"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

15.3 C
Trikala

Στο Εθνικό Παρατηρητήριο για τα Ηλεκτρομαγνητικά πεδία ο Δήμος Τρικκαίων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με έμφαση στη διαφύλαξη της υγείας των κατοίκων του Δήμου, η οποία προέρχεται από την ορθή και επιστημονικά εμπεριστατωμένη ενημέρωση, η δημοτική αρχή αποφάσισε να μετάσχει στις εργασίες του Εθνικού Παρατηρητηρίου Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων.
Χωρίς καμία επιβάρυνση για τον Δήμο, ο εκπρόσωπος που θα οριστεί άμεσα, θα μετάσχει στις ομάδες διαχείρισης και εποπτείας του δικτύου που θα αναπτυχθεί.
Το συγκεκριμένο Παρατηρητήριο είναι ένα έργο που υλοποιείται από την ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, η οποία υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Αποτελεί, δε, ένα διασυνδεδεμένο σύστημα σταθμών επεξεργασίας και σταθερών, κινητών και φορητών σταθμών μέτρησης τιμών της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας από σταθμούς κεραιών όλων των ειδών. Στόχος, ο διαρκής έλεγχος της τήρησης των θεσμοθετημένων ορίων ασφαλούς έκθεσης του κοινού στα ηλεκτρομαγνητικά πεδία, όπως αυτά καθορίζονται στην ισχύουσα νομοθεσία, για τη διαρκή ενημέρωση των πολιτών.
Το έργο, που υλοποιείται κατόπιν διαγωνισμού που διενέργησε η ΚτΠ ΑΕ (Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ), περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων:

  • Προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία 500 σταθερών σταθμών μέτρησης της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας σε όλη τη χώρα. Αυτοί θα τοποθετηθούν σε Δήμους, όπως ο Δήμος Τρικκαίων, σε θέσεις που προκύπτουν από συγκεκριμένα κριτήρια. Επίσης, οι Δήμοι μπορούν να προτείνουν τοποθέτηση σταθερών σταθμών μέτρησης και σε άλλες θέσεις που Δήμοι επιθυμούν (π.χ. σχολεία, γηροκομεία, νοσοκομεία κ.α.), πλέον των θέσεων σε δημόσια κτήρια.
  • Προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία 13 φορητών σταθμών μέτρησης (μετρητικός εξοπλισμός και οχήματα)
  • Δημιουργία και λειτουργία ενός δικτύου διασύνδεσης των σταθμών μέτρησης, με ύπαρξη ενός κέντρου δεδομένων και ενός κέντρου συλλογής και επεξεργασίας των δεδομένων μέτρησης
  • Δημιουργία και ανάπτυξη ενός Συστήματος Γεωγραφικών Πληροφοριών, στο οποίο θα προβάλλονται οι σταθμοί μέτρησης καθώς και τα αποτελέσματα των μετρήσεων
  • Ανάπτυξη και λειτουργία μιας πύλης στο διαδίκτυο, μέσω της οποίας οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση στο σύνολο των αποτελεσμάτων των μετρήσεων (προβαλλόμενα με απλό τρόπο)

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης