Στις 9 Δεκεμβρίου η δίκη για τη Μαρφίν Reviewed by Momizat on . Μετά από 3,5 χρόνια και αφού το τραγικό συμβάν σέρνεται ως αμείλικτη σπάθη πάνω από τα κεφάλια όλης, ανεξαιρέτως, της Αριστεράς, με στόχο και τις λαϊκές κινητοπ Μετά από 3,5 χρόνια και αφού το τραγικό συμβάν σέρνεται ως αμείλικτη σπάθη πάνω από τα κεφάλια όλης, ανεξαιρέτως, της Αριστεράς, με στόχο και τις λαϊκές κινητοπ Rating: 0

Στις 9 Δεκεμβρίου η δίκη για τη Μαρφίν

Στις 9 Δεκεμβρίου η δίκη για τη Μαρφίν

Μετά από 3,5 χρόνια και αφού το τραγικό συμβάν σέρνεται ως αμείλικτη σπάθη πάνω από τα κεφάλια όλης, ανεξαιρέτως, της Αριστεράς, με στόχο και τις λαϊκές κινητοποιήσεις, αρχίζει η δίκη για τον εμπρησμό της Τράπεζας Marfin. Η δίκη προσδιορίστηκε να ξεκινήσει στις 9 Δεκεμβρίου ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. Το περιστατικό που έθλιψε τους πάντες, κόστισε την ζωή τριών υπαλλήλων και ενός αγέννητου μωρού. Επίσης, στην ίδια δίκη θα εκδικαστεί και η επίθεση σε βάρος του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ. Όλα αυτά είχαν γίνει τον Μάιο του 2010 κατά τη διάρκεια πανελλαδικού συλλαλητηρίου για το Μνημόνιο.
Στη δικογραφία για τα δύο περιστατικά είναι κατηγορούμενοι δύο πρόσωπα, ο ένας για την τράπεζα και ο άλλος για το βιβλιοπωλείο, οι οποίοι αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες.
Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, που εκδόθηκε τον περασμένο Μάιο, ο ένας κατηγορούμενος θεωρείται ως δράστης, μαζί με άλλους δύο άγνωστους, της επίθεσης με μολότωφ κατά του υποκαταστήματος της τράπεζας Marfin στην οδό Σταδίου, ενώ ο συγκατηγορούμενος του στην δικογραφία κατηγορείται για την επίθεση στον ΙΑΝΟ, στην οποία συμμετείχαν και άλλοι τρεις άγνωστοι δράστες.
Πάντως και οι δύο κατηγορούμενοι δεν έχουν προφυλακιστεί, αλλά έχουν αφεθεί ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της τακτικής εμφάνισης στο Α.Τ. της περιοχής τους.

Επισημαίνεται ότι τόσον καιρό, δεν είχε δημοσιοποιηθεί απολύτως τίποτε για την υπόθεση, παρότι το βούλευμα είχε εκδοθεί εδώ και 5 μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι τρία στελέχη της τράπεζας έχουν καταδικαστεί σε βαθμό πλημμελήματος για ελλιπή μέτρα προστασίας στην τράπεζα (αναλυτικά εδώ).

Καιρός είναι, λοιπόν, η δικαιοσύνη να ρίξει φως στην υπόθεση.

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή