Στη λαϊκή αγορά των Σαραγίων ο Γιώργος Καΐκης Reviewed by Momizat on .   Ο Γιώργος Καΐκης είχε την ευκαιρία  να συζητήσει με τους παραγωγούς  τις προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης  για τη δημιουργία μιας σύγχρονης λαϊκής αγορά   Ο Γιώργος Καΐκης είχε την ευκαιρία  να συζητήσει με τους παραγωγούς  τις προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης  για τη δημιουργία μιας σύγχρονης λαϊκής αγορά Rating: 0

Στη λαϊκή αγορά των Σαραγίων ο Γιώργος Καΐκης

Στη λαϊκή αγορά των Σαραγίων ο Γιώργος Καΐκης

 

Ο Γιώργος Καΐκης είχε την ευκαιρία  να συζητήσει με τους παραγωγούς  τις προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης  για τη δημιουργία μιας σύγχρονης λαϊκής αγορά στα Τρίκαλα.

Περιοδεία στη Λαϊκή Αγορά της περιοχής Σαραγίων που λειτουργεί μπροστά από το Σιδηροδρομικό Σταθμό Τρικάλων,  πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Τρικάλων Γιώργο Καΐκη.

Στην επαφή που είχαν με παραγωγούς  και καταναλωτές δώθηκε  η ευκαιρία να μοιράσουν προεκλογικό υλικό και ταυτόχρονα συζητήσουν πάνω στα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο κόσμος της Λαϊκής Αγοράς όπως η κατακόρυφη μείωση του τζίρου που φθάνει σε απίστευτα ποσοστά με αποτέλεσμα οι αγρότες – παραγωγοί να επιβαρύνονται από την «τσέπη» τους για να διακινούν τα εμπορεύματά τους. Το κόστος παραγωγής και διακίνησης σε συνδυασμό με τη φορολογική επιβάρυνση (πχ ταμειακές μηχανές) έχει ως αποτέλεσμα να μην βγάζουν ούτε το στοιχειώδες κέρδος που δικαιούνται. «Ίσα που δουλεύουμε για να καλύψουμε το κόστος της βενζίνης για τη μεταφορά» έλεγε χαρακτηριστικά μια παραγωγός από χωριό της περιοχής.

kaikis1Από την πλευρά τους οι καταναλωτές βλέπουν μέσα στο ψιλόβροχο τους πάγκους γεμάτους, παρότι κοντεύει μεσημέρι,  αλλά όλοι  γνωρίζουν πολύ καλά πως το πρόβλημα δεν είναι άλλο από την έλλειψη χρημάτων. Για να βρουν συνεπώς αγοραστές τα ποιοτικά  προϊόντα της περιοχής μας προϋπόθεση αποτελεί να υπάρξει σταθερή δουλειά, ικανοποιητικοί μισθοί και συντάξεις, έτσι ώστε να κινηθεί η «παγωμένη» λαϊκή κατανάλωση.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης και σε απάντηση όσων διατείνονται πως με τη δημιουργία κάποιων περιφερειακών λαϊκών αγορών λύνονται και τα προβλήματα, ο Γιώργος Καΐκης παρουσίασε τις θέσεις του συνδυασμού του για τη δημιουργία μιας σύγχρονης κεντρικής λαϊκής αγοράς που θα είναι στεγασμένη και θα καλύπτει όλους τους όρους υγιεινής με εγκαταστάσεις καθαριότητας, τουαλέτες κ.λπ. Κατά τον τρόπο αυτό θα είναι σε θέση να διακινούν οι παραγωγοί τα προϊόντα τους χωρίς να τους κουράζει η ορθοστασία και οι συνεχείς μετακινήσεις ή να ταλαιπωρούνται από τις εκάστοτε καιρικές συνθήκες.

Όπως και το προηγούμενο διάστημα έτσι και στο μέλλον  η «Λαϊκή Συσπείρωση»  θα συγκρουστεί με το στενό αντιλαϊκό πλαίσιο που έχουν δρομολογήσει οι πολιτικές της ΕΕ και των κυβερνήσεων για την τοπική διοίκηση. Θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο για την ανακούφιση κάθε λαϊκής οικογένειας που ζει στο δήμο Τρικάλων. Σ’ αυτή την προσπάθεια εντάσσονται και οι προσπάθειες για  λύσεις και στα βασανιστικά προβλήματα των παραγωγών και της  λαϊκής αγοράς.

Από το Γραφείο Τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή