Στη ΝΕΡΙΤ η ΔΤ, πρωτοβουλίες αντίστασης από τους απολυμένους της ΕΡΤ Reviewed by Momizat on . Με απόφαση που υπογράφουν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο αρμόδιος για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση υφυπουργός Παντελής Καψής, η οποία δημοσιεύτηκε Με απόφαση που υπογράφουν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο αρμόδιος για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση υφυπουργός Παντελής Καψής, η οποία δημοσιεύτηκε Rating: 0

Στη ΝΕΡΙΤ η ΔΤ, πρωτοβουλίες αντίστασης από τους απολυμένους της ΕΡΤ

Στη ΝΕΡΙΤ η ΔΤ, πρωτοβουλίες αντίστασης από τους απολυμένους της ΕΡΤ

Με απόφαση που υπογράφουν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο αρμόδιος για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση υφυπουργός Παντελής Καψής, η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, η διαχείριση της Δημόσιας Τηλεόρασης περνάει στην ΝΕΡΙΤ ΑΕ.  Οι απολυμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ έχουν καταγγείλει την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να δημιουργήσει έναν πλήρως ελεγχόμενο νέο φορέα, ενώ έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν στη δημιουργία γραφείων απέναντι από το Ραδιομέγαρο.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, “με σύμβαση του ειδικού διαχειριστή και του νέου φορέα ανατίθενται στον εν λόγω φορέα η διοίκηση και η διαχείριση των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων του Ελληνικού Δημοσίου […] συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης του αναγκαίου προσωπικού”.

Είναι μία εξέλιξη την οποία ανέμενε το ΔΣ της ΝΕΡΙΤ προκειμένου να μπουν σε λειτουργία οι διαδικασίες για την έναρξη του νέου φορέα. Σημειώνεται ότι σταδιακά και μέχρι τις αρχές Μαρτίου θα αρχίσουν να λειτουργούν όλες οι δραστηριότητες της ΝΕΡΙΤ.

Ήδη εκπέμπουν το Πρώτο και το Τρίτο Πρόγραμμα του ραδιοφώνου, το ψηφιακό Αρχείο, και ένα τηλεοπτικό κανάλι, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες θα αρχίσουν να εκπέμπουν τα υπόλοιπα ραδιοφωνικά προγράμματα (Δεύτερο Πρόγραμμα, Κόσμος, ΕΡΑ Σπορ) και στις αρχές Μαρτίου θα εκπέμψει και το δεύτερο τηλεοπτικό κανάλι.

(Πηγή left.gr)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή