"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

25.1 C
Trikala

Στις γυναίκες όλου του κόσμου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μέρα κινητοποίησης μνήμης αλλά κυρίως μέρας εγρήγορσης.
Μία μέρα που θεσμοθετήθηκε μόλις το 1977 από τον ΟΗΕ, σε ανάμνηση της πρώτης διαμαρτυρίας εργατριών για τις άθλιες συνθήκες εργασίας τους, στα κλωστοϋφαντουργεία της Αμερικής στις 8 Μαρτίου του 1857 και στη μνήμη των τεράστιων αγώνων που ακολούθησαν.


Μέρα που έγινε γιορτή πάνω στον πόνο και στους αγώνες των γυναικών, αγώνες διεκδίκησης – με κάθε τρόπο- του δικαιώματος στην εργασία, του δικαιώματος στο εκλέγειν και στο εκλέγεσθαι.

Στους αγώνες που συνεχίστηκαν στην πορεία του γυναικείου κινήματος, για τυπική ισονομία και ουσιαστική ισότητα, για το δικαίωμα των γυναικών να διαχειρίζονται μόνες τους τις ζωές τους, να έχουν ίσες ευκαιρίες να μην ΥΠΟ πληρώνονται για την ίδια θέση έναντι των αντρών, για το δικαίωμα στην ίδια τη ζωή.


8 Μάρτη γιορτάζουμε όλες οι γυναίκες, εργαζόμενες και άνεργες, γυναίκες της καθημερινής σκληρής βιοπάλης, των πόλεων και της επαρχίας, μητέρες, σύζυγοι, κόρες. Γυναίκες του μόχθου, του πόνου, των αγώνων και της αγωνίας, του έρωτα και της μητρότητας.

Γυναίκες καταπιεσμένες και αγνοημένες, γυναίκες κουρασμένες από την ίδια τη ζωή, γυναίκες της ομορφιάς και της λατρείας, όλες εμείς που συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε ασταμάτητα για τη ζωή μας, για τα παιδιά μας, για τα εγγόνια μας, για μια κοινωνία χωρίς δάκρυα.


Μια γωνιά του χρόνου τη στόλισαν για μας…δεν την αρνούμαστε και ας γνωρίζουμε ότι είναι το ελάχιστο απ’ αυτά που μας οφείλουν.


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης