"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.8 C
Trikala

Στους δρόμους ενάντια στο φορολογικό έκτρωμα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στους δρόμους με κλειστά τα μαγαζιά τους βγαίνουν την Τρίτη 5 Δεκέμβρη οι αυτοαπασχολούμενοι απαιτώντας την απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου – έκτρωμα.

Πρόκειται για κατά μέτωπο επίθεση στους πιο ευάλωτους επαγγελματίες και στις πιο μικρές των ατομικών επιχειρήσεων, σε όσους δηλαδή έτσι κι αλλιώς είναι εκτεθειμένοι στον ανταγωνισμό, σε όσους πληρώνουν ακόμα βαρύ το μάρμαρο της αντιλαϊκής διαχείρισης της πανδημίας και φορτώνονται καθημερινά με νέα χρέη για να επιβιώσουν. Κι αυτά την ίδια στιγμή που και η σημερινή κυβέρνηση εμπλουτίζει διαρκώς τη φοροαασυλία για το μεγάλο κεφάλαιο.

«Διαλέξτε πώς θα σας ρουφήξουμε το εισόδημα»… Αυτόν τον τίτλο θα μπορούσε να έχει το νομοσχέδιο για τη φορολεηλασία των μικρών επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων, ειδικά μετά τις αλλαγές που έκανε η κυβέρνηση, φέρνοντάς το προς ψήφιση στη Βουλή.

Ενα νομοσχέδιο που από τον τίτλο του κιόλας («αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής») αντιμετωπίζει τους μικρούς επαγγελματίες εξ ορισμού ως «μπαταχτσήδες» και αποδείχθηκε ότι δεν παίρνει από διορθώσεις, ότι πρέπει να πεταχτεί στα σκουπίδια.

Μετά από σύσκεψη της Διοίκησης των  Επαγγελματοβιοτεχνών – Εμπόρων, των φορέων δηλαδή που τάσσονται κατά του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, οριστικοποιήθηκε η στήριξη στην απεργία της Τρίτης 5/12 .

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 5/12/23 ΚΑΙ ΩΡΑ 11ΠΜ στην ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ 10 ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΒΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης