Στον “Νικολάκη” μεταφέρεται το παγοδρόμιο… Reviewed by Momizat on . Αλλάζει χώρο εγκατάστασης το παγοδρόμιο! Αντί να στηθεί στο ποτάμι, τελικά, θα στηθεί στην κεντρική πλατεία, στον Νικολάκη... Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Τρικκαίων Χ Αλλάζει χώρο εγκατάστασης το παγοδρόμιο! Αντί να στηθεί στο ποτάμι, τελικά, θα στηθεί στην κεντρική πλατεία, στον Νικολάκη... Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Τρικκαίων Χ Rating: 0

Στον “Νικολάκη” μεταφέρεται το παγοδρόμιο…

Στον “Νικολάκη” μεταφέρεται το παγοδρόμιο…

Αλλάζει χώρο εγκατάστασης το παγοδρόμιο! Αντί να στηθεί στο ποτάμι, τελικά, θα στηθεί στην κεντρική πλατεία, στον Νικολάκη… Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Τρικκαίων Χρ. Λάππας σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, η απόφαση είναι να στηθεί μεν το παγοδρόμιο, αλλά στην κεντρική πλατεία.

Αυτή η κίνηση δείχνει σαφώς δύο πράγματα. Το ένα, ότι το όλο ζήτημα αφορούσε στη νομιμότητα και στην τήρηση των απαραίτητων διαδικασιών. Το δεύτερο,

ι ότι η πίεση που ασκείται για τέτοια θέματα από πολίτες ή/και παρατάξεις/ομάδες/συλλογικότητες, μπορεί να έχει αποτέλεσμα.

Θυμίζουμε ότι η όλη προσπάθεια είχε ξεκινήσει με τρόπο αρνητικό, καθώς δεν συγκέντρωνε κανένα στοιχείο σεβασμού στις διατάξεις που διέπουν τέτοια εγχειρήματα. Πάνω σε αυτό «πάτησε» η άσκηση αντιπολίτευσης από την παράταξη «Φυσάει Κόντρα», η οποία «κίνησε» το θέμα. Και, στη συνέχεια ανέκυψε ζήτημα στην πόλη, με τη συζήτηση για την προστασία του Ληθαίου και του περιβάλλοντος γενικότερα, ενάντια στο κέρδος και την ολιγοήμερη «προβολή».

Η δε διαδικασία, όταν αποφασίστηκε να τηρηθεί, σκόνταψε ακριβώς πάνω σε αυτή τη νομιμότητα, λόγω της άρνησης των Τεχνικών Υπηρεσιών της αντιπεριφέρειας και του Δήμου να αναλάβουν την ευθύνη.

Ετσι, η απόφαση ελήφθη και αφορά στη στήσιμο παγοδρομίου στην κεντρική πλατεία. Ο Δημ. Παπαθανασίου, συντονιστής της «Φυσάει Κόντρα» σημείωσε ότι η παράταξη «επέβαλλε τη νομιμότητα».

Πάντως, πλέον ανακύπτουν δύο άλλα ζητήματα. Αν έχουν τηρηθεί και εδώ οι διαδικασίες και, φυσικά, να μην καλυφθεί ο Νικολάκης. Αυτό το δεύτερο δεν φαίνεται να συμβαίνει, αφού προς το παρόν, όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες, ναι μεν έχει περιφραχτεί όλη η λιμνούλα, αλλά οι εργασίες γίνονται πίσω και αριστερά από το άγαλμα του Στρατηγού Σαράφη.

Θανάσης Μιχαλάκης
* Οι φωτό ανοίγουν σε νέα καρτέλα με δεξί κλικ

Σχόλια (1)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή