"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Στον Κ. Μητσοτάκη και τη Φον Ντερ Λάιεν παρουσίασε ο Σκρέκας την εθνική ενεργειακή στρατηγική

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, παρουσίασε στον Πρωθυπουργό και την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τους βασικούς άξονες της στρατηγικής της χώρας για την ενέργεια και τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου τα επόμενα έτη.

Με φόντο τις καμινάδες της ΔΕΗ και την καταγάλανη θάλασσα, ο Τρικαλινός Υπουργός περιέγραψε από το Λαύριο το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης 10 νησιών των Κυκλάδων με την ηπειρωτική χώρα, το οποίο είναι ένα από τα σημαντικότερα στο πρόγραμμα «Ελλάδα 2.0».

O Τρικαλινός Υπουργός δήλωσε: «Μόλις λίγα μέτρα από το σημείο όπου βρισκόμαστε σήμερα, στις αρχές του 2022, θα ξεκινήσει η κατασκευή του νέου υποθαλάσσιου καλωδίου μεταφοράς ενέργειας που θα συνδέσει την ηπειρωτική χώρα με δέκα κυκλαδίτικα νησιά μας.

Με την ολοκλήρωση του έργου, έως το τέλος του 2024, θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στη σταδιακή
κατάργηση όλων των συμβατικών πετρελαϊκών μονάδων ηλεκτροπαραγωγής, οι οποίες εκλύουν στην ατμόσφαιρα περισσότερους από 175.000 τόνους διοξειδίου του άνθρακα κάθε χρόνο. Πέρα από τη σημαντική μείωση που θα επιτευχθεί από τον πρώτο κιόλας χρόνο λειτουργίας του, η οποία
υπολογίζεται στους 100.000 τόνους διοξειδίου του άνθρακα το 2025, αυτή η τέταρτη φάση της διασύνδεσης των Κυκλάδων θα συμβάλλει καθοριστικά στην αύξηση της ενεργειακής επάρκειας των νησιών μας, αλλά και στη μείωση του κόστους για τους συμπολίτες μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης