Στις Συκιές Θεσ/νικης, πώς μπορούν και μειώνουν τα Τέλη; Reviewed by Momizat on . Στο 5% ανέρχεται η τρίτη κατά σειρά μείωση που πραγματοποιεί από το 2012 ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών στα δημοτικά τέλη. Η μείωση αφορά στα δημοτικά τέλη Καθαριότητα Στο 5% ανέρχεται η τρίτη κατά σειρά μείωση που πραγματοποιεί από το 2012 ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών στα δημοτικά τέλη. Η μείωση αφορά στα δημοτικά τέλη Καθαριότητα Rating: 0

Στις Συκιές Θεσ/νικης, πώς μπορούν και μειώνουν τα Τέλη;

Στις Συκιές Θεσ/νικης, πώς μπορούν και μειώνουν τα Τέλη;
Στο 5% ανέρχεται η τρίτη κατά σειρά μείωση που πραγματοποιεί από το 2012 ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών στα δημοτικά τέλη. Η μείωση αφορά στα δημοτικά τέλη Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού και αφορά στο 2014. Η σχετική απόφαση ελήφθη στην προχθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατά πλειοψηφία. Η δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης χαρακτήρισε ως «ρίσκο» το εγχείρημα καθώς η διατήρηση των υπηρεσιών σε υψηλά ποιοτικά επίπεδα παραμένει ως βασική προτεραιότητα. Ωστόσο σύμφωνα με το δήμαρχο, η απόφαση της μείωσης θα υποστηριχθεί από μια ορθολογική διαχείριση του θέματος της καθαριότητας και του ηλεκτροφωτισμού με οικονομίες κλίμακος.
sykeon-Σύμφωνα με την απόφαση, οι μειώσεις αφορούν το σύνολο του δήμου με το συντελεστή να διαμορφώνεται πλέον για τις κατοικίες σε 1,38 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο (από 1,45). Επίσης, όπως κάθε χρόνο, ειδική μέριμνα επιδεικνύεται στα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Ειδικότερα, για τους πολύτεκνους, τα άτομα με αναπηρία με ποσοστό πάνω από 80% και για άτομα με βαριά νοητική υστέρηση, και με εισόδημα κάτω από 35.000 ευρώ, αποφασίστηκε ο συντελεστής να είναι μειωμένος κατά 50%. Μειωμένος συντελεστής και για τα καταστήματα ο οποίος καθορίστηκε σε 3,28 ευρώ/τ.μ. (από 3,45), ενώ διατηρείται διπλάσιος ο συντελεστής για σούπερ-μάρκετ και πολυκαταστήματα άνω των 300 τ.μ. και τις τράπεζες (6,56 €/τμ).
ΤΕΛΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2012 2013 2014
Κατοικίες 1,60 €/τμ 1,45 €/τμ (-10%) 1,38 €/τμ (-5%)
Καταστήματα 3,80 €/τμ 3,45 €/τμ (-10%) 3,28 €/τμ (-5%)

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή