, υπάρχουν, όμως, διάφορα όμορφα μέρη που μπορείτε να ανακαλύψετε.

Ένα από αυτά είναι η εντυπωσιακή θαλασσοσπηλιά της Παναγιάς της Μεγαλομάτας στο βόρειο τμήμα της παραλίας, χαρακτηριστικό της οποίας είναι οι πολλοί σταλακτίτες. Λίγο πιο πάνω από αυτή, υπάρχει άλλη μία θαλασσοσπηλιά γνωστή ως «κρυφό σχολειό». Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα ξωκλήσι σκαλισμένο στο βράχο που στην περίοδο της Τουρκοκρατίας λειτουργούσε ως κρυφό σχολειό.

Στις φυσικές ομορφιές της περιοχής έρχονται, τέλος, να προστεθούν ο εντυπωσιακός καταρράκτης που υπάρχει πίσω από την παραλία και τα πυκνή βλάστησης μονοπάτια που οδηγούν σε περιοχές όπως η Νταμούχαρη και ο Αι-Γιάννης.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή