"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.9 C
Trikala

Στον Δήμαρχο για το ρομπότ που θα ερευνά τον βυθό των υδάτινων συστημάτων

lafarm

Σχετικά άρθρα

ydrorompotiki

Νέα ερευνητική δράση και νέα τεχνολογικά επιτεύγματα από την ομάδα Υδρορομποτικής του 7ου Λυκείου Τρικάλων, τα οποία αναδείχθηκαν σε επίσκεψή τους στον Δήμαρχο Τρικκαίων. Μετά την παρουσίαση του προγράμματος Υδρορομποτικής στον κ. Παπαστεργίου, πριν από τρις περίπου μήνες, οι μαθητές της ίδιας ομάδας κάνουν ένα ακόμη βήμα: συνδυάζουν την τεχνογνωσία για το ρομπότ που θα ερευνά τον βυθό των υδάτινων συστημάτων, με τις δυνατότητες της τεχνολογίας. Συγκεκριμένα, το σχολείο και δη η ομάδα, θα μετάσχουν το ερχόμενο Σάββατο 28 Μαρτίου, στην Ημέρα Arduino (Αρντίνο). Πρόκειται για παγκόσμια εκδήλωση, η οποία διοργανώνεται μία φορά κάθε χρόνο, με στόχο όλο και περισσότεροι άνθρωποι να έρθουν σε επαφή με το Arduino.
Το Arduino είναι ένας μικροελεγκτής που έχει την ιδιομορφία πως είναι πολύ εύκολα προγραμματίσιμος ώστε να εκτελεί βασικές λειτουργίες.
Για παράδειγμα, μπορεί να:
1. ανάβει το θερμοσίφωνα από το κινητό μας ή με μια εντολή στο web
2. μετρά ερεθίσματα του περιβάλλοντος (π.χ. θερμοκρασία, φωτεινότητα)
3. ενημερώνει με SMS όταν έχουμε φακέλους στο γραμματοκιβώτιό σας
4. καταγράφει τους παλμούς της καρδιάς μας όταν πηγαίνουμε για jogging
Τη συγκεκριμένη ομάδα του 7ου Λυκείου εξήγησε το μεσημέρι στον Δήμαρχο Τρικκαίων, ότι το ερχόμενο Σάββατο θα μετάσχει με συγκεκριμένο σκοπό. Οι μαθητές – που συνοδεύονταν από τον διευθυντή κ. Σωτ. Κόκκαλη και τη βιολόγο κ. Σεβαστή Τσιλίκη – θα κατασκευάσουν και θα αναπτύξουν ένα κύκλωμα για την μέτρηση της θερμοκρασίας και της φωτεινότητας και θα προχωρήσουν στον προγραμματισμό του. Το κύκλωμα αυτό θα ενσωματωθεί στο Hydrobot Argolith και θα αποτελέσει τον “ηλεκτρονικό εγκέφαλο” του. Θα έχει την δυνατότητα αποθήκευσης των μετρήσεων σε κάρτα μνήμης. Επίσης θα κατασκευάσουν και θα προγραμματίσουν ένα κύκλωμα μέτρησης PH.
Ο Δήμαρχος «αγκάλιασε» με θέρμη την όλη προσπάθεια, καθώς πρόκειται για μια καινοτόμα προσπάθεια από ένα σχολείο της πόλης των Τρικάλων. Μάλιστα, η όλη ενέργεια μπορεί, αφ’ ενός να γίνει αντικείμενο έρευνας από τον Δήμο ή από την αρμόδια Επιτρπή καινοτομίας της ΚΕΔΕ, στην οποία ο κ. Παπαστεργίου προεδρεύει. Ταυτοχρόνως, μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς στις δράσεις των «Έξυπνων Πόλεων» (Smart Cities), τη λογική των οποίων μπορεί να αξιοποιήσει και ο Δήμος Τρικκαίων.

Από το γραφείο Τύπου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης