Στον πόλεμο για μια άλλη κοινωνία Reviewed by Momizat on . Γράφει ο Δημήτρης Παπαθανασίου, Δικηγόρος, Δημοτικός Σύμβουλος Τρικάλων και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ», μέλος στης συντ Γράφει ο Δημήτρης Παπαθανασίου, Δικηγόρος, Δημοτικός Σύμβουλος Τρικάλων και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ», μέλος στης συντ Rating: 0

Στον πόλεμο για μια άλλη κοινωνία

Στον πόλεμο για μια άλλη κοινωνία
Γράφει ο Δημήτρης Παπαθανασίου, Δικηγόρος, Δημοτικός Σύμβουλος Τρικάλων και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ», μέλος στης συντονιστικής γραμματείας της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ 


Όταν η ενήλικη ζωή ενός ανθρώπου μεσιάζει, σε εκείνο το χρονικό σημείο που ψάχνει πίσω, για να δει τι έκανε λάθος, που κοιτάζει μπροστά για να βρει δυνάμεις και να κρατηθεί όρθιος, σε αυτό το κρίσιμο σημείο πρέπει όποιος δεν θέλει να παραδώσει τα όπλα, να παίρνει καθοριστικές αποφάσεις.
Να κοιτάξει πίσω και να δει τις πολιτικές «προδοσίες», εκείνων που περπατούσαν μαζί του στο δρόμο του αγώνα και κατέληξαν τώρα να στοιβάζονται στα γρανάζια της εξουσίας, να χαριεντίζονται με το συστημισμό και τα προνόμια μιας κούφιας και άδειας ζωής.

Να μαθαίνει από τα λάθη της «ανάθεσης» και να διαπιστώνει έγκαιρα  την επόμενη φορά ώστε να μην χαριστεί σε κανένα, που θα τον χρησιμοποιήσει δόλια για να πετύχει , όσα ακριβώς αντιπάλευε .
Να ανιχνεύει «πίσω από τις γραμμές» των κειμένων και να «διαβάζει» τις δεύτερες σκέψεις όσων «φιλικά του χτυπούνε την πλάτη», για να τον σπρώξουν μια ώρα νωρίτερα στο γκρεμό των αναμνήσεων.
Να δει όμως και μπροστά για να διαπιστώσει ότι οι άνθρωποι γύρω του χρειάζονται κουράγιο , αλληλεγγύη και δικαιοσύνη.
Να συνειδητοποιήσει ότι στον καθένα υπάρχουν αστείρευτες δυνάμεις, αρκεί να θελήσει να συνεχίζει να αγωνίζεται με συνέπεια, ανιδιοτέλεια και αποφασιστικότητα.
Να διαφυλάξει τη στάση ζωής που τον δικαιώνει στη συνείδησή του κάθε στιγμή που αναλογίζεται αν βαδίζει σωστά, να συνεχίσει με ανιδιοτέλεια , χωρίς προνόμια και αξιώματα, αλλά από κάθε μετερίζι που τον έταξε ο κόσμος που τον εμπιστεύτηκε.
Να σταθεί ψύχραιμος απέναντι στις διαβολές, τις παγίδες και τις συκοφαντίες.Να απαντήσει με περισσό θάρρος και πίστη ότι ο αγώνας του είναι δίκαιος όσο σκληρός και αν είναι. Να συγκρουστεί μέχρις εσχάτων.
Ανάμεσα σε άλλους συντρόφους και συναγωνιστές στάθηκα και εγώ  απέναντι στην εξουσία του αστισμού, των πολιτικών της καπιταλιστικής ανασυγκρότησης και των μηνομονιακών της εκδοχών, ιδίως όμως απέναντι στο τοπικό σύστημα εξουσίας και στη διαπλοκή του με οικονομικά και επιχειρηματικά συμφέροντα, καταθέτοντας τη διαθεσιμότητά μου ως υποψήφιος Δήμαρχος το 2010 και το 2014 και ως υποψήφιος βουλευτής του πραγματικού ΣΥΡΙΖΑ δύο φορές το 2012.
Συνέβαλλα θεωρώ σε ικανοποιητικό βαθμό, να συγκροτηθεί επιτέλους για πρώτη φορά δημοτική παράταξη της ριζοσπαστικής Αριστεράς στο Δήμο Τρικκαίων, το «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ», αλλά και για να παραμένει εφτά χρόνια παρούσα «μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο», ασκώντας μαχητική αντιπολίτευση αναλαμβάνοντας  θεσμικές και κινηματικές πρωτοβουλίες, που δείχνουν ένα άλλο δρόμο στην Τ.Α.
Επίσης ως υποψήφιος βουλευτής το 2012 και με τις 2.000 προσωπικές επιλογές που μου εμπιστεύτηκαν οι πολίτες, πιστεύω ότι συνέβαλα επίσης σε ικανοποιητικό βαθμό, ώστε ο πραγματικός ΣΥΡΙΖΑ να εκλέξει βουλευτική έδρα στα Τρίκαλα για πρώτη φορά, μετά από …2.000 χρόνια , ανεξάρτητα αν η εκλεγείσα τότε βουλευτίνα, με την μετέπειτα στάση της δικαίωσε απόλυτα τις απόψεις που είχα για το πρόσωπο της, αφού το μόνο που την ένοιαζε ήταν η προσωπική της βόλεψη σε όλα τα επίπεδα.
Στη συνέχεια και ως συντονιστής της μεγαλύτερης οργάνωσης στα Τρίκαλα του πραγματικού ΣΥΡΙΖΑ το 2015, προσέθεσα και εγώ ένα λιθαράκι για τις μεγάλες νίκες της «πρώτης φοράς Αριστεράς» του Γενάρη και του μεγαλειώδους ΟΧΙ του 61,3%.
Και τότε εξ αιτίας της μαχητικής και ανυποχώρητης στάσης μου ,με απείλησαν κάποιοι , όπως άλλοι μόλις πρόσφατα, «ότι θα με διώξουν από τα Τρίκαλα». Δεν με ήξεραν , δεν με ξέρουν καλά.
Για όλα αυτά και για άλλα υποδεέστερα ζητήματα, τα τελευταία δέκα χρόνια προσωπικά συγκρούστηκα (και πολύ το χάρηκα) με φιλελέδες της απέναντι όχθης, με απολίτικους του ωχαδερφισμού και του καναπέ, με πρώην «συντρόφους» του βολέματος και του κομποδέματος, με μιζαδόρους – υπηρέτες της πολιτικοοικονομικής διαπλοκής, με «δηθενάδες» του μηδέν και του τίποτα, με φασίστες που με απειλούσαν τα βράδια στο σκοτεινό δρόμο για το σπίτι και στα τηλέφωνα .
Τα αναλογίζομαι όλα αυτά σήμερα, ένα ηλιόλουστο φθινοπωρινό κυριακάτικο πρωινό, και αν και δεν το σκέφτηκα και πολύ , αποφάσισα να συνεχίσω και στην υπόλοιπη ζωή μου να αγωνίζομαι για τα ίδια πράγματα, για τα ίδια  προτάγματα.
Όμως πιο δυναμικά, πιο θαρραλέα, πιο συντονισμένα , πιο αποφασιστικά, πιο μεθοδικά , ακόμα πιο ανυποχώρητα.
Κινδυνεύουν λοιπόν τα «εμπάργκο» σας στην ενημέρωση, οι «αργομισθίες» σας στη διοίκηση , οι «αντιμισθίες» σας στο κόμμα και στην εξουσία, οι προδοσίες σας στην ιδεολογία, η διαπλοκή σας στη διαχείριση των δημόσιων οικονομικών ; Εσείς ξέρετε ….
«Γροθιά στο μαχαίρι λοιπόν;» με ρώτησε χθες ένα φίλος.
«Ναι, του απάντησα, γροθιά στο μαχαίρι, και ας ματώσω. Στον πόλεμο για μια άλλη κοινωνία, αξίζει να παλέψεις σε όλα τα μέτωπα».

Σχόλια (8)

 • froint

  Οποιος αυτοβιογραφείται δημόσια και δεν αφήνει αυτή την δουλειά σε άλλους, κάτι δεν πάει καλά με τον άνθρωπο αυτόν.
  Εκείνο το βιβλίο με τον τίτλο “ΜΑΜΑ ΕΙΔΕΣ ΤΙ ΚΑΛΑ ΤΑ ΓΡΑΦΩ;” το έχει διαβάσει;

  Απάντηση
  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

   Δεν με τιμάει “προλετάριε” τίποτα από όλα αυτά :”Για όλα αυτά και για άλλα υποδεέστερα ζητήματα, τα τελευταία δέκα χρόνια προσωπικά συγκρούστηκα (και πολύ το χάρηκα) με φιλελέδες της απέναντι όχθης, με απολίτικους του ωχαδερφισμού και του καναπέ, με πρώην «συντρόφους» του βολέματος και του κομποδέματος, με μιζαδόρους – υπηρέτες της πολιτικοοικονομικής διαπλοκής, με «δηθενάδες» του μηδέν και του τίποτα, με φασίστες που με απειλούσαν τα βράδια στο σκοτεινό δρόμο για το σπίτι και στα τηλέφωνα .” ;;;
   Αφού “μόνο ένα είναι το κόμμα”, έτσι δεν είναι ;

