"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

Στις ρυθμίσεις οφειλών ελπίζει και ο Δήμος Τρικκαίων

lafarm

Σχετικά άρθρα

dimos_trikkaiwn_logo
Μεγάλη ανάσα σε πολλούς Tρικαλινούς θα δώσει – εάν ψηφιστεί τελικώς στη Βουλή – η ένταξη των χρεών δημοτών προς ΟΤΑ, σε ρύθμιση για αποπληρωμή οφειλών με 100 δόσεις. Και μάλιστα, η ρύθμιση θα αφορά και σε ένα ζήτημα που σχετίζεται με τον Δήμο Τρικκαίων, αυτό των οφειλών από εισφορά γης σε χρήματα.

Όπως έγινε γνωστό από την ΚΕΔΕ, μετά από σχετική της παραίνεση και την υποβολή αιτήματος, εντάχθηκε ως τροπολογία, στο σχέδιο νόμου με τίτλο «Ρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας», διάταξη που αφορά στη ρύθμιση βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων οφειλών των πολιτών προς του ΟΤΑ. Το αίτημα κατατέθηκε στους υπουργούς Εσωτερικών, Νίκο Βούτση, και αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη.
dimosios-tomeas-570
Οι οφειλές θα δύνανται να εξοφληθούν μέχρι και σε 100 μηνιαίες δόσεις, με ελάχιστη δόση 20 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και των οφειλών από βεβαιωμένες εισφορές σε χρήμα ή/και από μετατροπές εισφορών γης σε χρήμα των προς ένταξη στο σχέδιο πόλης ιδιοκτησιών.

Ειδικά για το ζήτημα των εισφορών γης σε χρήμα, ο Δήμος Τρικκαίων διά του Δημάρχου Δημήτρη Παπαστεργίου έθεσε το ζήτημα στην ΚΕΔΕ, στο ΔΣ της οποίας είναι μέλος. Είχε προηγηθεί σχετική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και πλέον, εφ’ όσον ψηφιστεί το νομοσχέδιο, το διπλό αυτό σκέλος των οφειλών (όλων των ειδών και από εισφορά γης σε χρήμα) θα ρυθμίζονται.

Έτσι, αφ’ ενός θα διευκολύνονται οι πολίτες, να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους με πολύ ευνοϊκές ρυθμίσεις, αφ’ ετέρου ο Δήμος θα μπορεί να αποδώσει αυτά τα χρήματα και πάλι στους δημότες. Στον Δήμο Τρικκαίων, μόνο οι οφειλές από εισφορά γη σε χρήμα, υπολογίζονται στα τέλη του 2014 σε περίπου 5,6 εκατομμύρια ευρώ.

Ως προς τις ειδικές διατάξεις που σχετίζονται με τις ρυθμίσεις, αυτές θα γνωστοποιηθούν, μόλις ψηφιστεί το νομοσχέδιο και αποσταλούν οι συγκεκριμένες εγκύκλιοι για τον τρόπο εφαρμογής τους. Τότε, θα διευκρινιστεί και ο ακριβής τρόπος με τον οποίο θα γίνεται η αποπληρωμή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης