Στο Δημαρχείο μαθητές του 7ου Γυμνασίου Τρικάλων Reviewed by Momizat on . Επιστημονικά δεδομένα από τρικαλινούς μαθητές ενώπιον του Δημάρχου Τρικκαίων. ΜΕ σεβασμό και μέλημα το περιβάλλον, μαθητές από τα τμήματα Γ1 και Γ3 του 7ου Γυμν Επιστημονικά δεδομένα από τρικαλινούς μαθητές ενώπιον του Δημάρχου Τρικκαίων. ΜΕ σεβασμό και μέλημα το περιβάλλον, μαθητές από τα τμήματα Γ1 και Γ3 του 7ου Γυμν Rating: 0

Στο Δημαρχείο μαθητές του 7ου Γυμνασίου Τρικάλων

Στο Δημαρχείο μαθητές του 7ου Γυμνασίου Τρικάλων

Επιστημονικά δεδομένα από τρικαλινούς μαθητές ενώπιον του Δημάρχου Τρικκαίων. ΜΕ σεβασμό και μέλημα το περιβάλλον, μαθητές από τα τμήματα Γ1 και Γ3 του 7ου Γυμνασίου Τρικάλων, «ανέκριναν» τον κ. Δημήτρη Παπαστεργίου με πλήθος ερωτήσεων για θέματα περιβάλλοντος. Στο πλαίσιο του προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, ομάδα μαθητών από τα δύο τμήματα επισκέφθηκαν το πρωί της Δευτέρας το Δημαρχείο και συνομίλησαν με τον Δήμαρχο. Συνοδευόμενοι από την υπεύθυνη καθηγήτρια του προγράμματος κ. Βασιλική Μιχαήλ, έθεσαν σειρά ερωτημάτων για: βιοαέριο, βιοντίζελ, απορρίμματα, καύση απορριμμάτων, βιολογικό καθαρισμό, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, διαχείριση ΧΑΔΑ, προστασία ποταμών και πλήθος άλλων. Εξάλλου, τα δύο πρόγραμμα που υλοποιούν οι μαθητές, αφορούν αποκλειστικά στο περιβάλλον:

– Φυσικοί τρόποι απορρύπανσης υδάτινων οικοσυστημάτων

– Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας από απορρίμματα και καλλιέργειες

Οι μαθητές έχουν ήδη πραγματοποιήσει επισκέψεις σε τμήματα Σχολών του ΑΠΘ και σε βιομηχανίες. Η συνάντηση με τον Δήμαρχο Τρικκαίων αποτελούσε τμήμα υλοποίησης των προγραμμάτων, με τον κ. Παπαστεργίου να απαντά επί της ουσίας στις ερωτήσεις των μαθητών. Τα αποτελέσματα αυτής της πολύμηνης έρευνας (ξεκίνησε με την έναρξη της σχολικής χρονιάς) θα παρουσιαστούν σε επίσημη εκδήλωση στο 7ο Γυμνάσιο, στο τέλος της χρονιάς.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή