"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

Στις 30 Σεπτεμβρίου η δίκη για τον θάνατο εργαζόμενου του Δ. Καλαμπάκας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στις 30 Σεπτεμβρίου θα εκδικαστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Τρικάλων η υπόθεση του θανάτου του Αθανασίου Μήτσιου, ο οποίος εργαζόταν στον Δήμο Καλαμπάκας και έχασε τη ζωή του το καλοκαίρι του 2013.

Στην τελευταία συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμπάκας όρισε δικηγόρο για την εκπροσώπηση του τέως Δημάρχου κ. Δημητρίου Σακελλαρίου, ο οποίος κλήθηκε με το υπ΄αρ. 28/2015 κλητήριο θέσπισµα του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρικάλων να παρουσιαστεί ο ίδιος προσωπικά, για να δικαστεί για την πράξη της ανθρωποκτονίας από αµέλεια από υπόχρεο σε ιδιαίτερη επιµέλεια και προσοχή µε παράλειψη οφειλόµενης ενέργειας κατά παραυτουργία (αρ. 15, 302 παρ. 1 ΠΚ).

Στο σκεπτικό της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής αναφέρονται τα εξής:

Ειδικότερα (ο κ. Σακελλαρίου) κατηγορείται ως υπαίτιος του ότι στην Καλαµπάκα, στις 1-7-2013, από έλλειψη της ιδιαίτερης επιµέλειας και προσοχής, την οποία όφειλε κατά τις περιστάσεις, µπορούσε και ήταν υπόχρεος λόγω του επαγγέλµατος ή της ιδιότητάς του να καταβάλει, δεν προέβλεψε το αξιόποινο αποτέλεσµα που προκάλεσε η παράλειψή του και προξένησε το θάνατο άλλου ατόµου, αν και είχε ιδιαίτερη νοµική υποχρέωση να παρεµποδίσει την επέλευση του αποτελέσµατος, πηγάζουσα από το νόµο.
Στον υπό άνω τόπο και χρόνο, σύµφωνα µε το κατηγορητήριο, ο κ. Σακελλαρίου ∆ηµήτριος, µε την ιδιότητα του ∆ηµάρχου Καλαµπάκας, προέβη σε παραλείψεις σχετικά µε τον εξοπλισµό εργασίας, τον εφοδιασµό µε αµετακίνητη κλίµακα, τη χορήγηση µέσων προστασίας κ.α. µε αποτέλεσµα, ένεκα των προρρηθεισών παραλείψεων να προκαλέσει αιτιωδώς το θάνατο του Αθανασίου Μήτσιου του Γεωργίου, ο οποίος εργαζόταν ως ηλεκτρολόγος µε σύµβαση ορισµένου χρόνου δύο (2) µηνών, που είχε συνάψει µε τον ∆ήµο Καλαµπάκας και µε αντικείµενο εργασίας µεταξύ άλλων και την αλλαγή ή αποκατάσταση των ελαττωµατικών λαµπτήρων του δηµοτικού φωτισµού.

tameteora.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης