"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.4 C
Trikala

Στη Ρουμανία το Εσπερινό ΕΠΑΛ Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

epal

Στην πόλη Ντέβα της Ρουμανίας και στο σχολείο Colegiul Tehnic Energetic “ Dragomir Hurmuzescu», πραγματοποιήθηκε η έκτη συνάντηση των συμμετεχόντων στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Comenius «Αειφόρος Ανάπτυξη- Ένα πράσινο μέλλον για την Ευρώπη» από την 1η έως τις 7 Μαρτίου του 2015. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν αντιπροσωπείες από 7 ευρωπαϊκές χώρες: Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία, Λιθουανία, Λετονία, Ρουμανία και Τσεχία.
Κατά την επίσκεψη τους στο σχολείο οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις τόσο πολιτιστικού όσο και οικολογικού περιεχομένου εστιάζοντας ιδιαίτερα στο θέμα της ανακύκλωσης σε εθνικό και τοπικό επίπεδο, που ήταν και το κεντρικό θέμα της έκτης συνάντησης. Παράλληλα ενημερώθηκαν για το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας από εκπροσώπους της σχολικής επιθεώρησης της επαρχίας Hunedoara . Η συνάντηση έκλεισε με συζήτηση για τον προγραμματισμό του όλου έργου και την επίτευξη των επιμέρους στόχων.

epserino epal
Μετά το πέρας των εργασιών στο σχολείο, οι συμμετέχοντες επισκέφτηκαν τα αξιοθέατα της πόλης και έγιναν δεκτοί στο δημαρχείο της Ντέβα, όπου πληροφορήθηκαν για την ιστορία της και το σύστημα ανακύκλωσης που υπάρχει στην πόλη. Η επίσκεψη εμπλουτίστηκε με περιήγηση στο κέντρο ανακύκλωσης αλλά και στο Αλατωρυχείο-Μουσείο (Salina Turda salt mine museum), προορισμοί συναφείς με τους στόχους του προγράμματος.
Η ελληνική αντιπροσωπεία αποτελούμενοι από τους καθηγητές κ.Κωνσταντίνο Καραμίχα, κα Ευαγγελία Μανίκα και τους μαθητές Χρήστο-Αλέξανδρο Ευαγγελακόπουλο , Ευάγγελο Μπλάτσα, Ιωάννη Σαργιώτη, Μάριους –Αντριάν Στρίνου, Κωνσταντίνο Τσιόγια και Μεντόρ Τσιφλίκου έδωσε δυναμικά το παρόν.
Μια ακόμα προσπάθεια ανταλλαγής οικολογικών προβληματισμών και γνωριμίας των ευρωπαϊκών πολιτισμών έλαβε τέλος. Περιμένουμε με αγωνία την επόμενη και τελευταία συνάντηση του προγράμματος στο Toledo της Ισπανίας από 19 έως 24 Απριλίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης