"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

“Στις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης, δεν είναι γραμμένες οι ανάγκες των οικογενειών μας”.

lafarm

Σχετικά άρθρα

Paseve

“Στις κόκκινες γραμμές της συγκυβέρνησης, δεν είναι γραμμένες οι ανάγκες και τα προβλήματα των οικογενειών μας” ανέφεραν στην trikkipres σήμερα το πρωί στελέχη της ΠΑΣΕΒΕ στην παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στην είσοδο της ΔΟΥ Τρικάλων. Στην εκδήλωση διαμαρτυρίας στην οποία συμμετείχαν και οι ΕΒΕ Καλαμπάκας και Φαρκαδόνας , τα σωματεία Λογιστών , Ψυκτικών και το “Μέτωπο λαού” , ο κ Τσιάμης έβαλε το δίλημμα: ” Ή αγωνιζόμαστε ανυποχώρητα για μέτρα άμεσης ανακούφισης,ή θα παρακολουθούμε αδρανείς και απογοητευμένοι τη σφαγή μας.
paseve

paseve

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Οι Αυτοαπασχολούμενοι Επαγγελματίες- Βιοτέχνες -μικροί Έμποροι- Αυτοκινητιστές- Συνταξιούχοι βρίσκονται σε πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ συνεχίζει τη φοροληστεία των προηγούμενων κυβερνήσεων. Και η φετινή φορολογία, είναι ίδια και απαράλλακτη με την προηγούμενη.
• Μας φορολογεί με 26% από το πρώτο ευρώ για άλλη μια χρονιά.
• Συνεχίζει το καθεστώς της προκαταβολής φόρου 55%.
• Ξανά, ο φόρος επιτηδεύματος και ο ΕΝΦΙΑ.
• Με τη νέα συμφωνία-μνημόνιο προβλέπονται νέες επιβαρύνσεις.
• Η επαναφορά του αφορολόγητου, αναβάλλεται επ’ αόριστον.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ!
paseve
Τα χρέη στον ΟΑΕΕ, στην εφορία, στις τράπεζες, μας έχουν πνίξει!
Δεν μπορούμε να ζήσουμε πια τις οικογένειές μας!
Δεν είναι δικό μας το φταίξιμο!
Είναι η καπιταλιστική κρίση που τσάκισε το μεροκάματο και έφερε την αναδουλειά.
Είναι οι πολιτικές κυβερνήσεων – ΕΕ και οι αναδιαρθρώσεις, που μας έφεραν εδώ.
Τα ματωμένα πλεονάσματα δόθηκαν για να στηριχθούν οι μονοπωλιακοί όμιλοι, να πληρωθούν οι δανειστές.
Όμως, τα ραβασάκια και οι απειλές της εφορίας και του ΚΕΑΟ για πλειστηριασμούς, είναι εδώ.
Οι νέες ρυθμίσεις για τις 100 δόσεις δεν νομοθετήθηκαν για να μας ελαφρύνουν, να μας απαλλάξουν από τα χρέη. Μας υποχρεώνουν να τα πληρώσουμε μέχρι τελευταία δεκάρα και με τόκο, για χρόνια.
Γι αυτό οι περισσότεροι δεν μπαίνουν στις ρυθμίσεις, και ελάχιστοι θα καταφέρουν να τις τηρήσουν όπως έγινε και στο παρελθόν.
Δεν δεχόμαστε να μας μιλούν για πατριωτισμό, δηλαδή να βάλουμε το κεφάλι μας στον ντορβά, αυτοί που συνεχίζουν την ίδια αντιλαϊκή φορολογική πολιτική, αυτοί που ξεχείλωσαν τις ρυθμίσεις για να χαριστούν εκατομμύρια στους μεγαλοκαρχαρίες απατεώνες, με χρέη ακόμα και από λαθρεμπόριο.
Στις κόκκινες γραμμές της συγκυβέρνησης, δεν είναι γραμμένες οι ανάγκες και τα προβλήματα των οικογενειών μας.
Δε χωράνε στο ίδιο τραπέζι η ανταγωνιστικότητα και τα τεράστια κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου, με τις δικές μας ανάγκες.
Δεν έχουμε άλλο περιθώριο.

paseve
Αγωνιζόμαστε ανυποχώρητα για μέτρα άμεσης ανακούφισης, μέτρα που αντικειμενικά απαιτούν ρήξη με την κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών και τις πολιτικές της ΕΕ. Ή αγωνιζόμαστε ανυποχώρητα για μέτρα άμεσης ανακούφισης, μέτρα που αντικειμενικά απαιτούν ρήξη με την κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών και τις πολιτικές της ΕΕ, ή θα παρακολουθούμε αδρανείς και απογοητευμένοι τη σφαγή μας, περιμένοντας το φως στην άκρη του τούνελ, τη δήθεν ανάπτυξη, όπως μας προτρέπουν οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ, αλλά και οι τοπικοί τους εκπρόσωποι στην Ομοσπονδία και τον Εμπορικό Σύλλογο.

Απαιτούμε:
● Κατάργηση του νόμου που μας επιβάλλει την εξοντωτική φορολογία 26% από το πρώτο ευρώ και αναδρομική διαγραφή των φόρων που επιβλήθηκαν.
● Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ
● 20.000 ευρώ αφορολόγητο και επιπλέον 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
● Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων στο 45%.
•Κατάργηση των έμμεσων φόρων και του ΦΠΑ στα είδη διατροφής, την εκπαίδευση, την υγεία και τα οικιακά τιμολόγια ενέργειας, ύδρευσης και τηλεπικοινωνίας. Κατάργηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης.
● Κούρεμα των χρεών προς τις τράπεζες κατά 30% για όσους διατηρούν ακόμα την επιχείρησή τους, και 50% για όσους έκλεισαν.
● Μείωση των εισφορών στον ΟΑΕΕ κατά 30%, χωρίς μείωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
● Πάγωμα των χρεών προς ΟΑΕΕ και το δημόσιο, χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη. Μακρόχρονη ρύθμιση για το υπόλοιπο ποσό, με δόσεις που να μην ξεπερνούν το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος.
● Καμία κατάσχεση 1ης κατοικίας, αναστολή κατασχέσεων, επαγγελματικής στέγης, μεταφορικών μέσων, τραπεζικών λογαριασμών.
● Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις. Επαναφορά 13ης , 14ης σύνταξης. Να επιστραφούν εδώ τώρα τα κλεμμένα αποθεματικά. Αύξηση της χρηματοδότησης του ΟΑΕΕ από τον κρατικό προϋπολογισμό.
● Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην υγεία. Δωρεάν υγεία – περίθαλψη για όλους.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Paseve

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης