Στη Λάρισα οι θρυλικοί Buena Vista Social Club Reviewed by Momizat on . Εμφανίζονται στις 7 Ιουλίου στο κλειστό της Νεάπολης Η  ART BG- Greece με ιδιαίτερη χαρά και περηφάνια, παρουσιάζει τους Buena Vista Social Club® στην παγκόσμια Εμφανίζονται στις 7 Ιουλίου στο κλειστό της Νεάπολης Η  ART BG- Greece με ιδιαίτερη χαρά και περηφάνια, παρουσιάζει τους Buena Vista Social Club® στην παγκόσμια Rating: 0

Στη Λάρισα οι θρυλικοί Buena Vista Social Club

Στη Λάρισα οι θρυλικοί Buena Vista Social Club

Εμφανίζονται στις 7 Ιουλίου στο κλειστό της Νεάπολης

Η  ART BG- Greece με ιδιαίτερη χαρά και περηφάνια, παρουσιάζει τους Buena Vista Social Club® στην παγκόσμια αποχαιρετιστήρια περιοδεία τους, στις 5 Ιουλίου 2014 στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Δάσους, στις 7 Ιουλίου στη Λάρισα στο κλειστό Νεαπόλεως και στις 8 Ιουλίου στην Αθήνα στο Θέατρο Πέτρας.

ORQUESTA BUENA VISTA SOCIAL CLUB ® / “ADIOS TOUR”

Με τους Omara Portuondo, Guajiro Mirabal, Barbarito Torres, Jesus “Aguaje” Ramos

Μετά από 16 χρόνια συναυλιών που συνεπήραν το κοινό σε όλο τον κόσμο, οι Buena Vista Social Club είναι έτοιμοι να πουν “Adios” με την τελευταία αποχαιρετιστήρια παγκόσμια περιοδεία τους.

Το συγκρότημα – που έχει περιοδεύσει σε όλο τον κόσμο με διάφορα line-up από το 1997 – θα  μαγέψει για τελευταία φορά το κοινό, σε μια σειρά συναυλιών και πολιτιστικών εκδηλώσεων γιορτάζοντας την πολύχρονη πορεία της “Ορχήστρας” ως πρεσβευτές της Κουβανέζικης μουσικής.

“Θέλαμε η μουσική μας να επιζήσει στο χρόνο και να μαγέψει τον κόσμο, αυτό το πετύχαμε μέσα από τις περιοδείες μας. Ήταν ένα εκπληκτικό κομμάτι στην καριέρα μου άλλα και στη ζωή μου.”

Omara Portuondo

Η Orquesta Buena Vista Social Club® γεννήθηκε το 1997 με την κυκλοφορία του βραβευμένου με Grammy δίσκου,  Buena Vista Social Club™.

Αλλά αυτή ήταν μόνο η αρχή ενός απίστευτου ταξιδιού.

Μέσα στα χρόνια, υπήρξαν και άλλοι εξαιρετικοί δίσκοι, βραβεία Grammy καθώς και ένα ατελείωτο πρόγραμμα sold-out συναυλιών με την συμμετοχή καταξιωμένων καλλιτεχνών όπως Ibrahim Ferrer, Rubén Gonzalez, Cachaíto Lopez, Manuel Galbán, Omara Portuondo, Anga Díaz και Roberto Fonseca.

Το *Adios Tour* αντιπροσωπεύει το απόσταγμα  χιλίων και πλέον παραστάσεων στα 16 χρόνια παρουσίας με την συμμετοχή σαράντα και περισσοτέρων μουσικών. Στο διάστημα αυτό το συγκρότημα έχει εξελιχθεί αλλάζοντας συχνά την σύνθεση του με την συμμετοχή καλλιτεχνών όλων των ηλικιών, δημιουργώντας ένα σύνολο που γιόρτασε την Κουβανέζικη παραδοσιακή μουσική με ταλέντο και ενθουσιασμό.

Υπό τη μουσική διεύθυνση του ηγέτη και τρομπετίστα του συγκροτήματος Jesus Aguaje Ramos και συμμετέχοντες στο line-up την ασύγκριτη ντίβα Omara Portuondo, τον τρομπετίστα Guajiro Miraba και τον βιρτουόζο του λαούτου Barbarito Torres, στο “Adios Tour” θα ακουστούν τραγούδια του δίσκου Buena Vista Social Club™ καθώς και άλλων που ηχογραφήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια.

Οι παραπάνω καλλιτέχνες θα συνοδεύονται επί της σκηνής με μουσικούς που έχουν ακολουθήσει την πορεία της μπάντας όπως ο βετεράνος κιθαρίστας Papi Oviedo, ο ανερχόμενος Κουβανός πιανίστας Rolando Luna, ο Pedro Pablo στο κόντραμπάσσο και επί των κρουστών  οι Andres Coayo (congas), Filiberto Sánchez (timbales) and Alberto ‘La Noche’ (bongos). Η τριμελής ομάδα τρομπετών έχει επικεφαλής τον Luis Alleman, ενώ συμμετέχουν επίσης ο τραγουδιστής Carlos Calunga και η τραγουδίστρια Idania Valdéz.

Το “Adios Tour” θα παρουσιάσει το κλασικό στυλ και τους ρυθμούς της Κουβανέζικης μουσικής σε μία πρωτότυπη σκηνική παρουσίαση που περιλαμβάνει νέα τραγούδια και άλλα πολύ γνωστά – σε διαφορετικές εκτελέσεις.

Η  περιοδεία “ADIOS TOUR” των Orquesta Buena Vista Social Club®  ξεκίνησε ήδη και θα ολοκληρωθεί το φθινόπωρο του 2015. Μετά από μία περιπλάνηση σε όλο τον κόσμο το ταξίδι θα ολοκληρωθεί εκεί που άρχισαν όλα, με μία εκπληκτική παράσταση στην Αβάνα.

 

Αφήστε το σχόλιο σας