Στις 18 Απριλίου στη Βουλή το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων Reviewed by Momizat on . Στην Ολομέλεια θα έρθει στις 18 Απριλίου, το θέμα της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων, σύμφωνα με δήλωση του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, στο πλαίσ Στην Ολομέλεια θα έρθει στις 18 Απριλίου, το θέμα της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων, σύμφωνα με δήλωση του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, στο πλαίσ Rating: 0

Στις 18 Απριλίου στη Βουλή το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων

Στις 18 Απριλίου στη Βουλή το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων

Στην Ολομέλεια θα έρθει στις 18 Απριλίου, το θέμα της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων, σύμφωνα με δήλωση του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στη Λάρισα.

«Η Ολομέλεια θα πάρει απόφαση, ώστε σε κλίμακα Ευρώπης να διεκδικηθούν οι αποζημιώσεις» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης, κάνοντας λόγο για «ιστορική στιγμή που θα δρομολογήσει μια διεθνή συζήτηση και μια διεκδίκηση σε διακρατικό, διακοινοβουλευτικό και νομικό επίπεδο».

Ο κ. Βούτσης γνωστοποίησε ότι με έξοδα της Βουλής θα εγκαινιαστεί στις 2 Μαΐου στο ‘Αουσβιτς και μουσείο – έκθεση για τα θύματα των Ελλήνων του στρατοπέδου, κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου.

Μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Βουλής είπε πως είναι σημαντικό τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη «να νικήσει η μνήμη απέναντι στις προσπάθειες για λήθη, διότι έχουν αναδειχθεί αναθεωρητικοί της ιστορίας, οι οποίοι θέλουν να αναθεωρήσουν τα εγκλήματα, το Ολοκαύτωμα και τις ναζιστικές θηριωδίες».

Ο κ. Βούτσης αναφέρθηκε και στην επέτειο από την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη στις 30 Μαρτίου 1952, λέγοντας ότι πρόκειται για ένα «ιστορικό αγωνιστικό υπόδειγμα μιας ανθρωποθυσίας» της μετεμφυλιακής περιόδου.

Ο Πρόεδρος της Βουλής ξεναγήθηκε στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, από τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη και τον πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Γιάννη Μπέφα. Επίσης, ενημερώθηκε για τα εκθέματα που περιλαμβάνουν αντικείμενα και ντοκουμέντα από την περίοδο της κατοχής και της αντίστασης στη Θεσσαλία.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ – in.gr

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή