«Στους καιρούς των αποφάσεων και η τέχνη πρέπει να αποφασίσει» Reviewed by Momizat on . Με επιτυχία το  μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στα Τρίκαλα το Σάββατο 12 Απρίλη.   Το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στήθηκε στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου, μπροστά στο ά Με επιτυχία το  μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στα Τρίκαλα το Σάββατο 12 Απρίλη.   Το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στήθηκε στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου, μπροστά στο ά Rating: 0

«Στους καιρούς των αποφάσεων και η τέχνη πρέπει να αποφασίσει»

«Στους καιρούς των αποφάσεων και η τέχνη πρέπει να αποφασίσει»

Με επιτυχία το  μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στα Τρίκαλα το Σάββατο 12 Απρίλη.

 

Το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στήθηκε στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου, μπροστά στο άγαλμα των 5 εκτελεσμένων ΕΠΟΝιτών, τιμώντας έτσι και την θυσία τους.

Ιδιαίτερη θέση στο χώρο είχε το γιγαντοπανό με το σύνθημα του Φεστιβάλ «ΕΕ vs Νεολαία: Σπάσε τα δεσμά!» , που  κέρδισε τις εντυπώσεις των μαθητών, ενώ  υπήρχε και πολύμορφη δραστηριότητα, όπως για παράδειγμα χώρος που μαθητές κάνανε grafiti, και έκθεση σκίτσου ενάντια στον φασισμό.

Το Φεστιβάλ άνοιξε με δρώμενο  από την μαθητική θεατρική ομάδα της ΚΝΕ που είχε ως θέμα του την επαφή των μαθητών με τις πολιτικές ιδέες της ΚΝΕ και αποτύπωνε παραστατικά το πώς προβληματίζονται για τη διέξοδο από τους φραγμούς που τους βάζει η κυρίαρχη πολιτική. Ένα δρώμενο με «ζωντανούς» και επίκαιρους  διαλόγους που  προκάλεσε και ανάλογη ζωηρή συζήτηση.

Ακολούθησε χαιρετισμός από την Γεωργία Καπέτη, γραμματέα της Τομεακής Οργάνωσης Τρικάλων της ΚΝΕ,  υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο με την «Λαϊκή Συσπείρωση» που τόνισε χαρακτηριστικά:

« Είναι ελπιδοφόρο που μέσα σε αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες, οι μαθητές προσπαθούν να  εκφράσουν τα όνειρά τους  τους προβληματισμούς, τις ανησυχίες, την ανάγκη για συλλογική έκφραση και δημιουργία μέσα από μουσικά συγκροτήματα, θεατρικές ομάδες, ομάδες χορού, φωτογραφίας κλπ.   Εμείς τους λέμε: Παλέψτε, ο Πολιτισμός είναι δικαίωμα για όλους, διεκδικήστε υποδομές. Γι’ αυτό και δίνουμε την ευκαιρία, το χώρο και το χρόνο σε τέτοιες ομάδες πανελλαδικά να εκφραστούν. Θέλουμε τη συμμετοχή τέτοιων ομάδων στα Φεστιβάλ, τη βοήθεια και τη συμβολή στο περιεχόμενό του .

Γιατί σε αυτούς τους καιρούς η Τέχνη πρέπει να αποφασίσει, όπως έλεγε ο Μπρεχτ. Ο λαός και η νεολαία έχει ανάγκη μια τέχνη που θα μιλάει τη γλώσσα της τόλμης και της αλήθειας.

Σήμερα έχουν μετατρέψει το δικαίωμα μας στη μόρφωση σε πανάκριβο εμπόρευμα για λίγους. Για να αναπτύξετε κάθε ταλέντο και μεράκι όπως η μουσική ο χορός το θέατρο χρειάζεται οι γονείς σας να βάλουν το χέρι στη τσέπη. Στα σχολεία δεν υπάρχουν υποδομές για να δουλέψετε αυτά τα ταλέντα σας. Ανάλογες υποδομές λείπουν και από τον δήμο και στις λίγες που υπάρχουν χρειάζεται πάλι να μπει το χέρι στην τσέπη

Οι Ελεύθεροι χώροι αθλητισμού είναι λιγοστοί και αυτοί που υπάρχουν, ιδίως στις γειτονιές της πόλης και στα χωριά είναι εγκαταλελημενοι

Αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει και μπορεί να αλλάξει μόνο αν οργανωθείτε και παλέψετε για αυτά που σας ανήκουν. Κανείς δεν πρόκειται να σας τα χαρίσει γιατί θα σας λυπηθεί .

Με οργανωμένο και στοχευμένο αγώνα θα κατακτηθούν , όπως καταχτηθηκαν όσα δικαιώματα μας παίρνουν σήμερα πίσω.

Πολλοί είναι αυτοί που σήμερα ,και  όσο πλησιάζουν οι εκλογές ,  τάζουν ότι με την εκλογή τους όλα αυτά θα μπουν σε μια τάξη και θ’ αλλάξουν . Τα ίδια σας λένε και στην έναρξη της σχολικής χρονιάς και στις σχολικές εκδηλώσεις που παρουσιάζονται οι παράγοντες της δημοτικής αρχής.

Και μετά έρχεται ξανά η σκληρή πραγματικότητα.

Όλη  την διάρκεια της σχολικής χρονιάς βλέπεται τους γονείς σας να βάζουν το χέρι στην τσέπη για έξοδα του σχολείου, μπαίνει ο χειμώνας και τα σχολεία δεν έχουν θέρμανση,  οι τουαλέτες είναι διαλυμένες και οι σοφάδες από τα ταβάνια κρέμονται απειλητικά πάνω απ’ τα κεφάλια σας.

Τελικά, για να λυθούν αυτά τα προβλήματα τι σας λένε :

Πληρώσετε  ή  βρείτε κάποιον πλούσιο να σας λυπηθεί και να σας κάνει καμιά χορηγία.

Όμως η δωρεάν μόρφωση και πολιτισμός είναι δικαίωμα σας και σας ανήκει, έχουν πληρώσει γι’ αυτά οι γονείς σας πολλές φορές  μέσω της φορολογίας.

Η  μόρφωση και πολιτισμός είναι δικαίωμα σας και σας ανήκει,  μην περιμένετε από κανέναν να σας το χαρίσει. Μην έχετε τέτοιες αυταπάτες.

Ο μόνος δρόμος που υπάρχει είναι να πάρετε το μέλλον στα δικά σας χέρια. Δεν μπορεί από την μία κάποιοι να θησαυρίζουν και εσείς να στερήστε βασικές ανάγκες.

Όλοι άλλοι σου λένε σκύψε το κεφάλι και περίμενε , μπας και πέσει κανένα ψίχουλο από το τραπέζι που στήνουν το φαγοπότι οι εκμεταλλευτές μας.

Μόνο η ΚΝΕ σου λέει σήκωσε κεφάλι, οργανώσου ,πάλεψε συλλογικά για να κερδίσεις αυτά που σου ανήκουν και συνεχώς στα κλέβουν.

Έχεις να κερδίσεις πολλά ακολουθώντας την πρόταση που σου κάνει η  ΚΝΕ

Έχεις να χάσεις πάρα πολλά σκύβοντας το κεφάλι , μένοντας φοβισμένος στη γωνία ή αναζητώντας  τις ψεύτικες λύσεις που σου τάζουν.

Οι μόνοι αγώνες που είναι χαμένοι είναι οι αγώνες που δεν γίνονται

Κάνε την αγανάκτησή σου δύναμη αγώνα και ανατροπής»

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Γιώργος Καΐκης , υποψήφιος δήμαρχος Τρικάλων με τη  «Λαϊκή Συσπείρωση» , όπου είχε την ευκαιρία για αρκετές  συζητήσεις σε «πηγαδάκια» με  μαθητές ,αλλά και αρκετούς γονείς που παρακολουθούσαν τις εκδηλώσεις.

Το μουσικό σχήμα  με μαθητές  από το 1ο και 3ο λύκειο άνοιξε το συναυλιακό πρόγραμμα , ενώ στη συνέχεια την σκυτάλη πήραν οι “Blue Moon” με μια εντυπωσιακή εμφάνιση  που κορύφωσε  και τις εκδηλώσεις  κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών.

Στον χώρο υπήρχε βιβλιοπωλείο, περίπτερο ενημέρωσης  ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά  , καθώς και   έκθεση με την συλλογική ερευνητική  εργασία των μαθητών που θέμα της ήταν η θυσία των πέντε  Τρικαλινών ΕΠΟΝιτών.

Επίσης,  η ΚΝΕ μαζί με την Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης διοργανώνει την Πέμπτη 17 Απρίλη εκδήλωση για τη θυσία των ΕΠΟΝιτών λόγω και της χρονικής επετείου του γεγονότος.

kne1 kne2 kne3 kne4 kne5

 

Αφήστε το σχόλιο σας