   Απάντηση
  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

   Δεν το διάβασα αγαπητέ , αλλά αυτοβιογραφία συγγράφει κάποιος όταν αποχωρεί απο την ενεργό δράση , όχι ένας που συνεχίζει να μάχεται στην π΄ρωτη γραμμή με το ονοματεπώνυμό του και φανερό το πρόσωπό του , όσο εσύ και μερικοί ακόμα τιμητές των πάντων, κρύβεστε πίσω από αστεία ψευδώνυμα , αρακτοί στις οθόνες των pc σας!!!.

   Απάντηση
 • Προλετάριος

  Αγαπητέ κύριε Παπαθανασίου έβαλες κι εσύ πολύ πλάτη για να καλλιεργηθεί και να φουντώσει η αυταπάτη του σκησίματος των μνημονίων μ’ ένα νόμο και σε μια μέρα ( κάτι σαν την απάτη του συνθήματος …στις 18 Οκτώβρη 1981 σοσιαλισμός …του ΠΑΣΟΚ).Αλλά όταν καλλιεργείς απάτες κι αυταπάτες θερίζεις την καταθλιπτική απογοήτευση του σήμερα..Γι αυτό δε μπορείς να υπερηφανεύεσαι για την προσφορά σου στο ΣΥΡΙΖΑ τότε, όσο πραγματικό κι αν τον ονομάζεις για τότε. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν ποτέ αυτός που ήθελες να είναι ,δεν ήταν ποτέ επαναστατικός. Ήταν πάντα το όχημα της άρχουσας τάξης για να χαλιναγωγήσει την αγανάκτηση την ώρα της κρίσης,υποσχόμενος φανταστικές λύσεις,και να οδηγήσει οχι μόνο ξανά το λαό στη στρούγκα , αλλά και να τον συντηρητικοποιήσει περισσότερο,όπως γίνεται σημερα.Εσύ κύριε Παπαθανασίου κουβάλησες πολύ νερό γι’ αυτό το θεάρεστο έργο του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, τη στιγμή που δε σε χρειαζόντουσαν εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ σου έδειξαν την πόρτα της εξόδου. Τώρα, όλα τα υπόλοιπα είναι για να χουμε να λέμε και
  διηγώντας τα να κλαίμε…Πραγματικά κύριε Παπαθανασίου δε σε τιμούν τα περισσότερα απ αυτά που γράφεις..

  Απάντηση
 • Έχετε γεια βρυσουλες...

  Σαν σημείωμα πριν την πολιτική αυτοχειρια μοιάζει …!

  Απάντηση
 • Προλετάριος

  κ Παπαθανασίου ,αν δεν μπορείς εσύ να κρύψεις το πολιτικό γυρολόγι που κάνεις δε σου φταίει κανένα κόμμα….ο καθένας κρίνεται απ τη στάση του….μην το παίζεις και πολύ μάγκας επιλέγοντας την αντιπαράθεση με τους χαλβαδες φιλελέδες….όταν είσαι μπροστά στο δίκιο του εργάτη επιλέγεις μάλλον την απέναντι όχθη…έτσι δεν έκανες ως δικηγόρος γνωστού εργοδότη των Τρικάλων όταν απέλυσε εκδικητικά εργαζόμενο γιατί συνδικαλίζονταν…εσύ δεν ήσουν δικηγόρος του αφεντικού;

  Απάντηση
 • Δημήτρης Παπαθανασίου

  Αν θες να σου απαντήσω σε όσα συκοφαντικα λες να βγάλεις την κουκούλα που φορουσαν οι καταδότες των ναζί και να προσθέσεις το όνομά σου. Μάγκας είναι αυτός που παλεύει με το πρόσωπο και το όνομα του και όχι αυτός που λασπολογεί πίσω από ψευδώνυμα . Κατά τα λοιπά καμία απόλυση δεν υπήρξε και κανενός εργοδότη τα αντεργατικά συμφέροντα δεν υποστήριξα. Και επίσης δεν με μισθοδότησε ποτέ ούτε το κράτος , ούτε κανένα κόμμα. Και επειδή το παίζεις προλετάριος καλό θα ήταν να συνηθιζεις στην ταξική και πολιτική κριτική και όχι στα κουτσομπολιά του καφενενείου. Διάβασε και λίγο Μαρξ.

  Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή