Στη Λάρισα η Αλκη Ζέη Reviewed by Momizat on . Στη Λάρισα θα βρίσκεται την ερχόμενη Τρίτη 25 Φεβρουαρίου  η αγαπημένη συγγραφέας μικρών και μεγάλων Αλκη Ζέη για να παρουσιάσει το νέο της αυτοβιογραφικό βιβλί Στη Λάρισα θα βρίσκεται την ερχόμενη Τρίτη 25 Φεβρουαρίου  η αγαπημένη συγγραφέας μικρών και μεγάλων Αλκη Ζέη για να παρουσιάσει το νέο της αυτοβιογραφικό βιβλί Rating: 0

Στη Λάρισα η Αλκη Ζέη

Στη Λάρισα η Αλκη Ζέη

Στη Λάρισα θα βρίσκεται την ερχόμενη Τρίτη 25 Φεβρουαρίου  η αγαπημένη συγγραφέας μικρών και μεγάλων Αλκη Ζέη για να παρουσιάσει το νέο της αυτοβιογραφικό βιβλίο με τίτλο Με μολύβι φάμπερ νούμερο δύο που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

Η αγαπημένη συγγραφέας μικρών και μεγάλων αφηγείται το παραμύθι της ζωής της και ζωντανεύει μια ολόκληρη εποχή όπως μόνο εκείνη ξέρει. Ένα συναρπαστικό βιβλίο, γραμμένο με αγάπη και τρόπο μυθιστορηματικό.

Η εκδήλωση θα γίνει στην ισόγεια αίθουσα του Θεάτρου ΟΥΗΛ, στις 7.30 το απόγευμα και διοργανώνεται από τις εκδόσεις «Μεταίχμιο» σε συνεργασία την Αντιδημαρχεία Πολιτισμού, Αθλητισμού και Επιστημών Λάρισας (Δ.Ο.Π.Α.Ε.Λ.) και το βιβλιοπωλείο ΠΑΙΔΕΙΑ.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν

ο Κώστας Γουργουλιάνης,

Καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας,

ο Μιχάλης Αργυρίδης, μελετητής του έργου για παιδιά της Άλκης Ζέη,

και η φιλόλογος Στέλλα Νταβαρούκα.

Αποσπάσματα από το βιβλίο διαβάζουν

ο σκηνοθέτης Κώστας Τσιάνος και η εκδότρια Βάσω Βασιλού-Παπαγεωργίου.

Συντονίζει η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα.

 

Η Άλκη Ζέη θα απαντήσει στις ερωτήσεις του κοινού

και θα υπογράψει αντίτυπα του νέου της βιβλίο

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Η Άλκη Ζέη αφηγείται την ιστορία των νεανικών της χρόνων, «το παραμύθι της ζωής της», που ξεδιπλώνεται από τη Σάμο ως την Αθήνα, από τη δικτατορία του Μεταξά και τα Δεκεμβριανά, έως το 1945, τη μέρα του γάμου της με τον Γιώργο Σεβαστίκογλου, δίνοντάς μας μια σπαρταριστή πινακοθήκη ανθρώπων που έμελλε να σφραγίσουν τη μεταπολεμική Ελλάδα: τη Διδώ Σωτηρίου, τον Κουν, τον Γκάτσο, τον Εμπειρίκο,  τη Ζωρζ Σαρή, την κολλητή παιδική της φίλη, τη Μελίνα, τον Πλωρίτη, τον Μποστ, τον Κώστα Αξελό, τον Μίμη Δεσποτίδη και τόσους άλλους…

– See more at: http://www.larissanet.gr/2014/02/19/sti-larisa-i-alki-zei/#sthash.p9scaHZv.dpuf

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή