Στη λίστα του ΤΑΙΠΕΔ και… οι Θερμοπύλες Reviewed by Momizat on . Ένας ακόμη χώρος παγκόσμιας ιστορικής σημασίας περιέρχεται στο ΤΑΙΠΕΔ και από εκεί σε χέρια ιδιωτών, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας, που αποκαλύπτει ότι Ένας ακόμη χώρος παγκόσμιας ιστορικής σημασίας περιέρχεται στο ΤΑΙΠΕΔ και από εκεί σε χέρια ιδιωτών, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας, που αποκαλύπτει ότι Rating: 0

Στη λίστα του ΤΑΙΠΕΔ και… οι Θερμοπύλες

Στη λίστα του ΤΑΙΠΕΔ και… οι Θερμοπύλες

Ένας ακόμη χώρος παγκόσμιας ιστορικής σημασίας περιέρχεται στο ΤΑΙΠΕΔ και από εκεί σε χέρια ιδιωτών, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας, που αποκαλύπτει ότι στη λίστα βρίσκονται τα λουτρά των Θερμοπυλών, κοντά στο άγαλμα του Λεωνίδα μαζί με 785.398 τ.μ. της ευρύτερης περιοχής, όπου έγινε η μάχη.

Διόλου συμπτωματικά, αλλά πολύ στοχευμένα, οι ενδιαφερόμενοι πληροφορούνται από την ιστοσελίδα του Tαμείου για το ευρύτερο ενδιαφέρον της περιοχής, με αναφορές στον Ήφαιστο, τον Hρακλή και, βεβαίως, στη Mάχη των Θερμοπυλών και στο ιστορικό «όχι» στην επέλαση των Περσών που είπαν οι 300 του Λεωνίδα και οι 700 Θεσπιείς.

Η ιστοσελίδα του δήμου για τις πηγές

Ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας ανέφερε πως και ο Τύμβος των Σαλαμινομάχων όπου θεωρείται πως βρίσκονται θαμμένοι οι νεκροί της ναυμαχίας της Σαλαμίνας και κρύβει αρχαιολογικούς θησαυρούς, κινδυνεύει με εκποίηση.

Η έκταση στο ακρωτήριο της Κυνοσούρας όπου βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος είναι υπό την κυριότητα του ΟΛΠ, – παρά τις συνεχείς εκκλήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης, εδώ και δύο χρόνια, να παραχωρηθεί στην τοπική κοινωνία ή στο κράτος και να αξιοποιηθεί αρχαιολογικά – και παραχωρείται στο ΤΑΙΠΕΔ.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή