Στους ονειροπόλους Reviewed by Momizat on . Καλοκαίρι… Η εποχή που ραστώνη αγκαλιάζει όλες τις πτυχές της καθημερινότητας. Το καλοκαίρι είναι ζευγάρι με την θάλασσα. Είναι αγκαλιά με τα μαγευτικά βράδια δ Καλοκαίρι… Η εποχή που ραστώνη αγκαλιάζει όλες τις πτυχές της καθημερινότητας. Το καλοκαίρι είναι ζευγάρι με την θάλασσα. Είναι αγκαλιά με τα μαγευτικά βράδια δ Rating: 0

Στους ονειροπόλους

Στους ονειροπόλους

Καλοκαίρι… Η εποχή που ραστώνη αγκαλιάζει όλες τις πτυχές της καθημερινότητας. Το καλοκαίρι είναι ζευγάρι με την θάλασσα. Είναι αγκαλιά με τα μαγευτικά βράδια δίπλα στη ακρογιαλιά και με κείνο το λαμπερό φεγγάρι του ξάστερου ουρανού.

feggari

Το καλοκαίρι γέννησε ιδέες. Ωρίμασε τους ονειροπόλους του κόσμου. Η αφθονία των καρπών της γης κάνει αυτήν την εποχή ξεχωριστή και αγαπημένη.

Το καλοκαίρι, είναι ταυτισμένο με την ευτυχία και την αισιοδοξία. Το καλοκαίρι φαντάζει μπροστά στα μάτια μας σαν τα παιδικά μας χρόνια. Τότε που η παιδική αθωότητα ένωνε τον κόσμο ολόκληρο και απομάκρυνε τις κατάρες της καθημερινότητας.

Επιστρέφουμε λοιπόν στα παιδικά μας χρόνια σαν έρθει το καλοκαίρι.

lithaios

Ο μεγάλος ποιητής, Γιάννης Ρίτσος έγραψε για αυτή την παιδικότητα και τα ευτυχισμένα χρόνια, μέσα από το ποίημα «Όνειρο καλοκαιρινού μεσημεριού». Ο Ρίτσος έγραψε το ποίημα αυτό το 1938, όταν βρισκόταν άρρωστος στο σανατόριο της Πάρνηθας και έπασχε από φυματίωση. Η επιστροφή στη φύση, μέσα από τις χαρές των παιδιών είναι η άρνηση της δυστυχίας.

Το Καλοκαίρι σημαίνει γαλήνη. Σημαίνει αισιοδοξία. Αφού εντέλει «τις πιο όμορφες θάλασσες δεν έχουμε ακόμα ταξιδέψει…»

Hλίας Σκυλάκος

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή