Στους 45 οι νεκροί από τη γρίπη στην Ελλάδα! Reviewed by Momizat on . Με σταθερό ρυθμό συνεχίζεται η επέλαση της γρίπης στην Ελλάδα Αυξάνονται συνεχώς τα θανατηφόρα κρούσματα της γρίπης στην χώρα μας, καθώς ο ιός σύμφωνα με το ΚΕΕ Με σταθερό ρυθμό συνεχίζεται η επέλαση της γρίπης στην Ελλάδα Αυξάνονται συνεχώς τα θανατηφόρα κρούσματα της γρίπης στην χώρα μας, καθώς ο ιός σύμφωνα με το ΚΕΕ Rating: 0

Στους 45 οι νεκροί από τη γρίπη στην Ελλάδα!

Στους 45 οι νεκροί από τη γρίπη στην Ελλάδα!

Με σταθερό ρυθμό συνεχίζεται η επέλαση της γρίπης στην Ελλάδα

Αυξάνονται συνεχώς τα θανατηφόρα κρούσματα της γρίπης στην χώρα μας, καθώς ο ιός σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ βρίσκεται σε περίοδο αυξημένης κυκλοφορίας του ιού της γρίπης. Σε κόκκινο συναγερμό εξακολουθούν να  βρίσκονται οι υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας αφού πάνω από την χώρα έχει ενσκήψει κύμα γρίπης. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ συνολικά δεκατρείς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από γρίπη τις τελευταίες ημέρες, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στους 45. Επίσης σήμερα έγιναν  τέσσερις  νέες εισαγωγές σε ΜΕΘ.

Μέχρι τώρα  έχει χρειαστεί να νοσηλευτούν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας 159 άνθρωποι.

Αυξάνονται συνεχώς τα θανατηφόρα κρούσματα της γρίπης στην χώρα μας, που σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ βρίσκεται σε περίοδο αυξημένης κυκλοφορίας του ιού της γρίπης.

Τα κρούσματα είναι δεκάδες σε όλη τη χώρα παρότι ο καιρός είναι βελτιωμένος.

Και το ζήτημα είναι πως οι φόβοι των ειδικών εστιάζονται στο γεγονός αν είναι διαθέσιμα τόσο τα απαραίτητα αντιικά φάρμακα  όσο και οι ΜΕΘ ώστε να καλυφθεί ο πληθυσμός.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ καλεί τους πολίτες να εμβολιστούν έστω και τώρα, και να λαμβάνουν αντι-ιική αγωγή, με την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων χωρίς να είναι αναγκαία η εργαστηριακή επιβεβαίωση της γρίπης.

Στην πλειοψηφία τους πρόκειται για άτομα με υποκείμενα νοσήματα, τα οποία δεν είχαν εμβολιαστεί κατά της γρίπης.

Όπως εξηγούν οι ειδικοί του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) η «δραστηριότητα» της γρίπης στην Ελλάδα έχει εισέλθει σε φάση υψηλών επιπέδων και οι υπηρεσίες του Κέντρου βρίσκονται σε επαγρύπνηση.

Για το λόγο αυτό οι επιδημιολόγοι του ΚΕΕΛΠΝΟ καλούν όσους έχουν συμπτώματα γρίπης να απευθύνονται αμέσως στο γιατρό και να λαμβάνουν προληπτική θεραπεία.

Στο σημείο αυτό συμβουλέυουν όλους όσοι ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου να εμβολιαστούν, ακόμη και τώρα. Παράλληλα συστήνουν να λαμβάνουν  αντι-ιική αγωγή με την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων.

(Πηγή iatropedia.gr)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή