Στις Αμαρτίες του Καιρού μας (22ο) Reviewed by Momizat on .   Η μομφή του Σύριζα, η… δημοκρατία, τα νοικοκυριά και «τα υπολείμματα του παρελθόντος…» … στον ρου του αντιδημοκρατικού παράγωγου του ενός εκ των δυο άκρω   Η μομφή του Σύριζα, η… δημοκρατία, τα νοικοκυριά και «τα υπολείμματα του παρελθόντος…» … στον ρου του αντιδημοκρατικού παράγωγου του ενός εκ των δυο άκρω Rating: 0

Στις Αμαρτίες του Καιρού μας (22ο)

Στις Αμαρτίες του Καιρού μας (22ο)

 

fasoulasΗ μομφή του Σύριζα, η… δημοκρατία, τα νοικοκυριά και «τα υπολείμματα του παρελθόντος…»

… στον ρου του αντιδημοκρατικού παράγωγου του ενός εκ των δυο άκρων του κυρίου Σαμαρά…

 

 

«…Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες, αφ’ ενός για να συντηρείται με τα χρήματα τους η φρουρά του καθεστώτος, και αφ’ ετέρου για να είναι απασχολημένοι οι πολίτες και να μην τους μένει χρόνος για επιβουλές. Σε αυτό το αποτέλεσμα αποβλέπει  τόσο η επιβολή μεγάλων φόρων, η απορρόφηση των περιουσιών των πολιτών, όσο και η κατασκευή μεγάλων έργων που εξαντλούν τα δημόσια οικονομικά…» (Αριστοτέλους Πολιτικά»

Αφιέρωμα από τον Θεσσαλό Πολίτη Βάιο Φασούλα

Στις έντεκα (11)του Νοέμβρη του 2013 είδαμε το τέλος μιας συνηθισμένης, αστικής κοινοβουλευτικής διαδικασίας, σε ασυνήθιστη και ατέρμονη, αφύσικη και αντιδημοκρατική εποχή. Είδαμε μια μνημονιακή κομπανία 153 ανθρώπων να αντιπαρατίθεται σφόδρα στο μαύρο και να θέλει να το παρουσιάσει άσπρο. Είδαμε μια κοινοβουλευτική ρητορική επέλαση Πασόκων και Νεοδημοκρατών να περνάει ανάμεσα από την κοινωνική αιθαλομίχλη που τσούζει ως και του νου, να … αγωνίζονται με πάθος και μένος για την στήριξη των άθλιων πραγμάτων, που οι φίλοι τους ευρωάτλαντες εγκαθίδρυσαν με δικούς τους … δημοκρατικούς τρόπους και μεθόδους στην ελληνική κοινωνία, την οποία, με οικονομικά βρώμικα τερτίπια την εξαναγκάζουν να πουλήσει και…, (επιτρέψτε μας τη φράση, δε βρίσκουμε άλλη…,) το βρακί της. Είδαμε για μια ακόμα φορά τους αλαζόνες, ψεύτες, υποκριτές, είρωνες και υπερόπτες και νιώσαμε να τρίζουν τα έδρανα της δημοκρατίας από το ανεύθυνο και επικίνδυνο βάρος τους. Είδαμε και ακούσαμε φερέφωνα όλων των … μπάσων που παράγει η… τροϊκανή συμμαχία. Είδαμε και ακούσαμε και την αγωνία μη τυχόν και μείνει εκτός των κυβερνητικών …καθηκόντων ο πρώην συνταγματολόγος,… σοσιαλιστής, πρόεδρος του Πασόκ, μέγας μαέστρος της ρητορικής και νυν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά…, τίτλοι ε…; Πόσο δεν τον λυπηθήκαμε για την… άδικη καταγραφή της θέσης του στην Πασοκική ιστορία!!. Τάχατες, μπορεί έναν τέτοιο πολύτιτλο ταλαντούχο πρόσωπο να μην το έχει «υπηρέτη» η Ελλάδα; Πώς λοιπόν να μην… πονοκεφαλιάζει, να μην  αγχώνεται και να μην βραχνιάζει καταγγέλλοντας απ’ τη μια τη μομφή του Σύριζα και από την άλλη να υπερασπίζει, όχι την Ελλάδα, αλλά το συνεταίρο του και συμπρωταγωνιστή της «ανάπτυξης» της «προόδου» και …οδηγητή της εξόδου από την κρίση…

Με την πρόταση μομφής του Σύριζα ο κύριος Σαμαράς εκδηλώθηκε δείχνοντας το πραγματικό «ιδεολογικό» του πρόσωπο, το κρυμμένο μέχρι τώρα και μακιγιαρισμένο με μπογιές ευρωδημοκρατικές και βεβαίως νεοδημοκρατικές. Ο όρος ή η έννοια δημοκρατία μας έχει μπερδέψει όλους. Ίσως η αριστερά, στο από τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου και των πρασινογαλάζιων παροικούντων κομπανιών στο μνημονιακό – ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ σύμπλεγμα βομβαρδισμένο τοπίο της ελληνικής κοινωνίας, ίσως ψαχτεί λίγο και να συνειδητοποιήσει πως αυτός ο αναθεματισμένος όρος, δημοκρατία, που σχηματίζει στοματίτιδα από την πολύ χρήση άσχετων ανθρώπων και επιτρέπει ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ όχι μόνο την ελεύθερη κυκλοφορία ποικιλόμορφων λαμόγιων, σφετεριστών της εξουσίας (συνταγματικές παραβιάσεις) και μύρια άλλα, ότι αυτό το σύστημα κάθε άλλο παρά δημοκρατικό είναι. Δεν νοείτε σε μια δημοκρατική Χώρα που είναι διχασμένη, που είναι μοιρασμένη σε δυο… άκρα (κατά την άποψη του κυρίου πρωθυπουργού) που έχει φτώχεια, ανεργία, αυτοκτονία, μετανάστευση, ρατσισμό και φασισμό και παν’ απ’ όλα τρομοκρατία που πρωταγωνιστεί αυτές τις μέρες δείχνοντας την ασχήμια στο μεγαλείο της, όπως την είδαμε και με την …αντικατάληψη των ΜΑΤ χτες τα χαράματα (09-11-2013)στο μέγαρο της ΕΡΤ. Ας μη γελιόμαστε, λοιπόν. Αυτή η Χώρα δεν έχει δημοκρατία.

Συνηθίσαμε πλέον στα παχιά και όμορφα λόγια! Μπουχτίσαμε ίσαμε σαράντα χρόνια τώρα από τα παπανδρεουκαραμανλικά σόγια και άλλα σινάφια που τα πλαισίωναν όλα αυτά τα χρόνια των δυναστειών τους. Γνωστά και τα σόγια και τα σινάφια ή τζάκια και στα κατσάβραχα και στα καμπολασποχώρια και στις επαρχιακές πόλεις που εισέπρατταν τη μερίδα του λέοντος από τους άθλιους δωρητές που πρόσφεραν την ίδια δύναμή τους˙ την ίδια τη ζωής τους˙ τη δωρεά της τύχης των παιδιών τους˙ την ψήφο τους, τη μεγαλύτερη, πληθυσμιακά, μερίδα του ελληνικού λαού.

Για να μη θεωρηθεί από κάποιους ότι είμαστε λαϊκιστές, τονίζουμε για πολλοστή φορά, ότι ο λαός είναι, πρέπει να είναι ο αφέντης και ο ρυθμιστής στον τόπο του. Όμως και, δυστυχώς, ναι μεν αφέντης υπήρξε αλλά μέχρι στιγμής εξακολουθεί να είναι μειοψηφία. Και αυτό πάντα το καταγγέλλουμε χωρίς ενδοιασμούς διότι οι …εχθροί της Ελλάδας δεν είναι μόνο οι κομματικοί… αστέρες των κομμάτων εξουσίας. Είναι και οι Πολίτες αυτής της χώρας και η καταδίκη της Ελλάδας προέκυψε από δική τους επιλογή. Εξού και η μομφή του Σύριζα με το αποτέλεσμά της. Τα 153 φερέφωνα είναι η προ μιάμισης δεκάδας μηνών επιλογή των Πολιτών που για άλλα επιλέχτηκαν και άλλα κάνανε και κάνουν…

Γενικότερα:  Οι περικοπές της τρόικας σε βάρος της κοινωνίας, με τη μορφή τρομακτικού εφιάλτη, έχει εισβάλει πολύ πιο δυναμικά, σκληρά και πικρά και από την ίδια την τρόικα στην ελληνική οικογένεια, η οποία, έχει περάσει και σε επιπλέον δικές της περικοπές…,(εδώ φαίνεται πως η ελληνική οικογένεια αντιλαμβάνεται τον αγώνα που κάνει η σημερινή κυβέρνηση των νεοδημοκρατών και… σοσιαλιστών και συμμετέχει στην προσπάθεια σωτηρίας…,) κόβοντας και ράβοντας όλα ως προς το ζην -μέχρι και το χαρτί υγείας ακόμα!! Βεβαίως ο ασθενής της οικογένειας είναι το πρώτο θύμα αφού περιορίζει και τα φάρμακά του σε βάρος της υγείας του. Με τις περικοπές στα φάρμακα ακόμα και με τα προσφερόμενα περιβόητα …γενόσημα περιέργων προελεύσεων, από την πενιχρή του σύνταξη, του αρπάζουν μεγάλο μέρος για να σωθεί η Ελλάδα των κομμάτων. Ακολουθεί ή συμβαδίζει το επόμενο, υποψήφιο προς αυτοχειρία (δεν το ευχόμαστε) θύμα, που η απόγνωση των αμαρτωλών συμπαρομαρτούντων τον ετοιμάζουν και τον οδηγούν να πηδήξει απ’ το παράθυρο ή πού να ξέρεις, σε μια Χώρα όπου επικρατεί η αθλιότητα και η τρομοκρατία = χάος, μπορεί την τελευταία στιγμή να συμβεί και κάτι άλλο. Ο άνεργος, ο νέος και η νέα, ο σπουδαστής με τα όνειρά του στραπατσαρισμένα, ο πατέρας, η μητέρα, οι σύζυγοι άτεκνοι και πολύτεκνοι, οι παππούδες και τα εγγόνια, όλοι θύματα, συγκρούονται μεταξύ τους, με τον ίδιο τους τον εαυτό κατόπιν παραγγελία της άθλιας τρόικας που αποτελεί τον ρου του αντιδημοκρατικού παράγωγου του ενός εκ των δυο άκρων του κυρίου Σαμαρά και των συνεργών του. Ένας οικογενειακός «εμφύλιος» έχει σφηνωθεί σαν σφήνα βαρελιού στην ελληνική οικογένεια, ο οποίος, «εμφύλιος», αποκτά επικίνδυνες διαστάσεις και το σφηνωμένο από την τρόικα των αθλίων «αρχιτεκτόνων» βαρέλι κάποια στιγμή θα σκάσει και τα «βλήματά» του δεν πρόκειται να τα γλιτώσει κανείς, ιδιαίτερα οι «τεχνίτες» αυτής της αθλιότητας.

Σε πρόσφατο σύντομο σχόλιο μας γράφαμε και το επαναλαμβάνουμε πως: «Η δεδομένη χρεοκοπία της Ελλάδας δεν αρκεί ούτε στους υπαλλήλους των βορείων αγρίων -μνημονιακά εκτρώματα της Ελλάδας, ούτε στους ίδιους τους «πολιτισμένους»  «χριστιανοδημοκράτες» της Ευρώπης. Θέλουν και την χρεοκοπία της κομματικής Ελλάδας (των κομμάτων της ΝΔ και του Πασόκ) και τη χρεοκοπία ΟΛΩΝ των νοικοκυριών. Ας τους αφήσουμε να μας πετάξουν έξω από την ΚΟΛΑΣΗ που μας προσφέρουν και ζει η Ελλάδα και ο ελληνισμός και ας προστατέψουμε την αξιοπρέπειά μας. Αυτή, η αξιοπρέπειά μας, θα μας επιτρέψει να επανακάμψουμε και να βρούμε την προκοπή μας. Διώξτε επιτέλους τους αγρίους που ξεδιάντροπα παρελαύνουν στα κανάλια δείχνοντας την αναξιότητά τους, την υποδούλωσή τους ιδιαίτερα στους Γερμανούς και εξακολουθούν να μας πνίγουν. Ας πάψει ο έλληνας Πολίτης να ανέχεται ακόμα την ντροπή και να βαδίζει το δρόμο του πιο αιμοβόρου, άγριου και κακοτράχαλου Γολγοθά…»

Προ ημερών ακούσαμε πως η τρόικα σκέφτεται να βάλει «φρένο» σε τζάκια και ξυλόσομπες λόγο της μόλυνσης του περιβάλλοντος!!

Χα! Εδώ είναι να τραβά κανείς τα μαλλιά του όταν γίνεται αναφορά για το περιβάλλον. Σε παγκόσμια κλίμακα εκείνοι που δε σέβονται το περιβάλλον, που το κατακαίνε, που το κωδικοποιούν(μολύνουν)και όχι μόνο στο όνομα της Globalisierung και της Pax Americana, είναι οι κακούργοι και δολοφόνοι που το δηλητηριάζουν με διάφορους αισχροκερδείς τρόπους και μεθόδους. Τώρα κατά πόσο οι μνημονιακοί της κομματικής Ελλάδας το σέβονται θα πρέπει πρώτα να δούμε το αφτί μας για να δεχτούμε αυτή την ευαισθησία έναντι της αιθαλομίχλης:

«Στον κακό μας τον καιρό αποβλέπουν οι καρεκλοκένταυροι πραίτορες..,» γράφαμε πρόσφατα. «Οι Πολίτες πότε θα συνειδητοποιήσουν, πότε θα αφήσουν τους καναπέδες και πότε θα αποφασίσουν να κάνουν ένα απλό πράγμα: Να τους ανατρέψουν. Είναι σοβαροί αυτοί  οι υπάνθρωποι και τώρα σκέφτονται να βάλουν περιοριστικά μέτρα και στο κρύο; Ας κάνει τον κόπο ο κύριος πρωθυπουργός να κάνει ένα διάγγελμα και να μας πει με τι τρόπο ζεσταίνει το σπίτι του να το κάνουμε κι εμείς. Επίσης οι βολευτές, που ταχιά θα διεκδικήσουν ψήφο από τα στουρνάρια τους ψηφοφόρους τους, αλλά και οι υποψήφιοι των ΤΑ που κόπτονται για το τοπικό αρχονταρίκι, να μας πουν με πιο τρόπο θα ζεστάνουν τα σπίτια τους, τα παιδιά τους, τα εγγόνια τους, τους παππούδες τους. Αυτό το νέο μέτρο που σκέφτονται προκειμένου να …σώσουν τη ρύπανση του περιβάλλοντος, είναι… μέτρο «ανάπτυξης», όπως διαπασών διατυμπανίζει ο κύριος Σαμαράς, πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ και οι μνημονιακοί βουλευτές του; Ε ρε γλέντια που προσφέρει το βιλαέτι των τροϊκανών. Εάν τον περασμένο χειμώνα κάψανε μέχρι και πέτρες και σίγουρα είχαμε ρύπανση που προέκυψε από τη ρύπανση των τροϊκανών, φέτος τι μένει να κάψουν;

Έτσι είναι… Το  πετρέλαιο το «πίνουν» για τσάι στις λέσχες των ευρωκενταύρων, στα ελληνικά νοικοκυριά επιβάλλουν μέτρα θανάτου… Ξυπνήστε ρεεεε! Ξυπνήστε, βρυχηθείτε και δείξετε τη συγγένεια που έχετε με τον εγκέλαδο της οργής και του τρόμου και κουνήστε το σύμπαν να πέσει το σάπιο….

Η χρεοκοπία της Ελλάδας είναι από καιρό εδώ και οποιαδήποτε φωτογράφηση περιττεύει. Θα επισημάνουμε όμως τον μέγα εμπαιγμό από ανίσκιωτους «πολιτικούς» που κάνουν λόγο για τη σωτηρία της και εξάρουν τις θυσίες του ελληνικού λαού!! Να ’ναι καλά οι άνθρωποι! Ε κάτι είναι κι αυτό! Μια αναγνώριση ηλιθιότητας για την πλευρά των Πολιτών και αντίστοιχα …εξυπνάδας για την μεριά των …πολιτικών, ιδιαίτερα των κυβερνώντων. Χρεοκοπία σημαίνει ανασύνταξη του κράτους με ό, τι συνεπάγεται με πρώτο μέλημα και στόχο ένα ανεπανάληπτο ελληνικό χαστούκισμα στους τοκογλύφους…, δηλαδή αν και με αδικαιολόγητη καθυστέρηση…, που είναι η παύση πληρωμών.

Κλείνοντας πάλι θα πούμε το  ξ υ π ν ά τ ε  προς τους Πολίτες και θα το λέμε μέχρι που θα έχουμε αντοχή, υπομονή και επιμονή περιμένοντας το ξύπνημα. Για τη «νέα» Ελλάδα που διαπασών ακούμε, θα πρέπει να της δοθεί και το ανάλογο όνομα. Και εδώ οι ψηφοφόροι, μέσω των εκλεκτών τους, θα πρέπει να γίνουν νονοί και να της δώσουν ένα όνομα: Ποιο; Ευρωπαϊκό καντόνι; Προτεκτοράτο; Αποικία; Ομοσπονδία; Αν θέλουν να μείνει το αθάνατο όνομά της, θα πρέπει να αναθεωρήσουν τις επιλογές τους και να ανατρέψουν την παρούσα κατάσταση: Την κυβέρνηση των τροϊκανών…

Ε.Ε. Ελλάδα, Τρίκαλα, Νοέμβρης 11  2013  pelasgos@fasoulas.de   www.fasoulas.de

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή