Στη ΣΜΥ μαθητές του 1ου Λυκείου Τρικάλων Reviewed by Momizat on . Στο πλαίσιο του επαγγελματικού προσανατολισμού των μαθητών της Γ΄ Λυκείου εν όψει των πανελλαδικών εξετάσεων και της επικείμενης συμπλήρωσης του μηχανογραφικού Στο πλαίσιο του επαγγελματικού προσανατολισμού των μαθητών της Γ΄ Λυκείου εν όψει των πανελλαδικών εξετάσεων και της επικείμενης συμπλήρωσης του μηχανογραφικού Rating: 0

Στη ΣΜΥ μαθητές του 1ου Λυκείου Τρικάλων

Στη ΣΜΥ μαθητές του 1ου Λυκείου Τρικάλων

Στο πλαίσιο του επαγγελματικού προσανατολισμού των μαθητών της Γ΄ Λυκείου εν όψει των πανελλαδικών εξετάσεων και της επικείμενης συμπλήρωσης του μηχανογραφικού τους,  το 1ο ΓΕΛ Τρικάλων ανταποκρινόμενο στην ανοιχτή πρόσκληση της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών προς όλα τα σχολεία, πραγματοποίησε  την καθιερωμένη πλέον επίσκεψη με τους μαθητές  της  Γ΄ Λυκείου, στους χώρους της σχολής.

Με την συνοδεία των καθηγητών τους Ναυσικάς Μουλά, Ευαγγελίας Τάσιου, Ανδρομάχης Λυγούρα, και Ευθυμίου Αρέτου οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου του Σχολείου επισκέφθηκαν την ΣΜΥ.

Οι υπεύθυνοι Αξιωματικοί τους υποδέχθηκαν και οδηγώντας τους στον χώρο ενημέρωσης τους πληροφόρησαν εκτενώς και λεπτομερώς για την στρατιωτική,ακαδημαϊκή και τεχνική εκπαίδευση που προσφέρουν οι στρατιωτικές σχολές αξιωματικών και υπαξιωματικών στη χώρα μας.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τις προϋποθέσεις εισαγωγής σ’ αυτές, τον χαρακτήρα των σχολών, τις έδρες τους σε διάφορες πόλεις, τα μαθήματα που διδάσκονται, την στρατιωτική εκπαίδευση που παρέχουν, τον χρόνο φοίτησης των σπουδαστών, τις δυνατότητες σταδιοδρομίας και ανέλιξης και απάντησαν με προθυμία στις ερωτήσεις των μαθητών.

Στην συνέχεια χωρισμένοι σε δύο ομάδες οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους της Σχολής και επισκέφθηκαν το γυμναστήριο, κάποια εργαστήρια τεχνικών μαθημάτων, αίθουσες ηλεκτρονικών υπολογιστών, ενδεικτικά κάποιους κοιτώνες των σπουδαστών, τον πύργο αναρρίχησης, και τον εξομοιωτή βολής.

Οι μαθητές απεχώρησαν εντυπωσιασμένοι από όσα είδαν, έχοντας λύσει τις απορίες τους σχετικά με την εισαγωγή και την διαβίωση στις στρατιωτικές σχολές και με «πιο καθαρό μυαλό»  για την τελική τους επιλογή στο μηχανογραφικό δελτίο.

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή