"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14 C
Trikala

Στις 10 Μαΐου ανοίγουν φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών -Στις 15/5 τέλος στα ραντεβού στο λιανεμπόριο

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ανοίγουν, όπως όλα δείχνουν, τα φροντιστήρια στις 10 Μαΐου για μαθητές Γ’ Λυκείου που προετοιμάζονται για τις Πανελλήνιες.

Η κυβέρνηση έχει προτείνει στην Επιτροπή το άνοιγμα των φροντιστηρίων για την προετοιμασία όσων μαθητών θα δώσουν Πανελλήνιες. Παράλληλα, ανοίγουν και τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών και πάλι για όσους μαθητές προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εξετάσεις και έχουν δηλώσει ειδικό μάθημα κάποια ξένη γλώσσα.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, η κυβέρνηση έχει προτείνει στην επιτροπή, η οποία συνεδριάζει από το μεσημέρι, το άνοιγμα των φροντιστηρίων. Ο υπουργός δήλωσε στο MEGA πως οι μαθητές κάνουν τα self test προκειμένου να πηγαίνουν στο σχολείο, οπότε η προσέλευσή τους και στα φροντιστήρια θα είναι ασφαλής.

Παράλληλα, οι ειδικοί εισηγούνται να σταματήσουν τα ραντεβού για το λιανεμπόριο από τις 15 Μαΐου, ενώ το Σάββατο 8 Μαΐου ανοίγουν οι οργανωμένες παραλίες.

Επίσης, στα καταστήματα άνω των 500 τετραγωνικών θα επιτρέπεται 1 άτομο ανά 50 τ.μ. και όχι 1 ανά 100 τ.μ. που ισχύει έως τώρα.

Δεν ανοίγουν γυμναστήρια και παιδικοί σταθμοί
Η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου -η οποία είναι αρμόδια για τους παιδικούς σταθμούς- συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη με τους λοιμωξιολόγους για το ζήτημα των βρεφονηπιακών σταθμών. Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό λίγη ώρα αργότερα, η απόφαση που έχει ληφθεί για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς είναι να μην ανοίξουν.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, κανείς στην Επιτροπή δεν είχε γνωμοδοτήσει θετικά αναφορικά με το άνοιγμα των γυμναστηρίων, καθώς υπάρχει η αίσθηση πως ίσως οι πολίτες χαλαρώσουν υπέρ το δέον.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης