Ο Κώστας Αντανόπουλος, λογιστής της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης κατέχει 13.360«ταχυδρομικούς φακέλους πρώτης μέρας κυκλοφορίας με γραμματόσημα» (fisrt day cover) από 340 περιοχές του πλανήτη
Ούτε ένα, ούτε δυο, αλλά 13.360 περίπου «ταχυδρομικούς φακέλους πρώτης μέρας κυκλοφορίας με γραμματόσημα» (fisrt day cover) έχει στην κατοχή του ο υπάλληλος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Φαρκαδόνας, Κώστας Αντωνόπουλος.
Ο υπάλληλος της ΔΕΥΑΦ με καταγωγή από τα Σέρβια Κοζάνης, σήμερα αισθάνεται υπερήφανος καθώς η αγάπη του για την συλλογή, τον κατατάσσουν δικαίως στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες στη συγκεκριμένη κατηγορία.
Η αγάπη και το ενδιαφέρον του για τη συλλογή εκφράστηκε έντονα από τον ίδιο σε ιδιαίτερα μικρή ηλικία, μόλις 8 ετών. Τότε ήταν η απαρχή για την συγκέντρωση φακέλων και γραμματοσήμων. Όσο περνούσαν τα χρόνια, το πάθος του εντεινόταν με αποκορύφωμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και την έκδοση της σειράς γραμματοσήμων που κυκλοφόρησαν την συγκεκριμένη περίοδο.
Ο ίδιος μίλησε για αυτή την αγάπη και το ενδιαφέρον του, εξηγώντας πως η συλλογή φακέλων και γραμματοσήμων είναι μια ιδιαίτερη κατηγορία.
«Κάθε φορά που ένας φορέας, για παράδειγμα στην Ελλάδα τα ΕΛ.ΤΑ., κυκλοφορεί νέα σειρά γραμματοσήμων, κυκλοφορεί μαζί ένας συλλεκτικός αναμνηστικός φάκελος με κολλημένα πάνω του τα νέα γραμματόσημα. Στην κατοχή μου έχω συνολικά 13.360 τέτοιους φακέλους από 340 περιοχές του πλανήτη», σημειώνει ο 52χρονος λογιστής. Αξίζει να υπο9γραμμιστεί οτι υπάρχουν χώρες, στις οποίες διάφορες περιοχές τους έχουν το δικαίωμα να εκδίδουν σειρά γραμματοσήμων.
«Στην κατοχή μου έχω φακέλους και γραμματόσημα από χώρες που δεν υφίστανται πλέον, όπως η Ένωση Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών και η Γιουγκοσλαβία και από αυτόνομες περιοχές διαφόρων χωρών», συμπλήρωσε.
Το πιο εντυπωσιακό κομμάτι της συλλογής του είναι φάκελος του Μπαγκλαντές, ο οποίος κυκλοφόρησε το 1970 με συνολικά 70 γραμματόσημα κολλημένα πάνω του.
«Τους φακέλους και τα γραμματόσημα τα βρίσκω από ηλεκτρονικά καταστήματα στο Διαδίκτυο. Το συγκεκριμένο από το Μπαγκλαντές μου κόστισε περίπου 100 ευρώ, ενώ τα φθηνότερα κομμάτια της συλλογής μου κόστισαν από ένα ευρώ το καθένα», είπε ο 52χρονος. Τόνισε ότι η συλλογή είναι κάτι που τον γεμίζει ψυχικά και του δημιουργεί μοναδικά συναισθήματα. Άρχισε να σκέφτεται το βιβλίο ρεκόρ Γκίνες το 2015, όταν έπεσε στα χέρια του ένα βελγικό περιοδικών φιλοτελιστών, το οποίο καλούσε τους αναγνώστες να δείξουν τη συλλογή τους.
«Τους έγραψα και μου έκαναν ολόκληρο αφιέρωμα. Τότε, σκέφτηκα να απευθυνθώ στο Γκίνες. Σκάναρα, τράβηξα βίντεο και αρχειοθέτησα και τους 13.360 φακέλους. Ήρθε συμβολαιογράφος για να επικυρώσει τη διαδικασία, έστειλα όλο το υλικό στο Γκίνες και περίμενα…».
Στόχος του Κώστα Αντωνόπουλου είναι να εμπλουτίσει ακόμη περισσότερο την ήδη εντυπωσιακή συλλογή του, να διατηρήσει το ρεκόρ στο βιβλίο Γκίνες και να μεταλαμπαδεύσει σε άλλους το πάθος του.
krinilive.gr