"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Στο  αντάμωμα των Σαρακατσαναίων  ο Δ. Κουτσούμπας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στο 36ο Πανελλήνιο Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων που πραγματοποιήθηκε το 3ήμερο, Παρασκευή 24 Ιούνη, Σάββατο 25 Ιούνη και Κυριακή 26 Ιούνη στα περτουλιώτικα λιβάδια στο Νομό Τρικάλων, παραβρέθηκε και χαιρέτισε την Κυριακή το πρωί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕΔημήτρης Κουτσούμπας.

Στο χαιρετισμό του ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε τα εξής:

«Νιώθω ιδιαίτερη χαρά και τιμή που βρίσκομαι σήμερα μαζί σας, εδώ στο μεγάλο πανελλήνιο αντάμωμα των Σαρακατσαναίων στα περτουλιώτικα λιβάδια.

Είναι η εποχή, είναι οι στιγμές που πρέπει ακόμα περισσότερο να κρατήσουμε ζωντανές τις παραδόσεις μας, τα ήθη και έθιμά μας, ό,τι καλύτερο μας έχουν κληρονομήσει οι πρόγονοί μας από τη λαϊκή, πολιτιστική κληρονομιά.

Σήμερα, ενάντια σε όλους αυτούς που θέλουν να μας κάνουν να ξεχάσουμε ποιοι είμαστε, από πού ερχόμαστε, πού πρέπει να πάμε, ενάντια στους κοσμοπολίτες, μετά από πολλά χρόνια κρίσης, φτώχειας, ανεργίας, χρειάζεται να γυρίσουμε την πλάτη σε όλους αυτούς που θέλουν να χωρίσουν τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, τους επαγγελματίες, τους επιστήμονες, τους νέους, τις γυναίκες από τις λαϊκές οικογένειες, ανάλογα με το τι ψηφίζουν, ή με το τι ιδεολογία έχουν.

Σήμερα όλοι αυτοί, πρέπει να ενωθούνε σαν μια γροθιά, να φτιάξουνε μια μεγάλη συμμαχία ενάντια σε ένα σύστημα που δίνει μόνο βαρβαρότητα στους Έλληνες και στις Ελληνίδες, σε όλους τους εργαζόμενους. Έχει ένα κράτος που έχει σαπίσει, που είναι διεφθαρμένο.

Απέναντι λοιπόν σε όλα αυτά, πρέπει να κοιτάξουμε την ενότητά μας, τον αγώνα μας, για να διεκδικήσουμε μια νέα Ελλάδα της πραγματικής προκοπής, για όλο το λαό, τους νέους και τις νέες.

Καλή δύναμη σε όλους και σε όλες. Εύχομαι κάθε προσωπική ευτυχία και επιτυχία στον οικογενειακό, στον επαγγελματικό τομέα, ό,τι επιθυμεί ο καθένας. Καλή υγεία και δύναμη σε όλους και όλες τους Σαρακατσάνους και τις Σαρακατσάνες και σε όλο τον ελληνικό λαό. Γεια σας!»

koytsoympas sarakatsanaioi

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης